ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:83/509)

Faworki z ciasta francuskiego (z piekarnika) 57

Faworki z ciasta francuskiego (z piekarnika) i w dodatku w kilka minut! :) Polecam wszystkim zabieganym, zapracowanym lub po prostu leniwym ;) jako szybszą alternatywę dla tradycyjnych faworków, na które przepis znajdziecie tutaj: Chrupiące faworki The post Faworki z ciasta francuskiego (z piekarnika) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasteczka francuskie z czekoladą. 75

zrobiłam takie ciasteczka. Wystarczy pół godziny,  razem z pieczeniem i pyszny deser gotowy. Do kawki i herbatki jak znalazł.  Już wcześniej pisałam, że warto mieć w lodówce ciasto francuskie. Można z niego  wyczarować coś fajnego, kiedy szybko chcecie zrobić deser, lub przekąski.  Nie potrzeba tu żadnych umiejętności kulinarnych, wystarczy pomysł.  Składniki: 1 płat ciasta francuskiego(...)kostek czekolady mlecznej 1 jajko Wykonanie: Ciasto francuskie podzielić na 21 prostokątów. Na każdym prostokącie z jednej strony  ułożyć kostkę czekolady. Następnie przykryć wolna częścią ciasta i skleić brzegi widelcem.  Tak przygotowane ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Wierzch ciasteczek posmarować rozmieszanym jajkiem.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 20 minut

Agusiowe smakołyki
Tylko 2 składniki! Pieczone faworki z ciasta francuskiego. 31

Dzisiaj bardzo szybki i prosty przepis na pieczone faworki z ciasta francuskiego, które zrobicie w kilka minut. Potrzebne będą tylko 2 składniki. Szybki do zrobienia smakołyk na każdą okazje. Składniki: Rulon ciasta francuskiego Cukier puder do posypania faworków Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku. Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć i delikatnie rozwałkować na cienki placek. Rozwałkowane ciasto

Pani M - kuchnia smakowita
Gofry francuskie ze szparagami 13

Wiosna to zieleń i zielone szparagi, które o tej porze roku smakują najbardziej. Szczególnie w towarzystwie takich tostów z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem. Składniki: ? ciasto francuskie ? biały serek kanapkowy ? łosoś wędzony ? pęczek zielonych szparagów ? kiełki słonecznika ? kilka plasterków cytryny ? oliwa do polania Wykonanie: ? Każdy szparag złamać trzymając jedną ręką za koniec, a drugą w środku. Szparag złamie się(...)odpowiednim miejscu, gdzie nie będzie już włókien. ? Zagotować ok. 1 litra posolonej wody z łyżeczką cukru, wrzucić szparagi i gotować 7 minut, po czym delikatnie odcedzić. ? Z ciasta francuskiego wyciąć kółka i usmażyć je w gofrownicy na złoty kolor. ? Każdy tost posmarować serkiem, na serek położyć po kawałku łososia wędzonego i skropić sokiem cytryny. ? Tosty podawać z ugotowanymi szparagami, posypane

To co kocham
Ciasto francuskie ze szpinakiem i ricottą 124

Bardzo lubię ciasto francuskie, bo można z niego  wyczarować przeróżne pyszności.  Świetnie smakuja na słodko jak i wytrawnie.  Dziś zapraszam na ciasto francuskie ze  szpinakiem i ricottą. Składniki: 1 ciasto francuskie 300 g mrożonego szpinaku 150 g sera ricotty 2-3 ząbki czosnku masło gałka muszkatołowa sól, pieprz dodatkowo jajko Wykonanie: Szpinak podsmażyć na maśle

magiczna kuchnia Kasi
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami 59

Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami – to alternatywa dla spóźnialskich, co nie zdążyli wcześniej przygotować ciasta drożdżowego, a kolacja wigilijna już za parę minut ;-) Wtedy na pomoc przychodzi ciasto francuskie! Noo… The post Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Francuskie mini roladki z kabanosami 176

opakowanie ciasta francuskiego (275 g), 100 g bardzo cienkich kabanosów amerykańskich, garść startego sera np. bursztyn, grana padano, pieprz kolorowy świeżo mielony, 1 małe jajko. Przygotowanie: Ciasto rozwijamy, cała powierzchnię posypujemy pieprzem i startym serem. Za pomocą nożyka do pizzy kroimy po długości na 5 równych pasków. Pojedyncze kabanosy układamy na ciasto, przy krawędzi dłuższego boku na całej długości(...)równych części,  na mini rolad ki. Roladki układamy stroną łączenia ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowujemy odstępy. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200°C i pieczemy ok. 15-20 min. Francuskie mini roladki z kabanosami można podawać na ciepło po lekkim przestygnięciu lub na zimno. Smacznego

Moniki Smakołyki
Placek z ciasta francuskiego z brokułami 83

Placek z ciasta francuskiego z nadzieniem z brokułów i pora z dodatkiem sera pleśniowego i śmietany. Pyszne, wegetariańskie danie, bardzo sycące o zdecydowanym smaku dzięki dodatkowi sera pleśniowego. Wielbiciele brokułów będę zachwyceni, a Ci co nie lubią tego warzywa może się przekonają bo całość świetnie smakuje(...)Placek z ciasta francuskiego z brokułami Składniki: 500 g ciasta francuskiego 2 główki brokułów ( ok 700 g łącznie) 2 łyżki masła 3 pory 150 ml kwaśniej śmietany 18% 1 łyżeczka soku z cytryny 80 ml wody pęczek szczypiorku 3 łyżeczki musztardy ziarnistej 1/2 łyżeczki soli pieprz 200 g gorgonzoli ( lub innego sera z niebieską pleśnią) 1 jajko Wykonanie: Ciasto podzielić

Smaczny zeszyt
Ciastka francuskie z jabłkami 102

Chrupiące, nie za słodkie małe ciasteczka z ciasta francuskiego i jabłek. Szybkie i łatwe do zrobienia, nawet na ostatnią chwilę przed przyjściem niezapowiedzianych gości lub, gdy najdzie nas ochota na małą słodycz. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 2 małe jabłka, łyżka proszku budyniowego śmietankowego, łyżeczka cukru, pół łyżeczki cukru, cukier perlisty do posypania, 1 jajko, łyżka mleka Przygotowanie: Ciasto dzielimy(...)równych części. Jabłka obieramy, kroimy w małą kostkę. Mieszamy razem z proszkiem budyniowym, cukrem oraz cynamonem. Nakładamy na ciasto francuskie. Jajko roztrzepać wraz z mlekiem. Posmarować brzegi ciasta - zamknąć robiąc "kieszonkę" Brzegi docikamy delikatnie widelcem. Całość smarujemy pozostałym jajkiem, nacinamy od góry w dwóch / trzech miejscach, posypujemy cukrem perlistym. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 15 minut

Lena Gotuje
Pachnące cynamonem jabłka zapiekane w cieście francuskim 95

jabłka zawinięte w pâte feuilletée rodem z Francji to świetna propozycja chrupiącego, pachnącego cynamonem, błyskawicznego w przygotowaniu deseru. Idealnie komponuje się z aromatyczną kawą w gronie najbliższych. Składniki: 2 ciasta francuskie 4 jabłka 1 jajko (roztrzepane do posmarowania ciasta) olej do wysmarowania formy Cukier cynamonowy: 2 łyżeczki cynamonu 5 łyżek cukru Wykonanie: 1. Cukier cynamonowy:  cukier wymieszać z cynamonem(...)Jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plastry grubości 1 cm oprószyć cukrem cynamonowym. 3. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na paski o szerokości 1 cm. 4. Paskami ciasta francuskiego owinąć plastry jabłka, przewlekając je przez otwór po gnieździe nasiennym. Gotowe ułożyć na blaszce wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciastko posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać

Szalona Kuchnia Eweliny
Poduszeczki z jabłkami 104

przepis który robiłam już jakiś czas temu. Zapraszam na smakowity deser. Zapiekane kawałeczki jabłek z dodatkiem cynamonu zapiekane w cieście francuskim to świetne połączenie. Składniki: 2 duże jabłka 1 op. ciasta francuskiego (275 g) 2 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu 1 jajko Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni. Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy je w drobną(...)kostkę. Przekładamy pokrojone jabłka miseczki, dodajemy łyżkę cukru i łyżeczkę cynamonu i mieszamy razem. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 8 kwadratów. Na jednej połowie każdego kawałka ciasta układamy sporą łyżkę jabłek. Na drugiej połowie kawałka ciasta robimy kilka nacięć i ciastem z nacięciami przykrywamy ciasto z jabłkami. Sklejamy brzegi i robimy na nich wzorek widelcem. Jajko mieszamy widelcem

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ślimaczki z szynką, serem i oregano 2476

kiedy przyjdą goście wystarczy pokroić i wstawić do piekarnika. Po piętnastu minutach są gotowe!       Przygotowanie: 1 arkusz ciasta francuskiego 2 łyżki dobrego koncentratu pomidorowego 6 plastrów szynki 6 plastrów żółtego sera oregano   Ciasto francuskie rozwinąć. Posmarować koncentratem pomidorowym i posypać oregano. Ułożyć na cieście równomiernie szynkę, a na niej plastry żółtego sera. Zwinąć ciasto

Kulinarne Inspiracje
Wytrawne ciastka francuskie z brokułem, rybą i pieczarkami 159

Dziś polecam przepis na pyszne wytrawne ciastka z ciasta francuskiego. To doskonała przekąska dla każdego. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 filet z dorsza lub mintaja, ½ brokuła, 1 cebula, 200g pieczarek, 80g żółtego sera, oliwa, sól, pieprz, zioła prowansalskie. PRZYGOTOWANIE: 1. Brokuła dzielę na różyczki i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Cebulę kroję(...)kostkę, a pieczarki w plasterki. Pieczarki razem z cebulą podsmażam 5 minut na oliwie. Rybę kroję na mniejsze kawałki. Odsmażam na oliwie po 3 minuty z każdej strony. 2. Ciasto francuskie kroje na mniejsze prostokąty. Na każdym kawałku ciasta kładę porcję podsmażonych pieczarek, kawałki ryby oraz brokuła. Oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wierzch ciastek posypuję startym żółtym serem

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania