ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:86/509)

Tarta pomidorowa 99

Pomysł na łatwą bezmięsną przekąskę - cieniutka tarta na cieście francuskim ze świeżymi kolorowymi pomidorami i serem, na który akurat macie ochotę :) Składniki: płat ciasta francuskiego kilka pomidorów tymianek lub oregano 50g sera np. koziego sól, pieprz Piekarnik nastawi na 200 stopni C. Pomidory umyć, pokroić na plastry. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłożyć cały(...)płat ciasta francuskiego lub wycięte koło. Wzdłuż rantu zrobić nożem nacięcie, uważając aby nie przeciąć ciasta na wylot. Ulubiony ser pokruszyć lub zetrzeć na tarce i rozsypać na cieście, zostawiając nacięty rant. Następnie na górze ułożyć pomidorki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut, aż boki tarty się zezłocą

wyzwania kuchenne
Rurki z kremem 138

Rurki z kremem to świetny pomysł na przygotowanie słodkości, których wykonanie nie zajmie dużo czasu. Chrupiące ciasto francuskie w połączeniu z kremem mascarpone tworzą duet nierozłączny . Przygotowałam dla Was przepis z dodatkiem malin, które przełamują słodycz kremu i ciasta. Maliny w przepisie można pominąć albo zamienić na inne owoce, jednakże polecam wypróbować rurki z ich dodatkiem, bo smakują genialnie ! Rurki(...)kremem 300 g ciasta francuskiego ((1 opakowanie)) 200 g mascarpone 100 ml śmietanki 30% lub 36% 50 g świeżych malin 4 łyżki cukru pudru Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w plastry około 4-5 cm szerokości. Każdy pasek ciasta nakładaj na metalową rurkę od węższego miejsca (wskazówka: ciasto nakładaj tak, żeby na siebie nachodziło). Następnie układaj rurki na blaszce posmarowanej

Przepisy na widelcu
Pizzerinki 113

stołu... mam tępo do dodawania postów.. nie powiem :) Dzisiaj na tapecie moja propozycja na PIZZERINKI z ciasta francuskiego! Tak samo, proste szybkie i smaczne ! :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 pomidory 1 cebula biała/czerwona 5-6 pieczarek 10 dag szynki w kawałku 20 dag sera żółtego np Goudy oregano suszone Sos: koncentrat pomidorowy 2 łyżki ketchupu(...)piórka, a szynkę w kostkę. Ser ścieram na grubym oczku. Sos: Czosnek przeciskam przez praskę i składniki na sos mieszam ze sobą - doprawiam solą pieprzem do smaku. Rozkładam ciasto francuskie, dzielę na mniejsze prostokąty i układam je od razu na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto smaruję sosem, układam składniki w dowolnej kolejności. Na końcu posypuję startym serem

Justa próbuje gotować
Polędwiczka z pieczarkami w cieście 9

Prosta w przygotowaniu, krucha polędwiczka wieprzowa otulona farszem pieczarkowym, boczkiem wędzonym i ciastem francuskim. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: ? 1 duża polędwiczka wieprzowa ? 1 płat ciasta francuskiego ? 300 g pieczarek ? 8 cienkich plastrów wędzonego boczku ? 1 cebula ? zioła prowansalskie, sól, pieprz do smaku ? 3 łyżki oleju Wykonanie: ? Polędwiczkę natrzeć solą i pieprzem. ? Cebulę pokroić w drobną(...)siebie. ? Na boczku rozsmarować pieczarki i ułożyć na jednym boku polędwiczkę, po czym zrolować, zawinąć w folię i wstawić na conajmniej godzinę do lodówki. ? Po tym czasie rozwinąć płat ciasta francuskiego i zawinąć w niego rulon z lodówki. Docisnąć, aby ciasto nie rozeszło się podczas pieczenia, i nakłuć widelcem na wierzchu. ? Ułożyć na blaszce do pieczenia i piec w piekarniku

To co kocham
Polędwiczka z pieczarkami w cieście 85

Prosta w przygotowaniu, krucha polędwiczka wieprzowa otulona farszem pieczarkowym, boczkiem wędzonym i ciastem francuskim. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: • 1 duża polędwiczka wieprzowa • 1 płat ciasta francuskiego • 300 g pieczarek • 8 cienkich plastrów wędzonego boczku • 1 cebula • zioła prowansalskie, sól, pieprz do smaku • 3 łyżki oleju Wykonanie: • Polędwiczkę natrzeć solą(...)jednym boku polędwiczkę, po czym zrolować, zawinąć w folię i wstawić na conajmniej godzinę do lodówki. • Po tym czasie rozwinąć płat ciasta francuskiego i zawinąć w niego rulon z lodówki. Docisnąć, aby ciasto nie rozeszło się podczas pieczenia, i nakłuć widelcem na wierzchu. • Ułożyć na blaszce

