ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:80/509)

Plecionka z kiełbasek w cieście francuskim 19

Moja propozycja na kiełbaski z piekarnika zamiast grilla. Początek maja to okres wielkiego grillowania, niestety pogoda do tego nie nastraja. Wystarczy kawałek ciasta francuskiego i cienkie kiełbaski, mogą być np. frankfurterki albo zwykłe parówki z szynki. Po upieczeniu pokroić lub połamać i maczać w musztardzie lub keczupie. Składniki: – cienkie, białe kiełbaski – 1/3 płata ciasta francuskiego   Wykonanie(...)Rozwinąć płat ciasta francuskiego i pociąć radełkiem na ok. 1 cm paski. Położyć je obok siebie i na przemian przeplatać przez kiełbaski. – Delikatnie docisnąć ręką, aby ciasto nie odstawało i skleiło się ze sobą. – Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 30 minut

To co kocham
Plecionka z kiełbasek w cieście francuskim 137

Moja propozycja na kiełbaski z piekarnika zamiast grilla. Początek maja to okres wielkiego grillowania, niestety pogoda do tego nie nastraja. Wystarczy kawałek ciasta francuskiego i cienkie kiełbaski, mogą być np. frankfurterki albo zwykłe parówki z szynki. Po upieczeniu pokroić lub połamać i maczać w musztardzie lub keczupie. Składniki: – cienkie(...)białe kiełbaski – 1/3 płata ciasta francuskiego   Wykonanie: – Rozwinąć płat ciasta francuskiego i pociąć radełkiem na ok. 1 cm paski. Położyć je obok siebie i na przemian przeplatać przez kiełbaski. – Delikatnie docisnąć ręką, aby ciasto nie odstawało i skleiło się ze sobą. – Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C

To co kocham
Ciastko francuskie z czekoladą 160

Opis: Ciasto francuskie a zwłaszcza ciasteczka z ciasta francuskiego należą do moich ulubionych wypieków. Ciastka francuskie z czekoladą są łatwe do przygotowania. Ciasto możemy kupić gotowe lub zrobić samemu. Zapraszam do zapoznania się z przepisem an ciasto francuskie również na mojej stronie. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 tabliczka gorzkiej czekolady (może być mleczna) 1 łyżka masła 1 łyżka cukru

Ciastka i ciasta
Ciastka z owocami 358

malinami, a także odrobiną cukru pudru smakuje doskonale. Połączenie smaku kwaśnego ze słodkim przyjemnie wciąga;) Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego, mrożone owoce np. borówki, maliny, wiśnie, cukier puder Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty (ok 6x4 cm). 2. Rozmrożone owoce wykładamy na ciasto francuskie. Tak przygotowane ciasteczka wykładamy na blachę. 3. Piekarnik rozgrzewamy, wkładamy do niego przygotowane wcześniej ciastka, pieczemy

Kuchnia Pełna Pasji
Kremówka toffi 366

Kremówka toffi miała być ciastem szybkim, łatwym i przyjemnym. Nie do końca się takim okazała, chociaż smakowo wyszła rewelacyjnie. Ciasto francuskie piekłam na dwa razy więc zajęło to trochę czasu i musiałam na nie dodatkowo uważać, ponieważ pomimo nakłucia ciasta widelcem wybrzuszało się i w trakcie pieczenia nakłuwałam je po raz kolejny. A już największą katastrofą okazało się krojenie tego(...)krótko zmiksować. W blaszce układamy kolejno: blat ciasta francuskiego, krem budyniowy, resztę śmietanki kremówki i kolejny blat ciasta francuskiego. Wstawiamy na chwile do lodówki i dopiero wówczas dekorujemy ciasto francuskie kajmakiem. Przed nałożeniem możemy wstawić go do naczynia z ciepłą wodą, łatwiej będzie się rozsmarowywał na cieście. Kremówka toffi Z foremki wykroiłam 20 dużych porcji. Jedna to 250 kcal Ciasto

Relaxtime
Francuskie ciastka z budyniem i dżemem 199

nigdy więcej sklepowych. NIGDY ! Domowe ciastka francuskie, smakują wybornie. Najlepsze jeszcze ciepłe, prosto z piekarnika. Swoje ciastka wypełniłam budyniem oraz gęstym dżemem truskawkowym . Do ich przygotowania użyłam gotowe ciasto francuskie. Czego jak czego, ale ciasta francuskiego nie chce mi się samodzielnie gnieść. PRZEPIS NA FRANCUSKIE CIASTKA Z BUDYNIEM I DŻEMEM Składniki na ciastka francuskie: 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)rozrobić w pozostałym mleku i wlać na gotujące się mleko. Ugotować budyń. Do ugotowanego budyniu dodać jajko i bardzo dobrze wymieszać, najlepiej rózgą. Budyń odstawić do zupełnego wystygnięcia. Zimne ciasto francuskie rozwinąć na blacie lub stolnicy. Przeciąć wzdłuż na dwa równe kawałki. Następnie każdy pasek ciasta podzielić na 3 równe części. Na połowie każdego z wyciętych kawałków ciasta francuskiego układać

kolorowotorcikowo
Szybkie przekąski -w 5 min 292

zawijamy w boczek przekuwamy wykałaczką,pieczemy na papierze do pieczenia do zrumienienia boczku(ok 10-15 min) jest to prosta i przepyszna zakąska a ten chrupiący boczuś..... Kabanosy w cieście francuskim: - kilka kabanosków  -1/2 opakowania ciasta francuskiego ewentualnie 3-4 plastry żółtego sera sól(ja dałam taką z młynka grubą do posypania po wierzchu) kabanoski kroimy na pół(...)ciasta francuskiego kroimy paski ok 1-1,5 cm szer. możemy na ciasto dać ser i dopiero zawijać ale nie koniecznie-jak kto lubi, pieczemy do zrumienienia,ok.10 min obie przekąski są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno,wziąć można je zabrać również w plener,np na piknik smacznego

Swojskie jedzonko
Rurki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym. 133

weekend i wspólne wypiekanie z dziewczynami u Bożenki na face book. Tym razem pieczemy rurki, eklerki, ptysie co kto lubi od koloru do wyboru :) Ja postanowiłam upiec rurki z ciasta francuskiego, piekłam już z ciasta kruchego więc pomyślałam czemu by nie zrobić właśnie takie. Często piekę sobie większą ilość rurek, zamykam w szczelnym pojemniku i dla niespodziewanych gości jak znalazł(...)wystarczy tylko dowolny krem i gotowe. Najszybsze w przygotowaniu są kremy Dr. Oetkera ubijane na mleku lub śmietance. Zapraszam do wypróbowania :)  Składniki : 2 opakowania ciasta francuskiego lub domowego  cukier trzcinowy 1/2 szklanki mleka 500 ml śmietanki słodkiej 30 %  1 krem czekoladowy Dr. Oetkera Wykonanie : Z ciasta francuskiego wycinamy około 1 cm paski i nawijamy delikatnie na foremki

Sama słodycz i szczypta chili
ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM 105

SKŁADNIKI: ( 16 rożków) ·        2 opakowania schłodzonego ciasta francuskiego (279 g x2) ·        2 pojedyncze piersi z kurczaka ·        1 papryka czerwona ·        1 średnia cukinia albo połowa dużej ·        1 duża cebula(...)całe opakowanie przypraw prowansalskich, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy całość, od czasu do czasu mieszając. Kiedy warzywa zmiękną a nadzienie nabierze intensywnego aromatu, odstawić do przestudzenia. Farsz do ciasta francuskiego można zrobić dzień wcześniej. Wyjmujemy z lodówki 1 opakowanie ciasta francuskiego, rozkładamy na blacie kuchennym i wycinamy nożem kwadraty na ok. 10 cmx10 cm (powinno wyjść 8 kwadratów

Calzonella.com
Warkocz z białej kiełbasy w cieście 12

Następna świąteczna propozycja z białej kiełbasy i ciasta francuskiego. Tym razem podpatrzyłam na stronie www.recipebest.com. Kawałki kiełbasy do odrywania i maczania w ulubionym sosie – na Wielkanoc koniecznie sos chrzanowy. Składniki: ? 1 płat ciasta francuskiego ? 1/2 pęta białej kiełbasy – długi kawałek Wykonanie: ? Rozłożyć ciasto francuskie, na środku położyć kiełbaę i złożyć ciasto na pół. ? Docisnąć ciasto do kiełbasy

To co kocham
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami 1885

ciasta francuskiego z kapustą i grzybami – to alternatywa dla spóźnialskich, co nie zdążyli wcześniej przygotować ciasta drożdżowego, a kolacja wigilijna już za parę minut ;-) Wtedy na pomoc przychodzi ciasto francuskie ! Noo…niestety nie to ciasto francuskie domowej roboty , lecz to sklepowe… ale mimo to paszteciki wychodzą pyszne! Paszteciki z ciasta francuskiego zrobicie dosłownie w kilka minut(...)szans, by się komuś nie udały. Wigilijne kapuśniaczki najlepiej podawać z czerwonym barszczem :) Zobacz również przepis na: drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami Paszteciki z ciasta francuskiego – Składniki: Ciasto francuskie – 275g Kapusta kiszona – 500g Suszone grzyby – 40g Cebula – 1 duża sztuka Wrzątek – do zalania grzybów + do duszenia kapusty Liść laurowy – 1 sztuka Olej

Kulinarne Przeboje
Napoleonka na Krakersach w 15 minut 158

zazwyczaj przygotowywana z ciasta francuskiego z dodatkiem pysznej masy budyniowej. Tradycyjna napoleonka oczywiście najlepiej smakuje z ciastem francuskim, które przygotujemy sami. Proces wykonania samego ciasta jest dosyć czasochłonny, dlatego też można kupić gotowe ciasto francuskie w sklepie lub zastąpić je herbatnikami lub krakersami. Napoleonka na krakersach to bardzo smaczne ciasto bez pieczenia, które z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi domowych wypieków

Przepiski.pl
Ciasto francuskie z czekoladą 411

Widziałam je już mnóstwo razy i w końcu zdecydowałam się zrobić. Bardzo łatwe w wykonaniu, wygląda równie efektownie. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, tabliczka czekolady - u mnie z bakaliami, jajko Przygotowanie: Na środek ciasta francuskiego wykładamy całą czekoladę.  Nacinamy ciasto na ok 2 cm pod kątem do czekolady z obu stron.  Zawijamy górę i kolejno kawałki ciasta francuskiego

Lena Gotuje
Gruszki na okrągło 174

gruszki. Polać je odrobiną syropu winnego . Ciasto wstawić ponownie do pieca na 20-25 minut. Po wyjęciu wystudzić , wyłożyć na paterę i kroić. Gruszki w czekoladzie z orzechami na cieście francuskim. Składniki. 150 g ciasta francuskiego 2 gruszki 1 łyżeczka masła 1 łyżka cukru Masa czekoladowa. 70 g cukru 50 g czekolady gorzkiej 3 łyżki kakao 80 g orzechów laskowych(...)masła 1 jajko Wykonanie. Umyte gruszki obrać ,pokroić w ósemki i wyciąć gniazda nasienne. Mikserem utrzeć  na masę  wszystkie składniki masy czekoladowej. Z ciasta francuskiego wykroić krążek o średnicy 23 cm i wyłożyć  nim dno formy. Wyciąć pasek o szerokości 2 cm i nałożyć  wokół brzegu  krążka. W środek wyłożyć masę czekoladową i ułożyć ósemki

Kulinarny karnet Christophera
Karnawałowa przekąska z ciasta francuskiego 169

można szybko przyrządzić wiele smakołyków. Na dowód tych słów podzielę się dziś z Wami pysznymi sakiewko-babeczkami ;) idealne na trwający karnawał, jako przekąski na sylwester czy inne imprezy. Składniki: ciasto francuskie brokuł ser feta Sposób przyrządzenia: Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy na kwadraty (z mojego ciasta wykroiłam 8). Na każdy kwadracik nakładamy po 1 różyczce brokuła (u mnie były(...)feta (u mnie po 3-4 kwadraciki 1x1 cm). Na koniec zamykamy sakiewkę, zlepiając dwa przeciwległe końce. Z tych "rogów" możemy ukręcić a'la ogonek wtedy będą imprezowo wyglądać ;) Ciasto francuskie można posmarować z zewnątrz roztrzepanym żółtkiem, ale nie musimy tego robić.  Babeczki pieczemy około 15-20 minut (aż do zarumienienia) w 200 stopniach

upichcic

Proponowane wyszukiwania