ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:102/509)

Ciastka francuskie z serem i bananami 185

Ciasto francuskie to coś, co zawsze muszę mieć w lodówce. Można z niego wyczarować prawdziwe cuda, wspomóc się w chwili zapotrzebowania na słodycze, zrobić w wersji wytrawnej... Opcji jest całe mnóstwo! Ogranicza nas tylko wyobraźnia. Robimy z niego parówki z serem w koszulkach, drobne ciasteczka z cukrem, cynamonowe palmiery, paszteciki z pieczarkami i kapustą. Dziś w formie bułeczek z serowym(...)sernikowego (u mnie moje ulubione Emilki od Mlekomy ) 1 żółtko 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka budyniu waniliowego (proszku) 1 banan 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjąć z lodówki 15 - 20 minut wcześniej, aby złapało temperaturę pokojową.  Banana obrać, pokroić w dość cienkie plasterki. Twaróg przełożyć do miseczki, dodać żółtko, budyń i cukier puder

Cakes By Kejt
Ekspresowe ciasteczka 101

najdzie nas ochota na coś słodkiego. Banalnie proste w przygotowaniu. Ze składników które często posiadamy w domu. Znikną z talerza w mgnieniu oka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: rulon ciasta francuskiego gęsty dżem lub marmolada 1 jajko opcjonalnie cukier puder (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: rozwinięty rulon ciasta francuskiego kroimy nożem na mniejsze prostokąty. na środku każdego prostokąta nakładamy łyżeczką dżem/marmolad

Blog kulinarny S9.PL
Ciastka francuskie z rabarbarem i kremowym serkiem 168

Szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego z marketu, tym razem z rabarbarem i kremowym serkiem. Ciasto francuskie jakie możemy kupić w każdym większym sklepie spożywczym jest świetną bazą na szybkie smakołyki. W związku z sezonem na rabarbar proponuję Wam takie ciasteczka, czyż nie wyglądają smakowicie?   Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 jajko pół opakowania serka śmietankowego ALMETTE lub tego typu(...)łyżki cukru 2 łodygi rabarbaru, polecam taki czerwony jest słodszy Rabarbar kroimy w kostkę. Serek śmietankowy miksujemy z cukrem i żółtkiem. Rozwijamy schłodzone ciasto francuskie. wycinamy kształty, koła, kwadraty lub trójkąty. Ważne, żeby były takie same. Wykładamy na ciasto łyżeczkę serka, następnie rabarbar. Przykrywamy drugim takim samym kształtem ( z wyciętym krzyżykiem). Dociskamy widelcem brzegi. Smarujemy białkiem i wkładamy

Rusty Fork
Sakiewki z ciasta francuskiego na dwa sposoby: brokuł-kurczak i łosoś- por 288

Ciasto francuskie daje nieograniczone pole do popisu i za to je kochamy. U mnie dziś szybkie sakiewki, idealne na imprezę, kolację czy obiad. A żeby nie było zbyt nudno zrobiłam je z dwoma różnymi farszami: rybnym i mięsnym, z warzywami i ciągnącą się mozzarellą. Pycha <3 Składniki:  - płat ciasta francuskiego - mozzarella - jajko - sól, pieprz - sezam do dekoracji - masło(...)surowe. II. Pora kroimy na półkrążki, na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pora i dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy po będzie miękki zdejmujemy pokrywkę, aby woda odparowała.  III. Ciasto francuskie kroimy na 12 równych kwadratów. Na sześciu z nich układamy: kurczak- brokuł- rozdrobniona mozzarella, na sześciu pozostałych: por- kawałki łososia- mozzarella. Rogi każdego z kwadratów sklejamy za sobą. Jajko

Cook&Love
Szybkie mini pizzerinki z ciasta francuskiego 215

SKŁADNIKI gotowe ciasto francuskie ok. 25 dag szynki ok. 25 dag sera żółtego tartego lub w plastrach ketchup SPOSÓB PRZYGOTOWANIA      Ciasto francuskie posmarować ketchupem rozmieszanym z niewielką ilością wody. Ułożyć plastry szynki i ser na cieście pozostawiając na brzegu, w stronę którego zwijamy kilkucentymetrowy wolny pas do sklejenia ciasta. Pas posmarować rozbełtanym żółtkiem. Ciasto zwinąć

Przepisy Kulinarne
paluchy z ciasta francuskiego z oregano i bazylią 195

razem również wersja bardzo podstawowa. Z suszonymi ziołami - nasze ulubione bazylia i oregano.  Jeśli chcemy aby nasze dziecko skosztowało czegoś nowego - polecam bardzo. Miśce bardzo smakują. Składniki: ciasto francuskie roztrzepane jajko bazylia i oregano - suszone Przygotowanie: ciasto francuskie smarujemy jajkiem  posypujemy ziołami przykrywamy połową ciasta (składamy w pół, wzdłuż krótszego boku) kroimy w paski (tak aby brzeg został

Gotowanie z pasją
Ciasteczka francuskie z budyniem 89

czasu to może zainteresuje Was przepis na sernik z 4 składników. A skoro już jesteśmy przy temacie ciasteczek to koniecznie spróbujcie ciasteczka z jabłkami. Ciasteczka francuskie z budyniem składniki Ciasteczka francuskie z budyniem przepis Ciasto francuskie na ok. 20 minut przed przygotowaniem wyjmujemy z lodówki. Ciasto musi być elastyczne, aby dało się uformować z niego ciasteczka. Następnie wykrawamy z niego(...)będzie znacznie gęstszy i nie będzie wypływał z ciasteczek. Budyń odstawiamy do ostygnięcia. Od czasu do czasu go mieszamy, aby nie zrobił się kożuch na górze. Na każdy kwadrat ciasta francuskiego kładziemy odrobinę budyniu. Brzoskwinie odsączamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kładziemy na budyń i rogi zwijamy do środka. Ciasteczka pieczemy przez ok. 20 minut minut w temperaturze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ślimak francuski – sposób na śniadanie 320

Śniadanie, to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia. Dobrze jednak, gdy jego przygotowanie jest szybkie i proste. Dziś najłatwiejszy sposób na francuskie śniadanie! Ciasto francuskie Dżem Łowicz 100% Brązowy cukier Opcjonalnie: jajko i jabłko Ciasto francuskie możemy przygotować sami. Jeśli jednak mamy mało czasu, to doskonale sprawdzi się również gotowe. Przygotowujemy paski ciasta o szerokości

MarcinChef
Francuskie zawijańce z dynią 116

Miałam paczkę ciasta francuskiego takiego na maśle nie na tłuszczu palmowym. Ciasto na maśle jest delikatniejsze i ładniej się listkuje, warto zapłacić więcej a jeść lepszy wyrób. Możecie ciasto francuskie zrobić sami w domu, jest to jednak bardzo pracochłonne. Zawijańce z dynią. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Palmiery z orzechami włoskimi i serem z niebieską pleśnią 202

drobno posiekanych 125 g sera Stilton (lub innego z niebieską pleśnią) 1 łyżeczka listków świeżego tymianku 1 białko jaja (opcjonalnie)   Przygotowanie: Na blacie posypanym delikatnie mąką rozłożyć ciasto francuskie (jeśli macie ciasto już rozwałkowane*, jeśli nie – rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30 x 40 cm). Równomiernie posypać pokruszonym serem pleśniowym, a następnie orzechami włoskimi i listkami tymianku. Zwijać(...)uzyskać ładniejszy kolor. Piec w temperaturze 190°C (grzałka góra-dół) przez około 15-20 minut (aż staną się złoto-brązowe i chrupiące).   Moje wskazówki: * Ja kupiłam ciasto francuskie, które było okrągłe. Nie robiłam z nim nic, tylko wyłożyłam farsz i zwinęłam. W efekcie końcówki nie były kształtne, ale nam to nie przeszkadzało :)   The post Palmiery z orzechami

Moja Delicja
Rogaliki z ciasta francuskiego 72

Rogaliki z ciasta francuskiego to proste i pyszne wypieki, które z pewnością zadowolą każdego łasucha. Mogą być podawane na śniadanie, do popołudniowej herbaty lub jako słodki dodatek do kawy. W Polsce rogale francuskie znane są od lat i cieszą się niesłabnącą popularnością. Rogaliki francuskie są  … The post Rogaliki z ciasta francuskiego appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Francuska tarta z botwinką i serami 126

intensywnych serów. Idealna kompozycja smakowa. Tarta znikła chwilę po upieczeniu Jedyny minus – było jej tak mało ;( Następnym razem robię dwie Francuska tarta z botwinką i serami Składniki: ciasto francuskie (275 g) 50 g sera lazur 125 g mozzarelli 50 g sera feta 1/2 sera camembert (60 g) łyżka masła oliwa z oliwek tymianek sól Najpierw delikatnie obieramy buraczki(...)pokrojone łodygi i znów chwilę dusimy, tym razem 3-4 minuty wystarczą. Na sam koniec dodajemy pokrojone liście, mieszamy, doprawiamy delikatnie solą i po minucie ściągamy z ognia. Na cieście francuskim delikatnie wycinamy, tak żeby nie przeciąć ciasta na wylot, ramkę na około 1-1,5 cm, a środek delikatnie nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Robimy

PatiGotuje
ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM 198

Uwielbiam gotowe ciasto francuskie bo można wyczarować z niego smakowite desery, jak i dania wytrawne. Oto niebanalny przepis na łososia z wykorzystaniem ciasta francuskiego...warkocz z ciasta francuskiego z pieczonym łososiem i szpinakiem. Danie proste, ale zachwyca wyglądem i smakiem. Do tego sałatka ze świeżych warzyw i mamy lekki obiad lub kolację w niecałą godzinkę 😉 Składniki: 300 - 350 g fileta(...)podgrzewamy na małym ogniu aż całkowicie się rozmrozi. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Podgrzewamy, aż cała woda wyparuje i szpinak zrobi się gęsty. Ciasto francuskie rozwijamy i na środku nakłuwamy widelcem. Następnie wykładamy szpinak, a na szpinak upieczonego łososia bez skóry. Oba końce ciasta składamy do środka, a boki ciasta tniemy w paski (liczba

Kuchnia MagdaLeny
Sakiewki z kurczakiem i szpinakiem 145

Bardzo lubię ciasto francuskie. Jest to jedno z nielicznych ciast (oprócz ciasta filo), które wolę kupić w sklepie niż przygotowywać sama. Piecze się bardzo szybko, jest smaczne i daje duże możliwości w kuchni. Właśnie dlatego zawsze mam w lodówce jedno opakowanie. To szybkie rozwiązanie na obiad, na przekąskę, a nawet na deser Ja przygotowałam ostatnio z niego pyszne sakiewki(...)miseczki i na tą samą patelkę wrzucamy łyżkę masła i szpinak. Dodajemy przeciśnięty czosnek i dusimy kilka minut. Doprawiamy go solą, pieprzem i dodajemy śmietanę. Dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Do każdego z nich nakładamy łyżkę szpinaku, kurczaka i kilka kostek fety. Rogi ciasta zawijamy do środka i ściskamy. Takie sakiewki smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy

PatiGotuje