To co kocham
Francuskie babeczki z nadzieniem cukiniowo grzybowym 78

przyrządzajcie :P Świeże mają smak i zapach wyjątkowy, szkoda, że tylko sezonowy. Chociaż w tym roku mało ich znajduję, to zawsze coś z nich wykombinuję. Tym razem babeczki z ciasta francuskiego przygotowałam, do których nadzienie z grzybów leśnych i cukinii schowałam. Farsz na ostro doprawiłam, a dno ciasta serem żółtym wyłożyłam. Składniki na ok. 12 babeczek: ok. 2 szt. gotowego(...)ciasta francuskiego, 350 oczyszczonych leśnych grzybów (prawdziwki, borowiki), 1 niewielka cukinia ok. 350 g, 1 kopiasta łyżka masła klarowanego, 1 duża biała cebula, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 płaska łyżeczka przyprawy curry, kilka plasterków żółtego sera, pęczek zielonej pietruszki, 1 jajko do posmarowania ciasta. Przygotowanie: Przygotowujemy silikonowe foremki do pieczenia babeczek. Grzyby kroimy na mniejsze

Moniki Smakołyki
Łosoś i szpinak razem w pakiecie, czyli pakieciki z ciasta francuskiego na romantyczną kolację lub domową imprezę 277

Uwielbiam ciasto francuskie za to, że jest uniwersalne - pasuje do dań wytrawnych oraz słodkich.  Poza tym z gotowego ciasta francuskiego można przyrządzić dania bardzo szybko, a czas jest jednak w dzisiejszym świecie bardzo ważny - sama nie wiem, jak te dni lecą mi przez palce... Dziś proponuję danie, które powstało przypadkiem (jak samo ciasto francuskie), gdy miałam większość składników(...)Doprawiamy do smaku pieprzem. 3. Z fileta z łososia zrywamy skórę (wystarczy palcem ściągać delikatnie skórę i sama schodzi), płuczemy i osuszamy delikatnie fileta. Kroimy w kostkę.   4. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty - ich wielkość zależy od tego, jakiej wielkości chcemy mieć pakieciki. Ja lubię małe, dlatego kroję ciasto na 24 kawałki - o tak, jak na zdjęciu

dobra gospodyni dom wesołym czyni
FORNETTI KOKOSOWE 141

Lidlu, ale od jakiegoś czasu nie widzę ich na półkach, więc postanowiłam zrobić sama.     SKŁADNIKI   1 opakowanie ciasta francuskiego, 100 g sera twarogowego, 4 łyżki wiórek kokosowych, cukier, 1 jajko WYKONANIE   Ciasto francuskie kroimy na kwadraty wielkości ok. 8 cm. Ser mieszamy z wiórkami i cukrem. Na każdym kawałku ciasta układamy ser, zwijamy i zalepiamy

słodki bratek
3 pomysły na świąteczne przystawki 37

imprezie. Proste, szybkie smaczne i efektowne. Kawałki gruszki z listkami rukoli zawinięte w szynkę parmeńską, posypane pestkami granatu. Ser kozi z suszoną żurawiną i orzechami, świetny do krakersów. Zawijane ciasto francuskie z miodem, żurawiną, serem brie i orzechami. Konieczne wypróbujcie któryś z nich, wszak okazji wkrótce będzie sporo. Wesołych Świąt, radosnego biesiadowania. Dużo zdrowia i miłości dla Was. Print Gruszka(...)ciasta francuskiego z serem brie, żurawiną i orzechami Ingredients 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 łyżeczki miodu 150 g sera brie garść żurawiny garść orzech.ów włoskich lub pekan Instructions Ciasto rozmrozić i rozłożyć. W misce wymieszać musztardę i miód, wysmarować ciasto. Ser pokroić na cienkie kawałki

