ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:98/509)

Gyros zapiekany w cieście francuskim 69

temu robiłam zapiekankę gyros z ryżem, która wszystkim nam bardzo smakowała. Dzisiaj też postawiłam na danie tego typu, ale tym razem kapustę pekińską zastąpiłam szpinakiem i całość zapiekłam w cieście francuskim. Mimo, że obie potrawy robi się z tych samych składników to efekt końcowy jest zupełnie inny, a smak niepowtarzalny! Taki gyros szpinakowy można podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym(...)tysiąca wysp czy z ketchupem. Gorąco polecam do wypróbowania! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 płat ciasta francuskiego około 300 g filetu z kurczaka 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 3-4 łyżki kukurydzy z puszki 200 g szpinaku 100 g żółtego sera 1 jajko 2 garście sezamu 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka przyprawy do gyrosa olej sól, pieprz

Danka Pichci
Szybka tarta z pomidorami na cieście francuskim z fetą 299

lastry pomidorów posmarowane oliwą z czosnkiem, zapieczone na francuskim cieście z fetą i ziołami. To danie wegetariańskie jest tak pyszne, że nie powstydziłabym się częstować gości. Ciasto francuskie gotowe, ale szukajcie tego, gdzie producent wykorzystał masło! Margarynie mówię NIE ;)  Dla 4 osób 20 minut 4 kawałki ciasta francuskiego z masłem! 4 pomidory 2 łyżki oliwy z oliwek ząbek czosnku

AZgotuj!
Rurki z ciasta francuskiego 89

panujących od kilku dni, staram się nie włączać piekarnika, albo włączać jedynie na krótko. Dlatego na weekend coś na szybko, co piecze się bardzo krótko, a mianowicie rurki z ciasta francuskiego z podwójnym kremem. Fajne, wdzięczne ciastka, które zarówno pysznie smakują jak i ładnie wyglądają. No i jak wspomniałam bardzo szybko się je robi. Takie rurki można nadziewać różnymi kremami(...)gotowego kremu czekoladowo - orzechowego typu Nutella oraz dodatkowo na krem budyniowy z mlekiem w proszku. Połączenie okazało się bardzo trafne. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego po 330g 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka 2 łyżki cukru 1,5szkl. mleka 1 czubata łyżka masła 4 łyżki mleka w proszku ok. 1 czubata

Waniliowe Improwizacje
3 pomysły na świąteczne przystawki 38

imprezie. Proste, szybkie smaczne i efektowne. Kawałki gruszki z listkami rukoli zawinięte w szynkę parmeńską, posypane pestkami granatu. Ser kozi z suszoną żurawiną i orzechami, świetny do krakersów. Zawijane ciasto francuskie z miodem, żurawiną, serem brie i orzechami. Konieczne wypróbujcie któryś z nich, wszak okazji wkrótce będzie sporo. Wesołych Świąt, radosnego biesiadowania. Dużo zdrowia i miłości dla Was. Print Gruszka(...)wprm-recipe-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; } Ingredients 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 łyżeczki miodu 150 g sera brie garść żurawiny garść orzech.ów włoskich lub pekan Instructions Ciasto rozmrozić i rozłożyć. W misce wymieszać musztardę i miód, wysmarować ciasto. Ser pokroić na cienkie

Cooking for Emily
Szparagi z szynką parmeńską i gorgonzolą w cieście francuskim 107

Szparagi mają to do siebie, że użyte w przekąskach wyglądają bardzo elegancko:). Tak jest i w tym przypadku - to proste, ale i efektowne połączenie. 1 arkusz ciasta francuskiego 24 szt. cienkich szparagów 8 plasterków szynki parmeńskiej 50g sera gorgonzola czarnuszka do posypania 1 jajko olej sól  1. Ciasto francuskie dzielimy na 8 kwadratów. Gorgonzolę kroimy na 8 podłużnych pasków(...)pomocą pędzelka smarujemy je olejem i delikatnie posypujemy solą.  2. W szynkę parmeńską owijamy po 3 szt. szparagów i 1 pasek sera gorgonzola. Układamy je na kwadratach z ciasta francuskiego, zwijamy nakładając na siebie przeciwległe rogi. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy czarnuszką. 3. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 20 minut

Szefowa kuchni
EKSPRESOWE PASZTECIKI ZE SZPINAKIEM I TWAROGIEM A'LA FORNETTI 394

warto zrobić w domu swoje własne Fornetti, gdzie cena nie dużo więcej się różni, ale za to ilość tych pasztecików jest o wiele większa. W moim przepisie wykorzystałam 2 ciasta francuskie, bo wiedziałam, że szybko znikną. A dodatkowo z barszczem to bardzo smaczna i wykwintna przekąska. :)  SKŁADNIKI: ciasto francuskie 2 op. szpinak mrożony siekany 450 g.  twaróg(...)średnim ogniu, aż woda zawarta w szpinaku całkowicie odparuje ( szpinak stanie się bardziej zbity). Odstawić do wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna dodać twaróg, sól i pieprz. Zmiksować blenderem.  Ciasto francuskie rozwinąć, przeciąć na niewielkiej szerokości paski ( najlepiej wzdłuż krótszego boku, wyjdzie więcej pasztecików ). Na każdym pasku rozsmarować farsz. Zwinąć. Paszteciki ułożyć na blaszce z wyłożonym pergaminem. Wysmarować rozbełtanym jajkiem

Kuchnia Paulettes
ciasto "malinowy obłoczek" 164

łyżka mąki ziemniaczanej łyżka soku z cytryny na krem: 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru dodatkowo: arkusz ciasta francuskiego 60 g płatków migdałowych Schłodzone ciasto francuskie rozłożyć na blaszce,wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec przez około 20 minut. Wystudzić.  Białka ubić na sztywno i nadal ubijając dosypywać powoli cukier(...)końcu dodac sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Masę wyłożyć do wyścielonej papierem blaszki, w której wcześniej piekło się ciasto francuskie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 5 minut. Następnie obniżyć temperaturę do 140*C i piec około pół godziny. Później suszyć jeszcze około pół godziny w 100*C. Maliny zasypać łyżka cukru pudru i zagotować. Następnie przetrzeć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
WARKOCZ FRANCUSKI Z BROKUŁAMI, KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 115

Uwielbiam ciasto francuskie, ponieważ jest chrupiące i mięciutkie. Można je jeść na ciepło i na zimno i to jest właśnie zaleta! Oprócz tego jest tanie i można je kupić, zamiast trudzić się samemu.  Z dodatkiem pysznego farszu smakują obłędnie ! Ja wykorzystałam do farszu brokuły, które są bardzo zdrowe i zawierają żelazo, pieczarki i soczystego kurczaka.  Całość uzupełnia czerwony(...)barszcz, który właśnie podaje do takiego dania.  Składniki: ciasto francuskie 2 op.  filet z kurczaka 2 szt. sól i pieprz do oprószenia filetów przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka  pieczarki 5 szt.  brokuł 400 gram ser żółty ok. 10 plastrów  jajko 1 szt.  sezam 1 łyżka  siemię lniane 1 łyżka  cebula biała

Kuchnia Paulettes
Rożki z ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem 83

takie na zimno (kiedy dodatkowo jeszcze zmiękły i ładniej się kroiły) wyglądały i smakowały mi duuuuuużo bardziej. Zrobię jeszcze nie raz i Wam też polecam:) 1 op. ciasta francuskiego xl Nadzienie: 1 i 1/2 szklanki wody 5-6 łyżek mleka w proszku 2 łyżeczki cukru 1 op. cukru wanilinowego (16g) 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 2 łyżki(...)dodajemy zmieszane ze sobą: oba cukry, kaszę mannę oraz skrobię ziemniaczaną. Mieszamy cały czas, aż do zgęstnienia masy. Zdejmujemy z palnika i dodajemy serek, mieszamy. Masę odstawiamy do przestudzenia. Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy go na kwadraty (u mnie 8 sztuk). Na środku umieszczamy nadzienie i zlepiając brzegi formujemy trójkąty. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce z wyposażenia piekarnika

Smaki Na Talerzu
Jaja zapiekane z Cheddarem, na cieście francuskim 24

Magda Takie proste a jakie pyszne – ciasto francuskie, chrupiące, maślane, a na to wyraźny ser Cheddar i jajko, zapieczone do momentu gdy białko jest ścięte, ale żółtko pozostaje przepysznie płynące. Dla mnie idealne śniadanie albo lunch. Do tego bardzo łatwe, szybkie w wykonaniu i z minimalną ilością składników. Składniki (na 6 porcji): arkusz ciasta francuskiego 6 jajek szklanka tartego(...)Przygotowujemy naczynia do zapiekania – ja użyłam płaskich, żeliwnych patelni, które wysmarowałam odrobiną masła, ale możemy też użyć płaskich foremek lub blachy do pieczenia, wyłożonej papierem.   Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów – u mnie wyszły takie na 13 centymetrów. Układamy je w foremkach, patelniach czy na blaszce i wstawiamy do podpieczenia na 8 minut.   Po tym czasie

Smaczna Strona
Polędwica w cieście francuskim 49

Polędwica w cieście francuskim, to kolejne danie z serii , podaj na swiąteczny stół. Dość prosty przepis, ale te są najlepsze. Mięso soczyste, bardzo aromatyczne i pięknie wygląda. Można również podawać na zimno jako dodatek do pieczywa czy sałatek. Bardzo dobre, polecam, skorzystajcie z przepisu:) Składniki 1 polędwiczka opakowanie ciasta francuskiego 1 cebula kilka ząbków czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki(...)rozgrzać masło. Zeszklić na maśle czosnek, cebulę a na koniec dodać posiekane zioła i chwilę razem dusić, na wolnym ogniu. Ciasto rozwinąć na desce, ułożyć plasterki szynki, tak aby ciasto zakryć. Posmarować przygotowanym farszem, cebulowo, czosnkowo, ziołowym. Na cieście ułożyć polędwicę( wzdłuż krótkiego boku) Delikatnie zwinąć jak roladę. Zsunąć z deseczki na brytfankę. Ponacinać na wierzchu, po skosie, zrobić kratkę

gotuj ze mną
Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto i boczkiem 176

jeszcze nie świątecznie. Przepisy bardziej pod święta będą może w przyszłym tygodniu. Na razie ogarnęłam urodziny córci, teraz swoje, a potem na spokojnie będę myśleć o reszcie ;-) Zawijasy z ciasta francuskiego sprawdzą się zawsze. Idealne by poczęstować gości. U mnie wszyscy lubią. Tym razem miały być nowe, więc były z pesto z bazylii i rukoli oraz boczkiem. Wyszły smaczne, były(...)jakie zdradzę innym razem ;-) Jeśli chodzi o pesto, to musicie ilość składników dobrać pod siebie, ja robiłam więcej, żeby było jeszcze do makaronu.  Miłego dnia :-) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego  1 opakowanie boczku w plastrach Pesto: pęczek bazylii garść rukoli 2 ząbki czosnku 1 szklanka orzechów nerkowca lub włoskich (ja pomieszałam) 1/2 szklanki startego sera Parmigianina Regino oliwa

kruche babeczki
Rollsy pizzowe w cieście francuskim 197

dusza zapragnie :) P.s. Kiedyś zmienię im zdjęcia... ;) Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 2-3 łyżeczki koncentratu lub sosu pomidorowego 3 łyżeczki przyprawy do pizzy 1 łyżeczka oregano 3 suszone pomidory z oleju 1 papryka czerwona 2-3 nieduże ogórki kiszone 15 dag sera żółtego Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy koncentratem pomidorowym (lub domowym sosem) i oprószamy przyprawą(...)pizzy i oregano. Na brzegu układamy połówki suszonych pomidorów, posypujemy drobno pokrojoną paprykę i starte na grubych oczkach ogórki kiszone. Całość przykrywamy warstwą żółtego sera i ponownie zwijamy ciasto w roladkę. Kroimy na kawałki grubości 1,5-2cm, następnie tak przygotowane rollsy nadziewamy na patyczki do szaszłyków (nie jest to konieczne jeśli dobrze skleimy brzegi, np. zwilżając je wodą

Kolorowy Przepisownik
Ciasteczka francuskie z nadzieniem czereśniowo-czekoladowym 90

przemawiają. W sezonie letnim polecam upiec ciasteczka z soczystymi czereśniami, a do nich dodać odrobinę czekolady, która w połączeniu z tym owocem tworzy smak nie do opisania. Wykorzystanie gotowego ciasta francuskiego zmniejsza nam czas przygotowania do minimum. Trzeba się jedynie wykazać cierpliwością i odczekać czas pieczenia i stygnięcia, mimo, że ciasteczka pachną i zachęcają od razu do zjedzenia. Składniki(...)ciastek): duże opakowanie ciasta francuskiego – 300g szklanka wydrylowanych czereśni 8 kostek mlecznej czekolady – można też użyć gorzkiej łyżeczka cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej żółtko łyżka wody Na polewę: łyżka kremowego serka płaska łyżka cukru pudru 2 łyżki kremówki   Nastawiamy piekarnik na 200°. Blachę do pieczenia wykładamy papierem.   Do wydrylowanych czereśni dodajemy pokrojoną na drobno czekoladę, łyżeczkę cukru

Smaczna Strona
Galette listkujące maślane ciasto z owocami leśnymi 66

kilku podejściach i niekoniecznie udanych próbach, udało się w końcu osiągnąć zamierzony efekt. Uzyskałam idealne maślane ciasto rozwarstwiające się w sposób listkujący. Ciasto skrywa w sobie marmoladę ze świeżych owoców lata. Galette to okrągłe kształtem ciasto, popularne w kuchni francuskiej. Ciasto przypomina stylem rustykalną, lekko niedbałą wyglądem rustykalną tartę. Jest rozkoszne i wyglądem pasuje do przyjęcia w stylu boho. {"@context(...)u0105g\u0142e ciasto przypominaj\u0105ce rustykaln\u0105 tart\u0119 z ma\u015blanego listkuj\u0105cego ciasta kruchego. Wype\u0142nione po brzegi le\u015bnymi owocami.","keywords":["je\u017cyny","m\u0105ka","mas\u0142o","truskawki"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-07-07T19:36:50+01:00","prepTime":"PT20M","cookTime":"PT30M","totalTime":"PT50M","recipeCategory":["Ciasto"],"recipeCuisine":["Francuska"],"recipeYield":["8","8 porcje

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania