wykorzystamy gotowe ciasto francuskie, natomiast efekt jest rewelacyjny - przepyszna, słodka marchewka na kruchym cieście smakuje wspaniale. Polecam! Składniki : 5-6 marchewek przekrojonych wzdłuż na pół (lub tyle aby pokryły dno waszego naczynia) łyżka masła łyżka miodu kilka gałązek tymianku sól, pieprz ciasto francuskie (gotowe) Przygotowanie : Marchewki obrać i przekroić wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzać masło, dodać marchewki(...)tymianek i smażyć, aż się przyrumienia i lekko zmiękną. Dodać miód i smażyć jeszcze przez chwile aż się skarmelizują, posolić i popieprzyć do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć ciastem francuskim, docisnąć, a boki obciąć i zawinąć do wewnątrz. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Smacznego
Codzienne GotowanieEkspresowo, efektownie i smacznie - czego chcieć więcej :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego oliwa z oliwek 100 g serka koziego kilka pomidorków cherry kawałek czerwonej papryki czarny sezam oregano sól Przygotowanie: Zaczynamy od włączenia piekarnika i rozgrzania go do 200 stopni. W między czasie schłodzone ciasto francuskie rozwijamy i wykrawamy za pomocą foremki (bądź szklanki) równe kółka. Przekładamy
Taste TherapyChrupiące paszteciki z ciasta francuskiego nadziane pieczarkami z cebulką, takie nieduże, na kilka kęsów. Idealne do barszczu czerwonego. I znacznie mniej pracochłonne niż ich siostry z ciasta drożdżowego, a w zabieganym przedświątecznym czasie to ogromny plus :) Składniki: ok. 350- 400 g pieczarek 1 duża cebula sól, pieprz, pieprz ziołowy 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko Cebulę i pieczarki(...)oleju zeszklić najpierw cebulę. Następnie dodać pieczarki, posolić i podsmażać do czasu aż wyparuje z nich cały płyn. Farsz doprawić pieprzem oraz pieprzem ziołowym i zdjąć z ognia. Ciasto francuskie rozwinąć, przeciąć na pół wzdłuż dłuższego boku. Przez środek każdego z powstałych prostokątów (wzdłuż dłuższego boku) ułożyć farsz. Boki ciasta posmarować rozbełtanym jajkiem, a następnie skleić je zamykając
Simply FoodPoszukujecie ekspresowej do przygotowania przekąski? Takie są z pewnością paluchy z ciasta francuskiego z pesto. Ja wybrałam czerwone, ale równie dobrze możecie użyć zielonego – zasada przygotowania będzie bez zmian. Do tego kilka minut w piekarniku i gotowe! U mnie pojawiły się na Sylwestrze, ale okazji do ich przygotowania w ciągu roku jest mnóstwo – np. teraz trwa karnawał(...)Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 słoiczek czerwonego pesto Czytaj dalej... Artykuł Paluchy z ciasta francuskiego z pesto pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuKruche poduszeczki z ciasta francuskiego wypełnione jabłkami i cynamonem. Po prosty PYCHOTA! Bardzo łatwy sposób na szybkie ciastka! Zrobisz je raz dwa, gdy… przyjdzie Ci ochota na coś słodkiego … gdy mają zjawić się niespodziewani goście… gdy chcesz zabrać coś dobrego do szkoły, pracy lub na piknik Upieczone możesz posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub jeszcze przed pieczeniem(...)cukrem dekoracyjnym. Pomysły na słodkości… ** Najprostsze muffinki czekoladowe ** Koktaj bananowo-kakaowy ** Ciasteczka serowe z jabłkiem ** Domowe wafle cytrynowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 6 dużych ciastek: ciasta francuskiego (275 g) 2 jabłka (średniej wielkości) 4 łyżeczki cukru, cukru trzcinowego lub ksylitolu 1 łyżeczka cynamonu jajko do posmarowania cukier puder do posypania Ciasto francuskie rozwiń i przekrój
Kulinarny S.O.S.Ciasto francuskie jest bardzo uniwersalne. Często gości w mojej kuchni, a przygotowuję je zarówno na słodko, jak i na słono. Dzisiaj wersja przekąskowa w formie mięsnych pasztecików z farszem kapuściano-pieczarkowym. Są dość duże, więc na mały głód w zupełności wystarczy jeden z kubkiem barszczyku czerwonego. Dwoma natomiast można się już solidnie najeść. Składniki na 8 pasztecików: ? 200 g pieczarek(...)plastry karkówki ? 1/4 główki małej białej kapusty ? 2 opakowania ciasta francuskiego ? sól, pieprz do smaku ? 1 łyżeczka ziół prowansalskich ? 2 łyżki sosu sojowego ? 1 kieliszek brandy ? 2 łyżki natki pietruszki ? 4 łyżki oleju ? 1/2 jajka do posmarowania ciasta Wykonanie: ? Rozgrzać olej, obsmażyć starte na grubej tarce pieczarki. 8 sztuk małych pieczarek obsmażyć w całości. ? Przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi
To co kochamfrancuskie kwadraciki z gruszkami. Gruszki zatopione w czekoladowej masie ciasteczkowej. Nie uwierzycie ale w smaku obłędne. Szybkie, proste a zachwycają. Sama byłam zdziwiona, że połączenie gruszki z czekoladą plus ciasto francuskie to czysta rozkosz dla podniebienia. Niebo w gębie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki na około 15 sztuk: 375 g ciasta francuskiego 70 g ciastek digestive w czekoladzie lub innych kruchych(...)czekoladzie 70 g masła 60 g cukru kryształu 5 dojrzałych gruszek Ciasto francuskie kroimy na 15 kwadratów. Ciasteczka blendujemy z masłem i cukrem. Powstałą masę cisteczkową rozsmarujemy na każdym kwadracie, boki około 1 cm zostawiamy wolne. Gruszki obieramy. Kroimy w plasterki i układamy na masę ciasteczkową. Gotowe kwadraty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego
Made By Mom And Sontylko w ciasta i sałatki, ale także w różnego rodzaju przekąski. To one najczęściej znikają z talerzy, dlatego też warto je przygotować na domową imprezę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przekąski andrzejkowe, które zaprezentujemy Wam poniżej, wymagają minimum pracy, a efekt jest naprawdę zadowalający. Chcecie się przekonać? Zapraszamy do zapoznania się z przepisami! 1. Koszyczki z ciasta francuskiego Przepis na: Przepiski.pl(...)Alledobre.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Krakersy imprezowe Przepis na: ProstaKuchnia.pl 4. Roladki z szynki konserwowej Przepis na: KulinarneCuda.pl 5. Paszteciki Przepis na: wasze-przepisy.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6. Paluchy z ciasta francuskiego Przepis na: KulinarnePrzeboje.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 7. Szybkie przekąski z ciasta francuskiego Przepis na: Mancia w kuchni 8. Pizza rolls Przepis na: cool land (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 9. Serowe
Damusia.plmojej kuchni często gości ciasto francuskie. Można je wykorzystać w przygotowaniu słodkich ciasteczek, szybkich, wytrawnych przekąsek czy jako spód do tarty. Moja dzisiejsza propozycja to serowe paluchy z dodatkiem ziół i czosnku. Są bardzo szybkie w przygotowaniu i równie szybko znikają ze stołu. Składniki: 2 arkusze gotowego ciasta francuskiego, 120 g twardego żółtego sera (ja użyłam parmezanu), 1 jajko(...)łyżeczka granulowanego czosnku, 1 łyżeczka ziół prowansalskich. Ser zetrzeć na tarce, jajko roztrzepać widelcem w miseczce. 1 arkusz ciasta francuskiego rozłożyć na obsypanej mąką stolnicy/blacie, posmarować jajkiem, posypać czosnkiem i ziołami oraz serem. Przykryć drugim arkuszem ciasto, lekko dociskając. Przygotowane ciasto pokroić w paski o szerokości około 1,5 cm. Każdy pasek skręcić „w sprężynkę”. Układać na blaszce wyłożonej
Moja kraina smakówdekoracji. Do reszty gotowej masy dodać potarkowaną wcześniej szynkę i wymieszać. Tak przygotowaną pastą przełożyć blaty ciasta francuskiego. Górę ciasta ozdobić rozetkami z pasty oraz ugotowanymi na twardo jajeczkami przepiórczymi oraz koperkiem. Przygotowanie ciasta: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 roztrzepane jajko Kilka łyżeczek płatków migdałowych Oba ciasta rozwinąć i nałożyć jedno na drugie. Przyłożyć okrągły talerz lub tortownicę o wielkości
W garach u Gosibyłaby zbyt zwarta można dołożyć nieco majonezu. Odłożyć 4-5 łyżek masy do dekoracji. Do reszty gotowej masy dodać potarkowaną wcześniej szynkę i wymieszać. Tak przygotowaną pastą przełożyć blaty ciasta francuskiego. Górę ciasta ozdobić rozetkami z pasty oraz ugotowanymi na twardo jajeczkami przepiórczymi oraz koperkiem. Przygotowanie ciasta: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 roztrzepane jajko Kilka łyżeczek płatków migdałowych Oba ciasta
W garach u GosiCiasto francuskie jest genialne samo w sobie. Wystarczy kilka dobrze dobranych składników i mamy oto takie cudo na obiad lub podwieczorek. Błyskawiczna w wykonaniu i smaczna wersja pizzy a’la tarty z ciasta francuskiego. SKŁADNIKI: (2-3 PORCJE) · opakowanie ciasta francuskiego – 275 g · 160 g szpinaku świeżego(...)pomidory suszone odsączone z nadmiaru oleju, posiekany szczypiorek, szpinak, 1 łyżeczkę oregano, paprykę słodką i szczyptę chilli. Doprawić solą (w razie potrzeby) i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać dobrze łyżką. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki, zrobić kulę i rozwałkować na okrąg o średnicy ok. 30 cm. Na blaszce położyć rozwałkowane ciasto francuskie, nałożyć nadzienie omijając brzegi
Calzonella.comskładniki 1 ciasto francuskie 1serek mascarpone 250g śmietana 36 % truskawki migdały kokos 1 białko 3/4 szkl cukru pudru przygotowanie ciasto rozłożyć na dużą blachę i posmarować białkiem i piec 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 st .Po upieczeniu przygotować masę , ubijamy śmietanę potem dodajemy cukier puder a na koncu serek maskacarpone i mamy gotowe wykładamy na upieczone ciasto . Teraz
Moje Wyroby