Cooking for Emily
Szybki warkocz francuski z jabłkami i pierniczkami 52

chce się zjeść Dlatego postawiłam na gotowce – ciasto francuskie, słodkie i cienkie pierniczki i to połączeniu z jabłkami stworzyło pachnący świętami warkocz. Składniki (na duże ciasto): opakowanie gotowego ciasta francuskiego – 300g 4 soczyste jabłka 100g cienkich pierniczków 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 2 łyżki syropu klonowego 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki mleka   Nastawiamy piekarnik do nagrzania(...)zostawiamy około 2 łyżki pyłu do posypania warkocza z wierzchu, dodajemy cynamon, syrop klonowy i posiekane na drobno orzechy włoskie. Wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę.   Gotowe ciasto francuskie przekładamy na blachę z papierem. Wzdłuż obu dłuższych brzegów ciasta robimy skośne nacięcia, grubości około centymetra, a długie na tyle aby w środku został około 6-7 centymetrowy pas niepociętego

Smaczna Strona
Francuskie ciastka z budyniem i malinami 104

Zapraszam na chrupiące pakieciki z ciasta francuskiego wypełnione budyniem oraz malinami. Świetny i prosty w przegotowaniu deser idealnie pasuje do szklanki mleka. Polecam Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 8 łyżek ugotowanego budyniu waniliowego (zimnego) garść malin żółtko garść płatków migdałowych Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania, rozwijamy i kroimy w 8 kwadratów. Na każdym kwadracie na środek wkładamy łyżkę budyniu

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem! 13

zrobić, ponieważ nie wymagają zdolności kulinarnych. Zapraszam do przepisu.    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki:  15 dag startego żółtego sera  10 dag szynki  1 opakowanie ciasta francuskiego  4 łyżki ketchupu  1 łyżeczka oregano  pół łyżeczki słodkiej papryki  szczypta soli  1 jajko   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Ciasto francuskie rozwinąć na papierze, delikatnie(...)Piec około 20 minut do momentu zrumienienia.  Slimaczki można podawać na ciepło jak i na zimno z ulubionym sosem np. czosnkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem! pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Słodkie ślimaczki 100

Słodkie ślimaczki to szybkie i proste ciasteczka. Nie wymagają ani dużo czasu , ani dużo produktów. Wykonane z ciasta francuskiego i tak naprawdę możemy robić różne wersje na słodko i słono np ślimaczki z łososiem Składniki gotowe ciasto francuski słoik dżemu dowolnego cukier puder do posypania Gotowe ciasto francuskie rozwijamy na desce, stolnicy. Smarujemy … Czytaj dalej Słodkie ślimaczki Artykuł Słodkie

gotuj ze mną
Wiosenna tarta z młodą marchewką, rzodkiewką, serkiem i salsą z naci 114

wrażenia! :) ➤ Sprawdź także: Tarty z serkiem, szparagami, groszkiem i miętą Wiosenna tarta z młodą marchewką, rzodkiewką, serkiem i salsą z naci Składniki / na 1 tartę, 8 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego w kształcie prostokąta 1 żółtko (do posmarowania ciasta) 16 małych młodych marchewek z nacią (jeśli są większe, to wystarczy 8-10) pęczek rzodkiewki z ładną nacią oliwa extra virgin(...)mały ząbek czosnku 1 łyżka kaparów 3 fileciki anchois (można pominąć) łyżeczka łagodnej musztardy Przygotowanie tarty z serkiem i młodą marchewką: Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Rozwiń ciasto francuskie i nie usuwając papieru do pieczenia, z którym jest sprzedawany, rozwiń go na blasze. Żółtko wymieszaj z odrobiną wody i posmaruj nim całe ciasto przy pomocy pędzelka kuchennego. Ostrym nożem

Chilli Czosnek i Oliwa
Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami i kukurydzą 112

Dzień dobry :-) Jak tylko jest u nas w domu jakaś impreza, to zawsze robimy jakieś przekąski z ciasta francuskiego z różnymi dodatkami. Wszyscy je lubią chrupać same lub zamiast pieczywa jako dodatek do sałatki. Moje starsze dziecko i mąż również fanami takich przekąsek są. Tym razem proste, szybkie ślimaczki. Ciasto posmarowałam dobrej jakości ketchupem, posypałam oregano, na to salami, kukurydza(...)mozzarella. Kroimy, pieczemy i gotowe :-) Polecam i miłego poniedziałku życzę :-) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego salami w plasterkach kukurydza z puszki oregano ketchup dobrej jakości lub passata starta mozzarella 1. Ciasto francuskie rozwijamy i układamy w poziomie. Po całość (zostawiając około 2 cm nie posmarowanego ciasta u góry i na dole). Posypujemy oregano, układamy plasterki salami. 2. Kukurydzę odsączamy z zalewy

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania