wariancję smaku. Francuskie zawijasy z pesto, szynką i serem Składniki : 1 opakowanie ciast francuskiego 3-4 łyżki czerwonego pesto 3 łyżki ketchupu 100 - 150 g szynki konserwowej 100-150 g żółtego sera Przygotowanie : Ciasto francuskie rozwijamy, nakłuwamy widelcem, smarujemy czerwonym pesto wymieszanym z ketchupem (zostawiamy około 1 cm wolnego brzegu). Nakładamy plastry sera oraz szynki
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzień dobry :-) Ślimaczki z ciasta francuskiego są idealną przekąską na imprezę i nie tylko. Ja czasem robię domownikom, bo je bardzo lubią. Na blogu przepisów na takie ślimaczki jest trochę, tym razem wersja z serkiem, cebulką czerwoną, papryką czerwoną, natką pietruszki i mozzarellą. Wyszły bardzo smaczne i robi się je szybko. Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: 1 płat(...)ciasta francuskiego serek kremowy typu almette mała cebula czerwona 1/2 czerwonej papryki natka pietruszki starta mozzarella 1. Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy serkiem zostawiając (szersza część) po obu stronach około 1 - 2 cm ciasta. 2. Następnie na serek dajemy drobno pokrojoną cebulkę, paprykę, natkę pietruszki. Całość posypujemy startą mozzarellą. 3. Teraz zaczynając od szerszego boku zwijamy tak jak roladę (tylko
kruche babeczkiPewnie nie raz już pisałam , że gotowe ciasto francuskie to doskonały wynalazek nie tylko dla zabieganych. Ciekawe przekąski z ciasta i dodatkami możemy tworzyć na poczekaniu. U mnie salami i ciasto francuskie, a przekąska w postaci różyczki. Kiedyś już publikowałam takowy przepis, ale wracam z sentymentem. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 15 dag salami ( smak dowolny- u mnie paprykowe
W kuchennym oknie Ewyłakoć z reguły smażony w głębokim tłuszczu. Ja dziś również przygotowałam faworki, ale w wersji bardziej nowoczesnej, a przede wszystkim łatwiejszej i szybszej. Taki faworki wyjdą każdemu. Wystarczy gotowe ciasto francuskie i cukier puder. Za pomocą tych dwóch składników można wyczarować smaczne, delikatne i ładnie wyglądające ciasteczka do kawy i to w kilkanaście minut. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)opakowanie ciasta francuskiego o wadze 330g cukier puder do oprószenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Schłodzone ciasto francuskie wyjęłam z lodówki, rozpakowałam i rozwinęłam, nie usuwając przy tym białego pergaminu w który było zawinięte. Radełkiem (można też zwykłym nożem) przekroiłam ciasto wzdłuż dłuższego boku na dwa równe pasy. Następnie każdy duży pas ciasta pokroiłam w poprzek na kilkucentymetrowe paski
Waniliowe ImprowizacjeKurczak w cieście francuskim z pieczarkami, serem feta i pomidorem. Idealny pomysł na pyszny obiad. Składniki filet z kurczaka ciasto francuskie pieczarki cebula ser feta pomidor(...)jajko Przygotowanie Fileta przekroić, przyprawić. Z ciasta wykroić prostokąt i dłuższe boki ponacinać ale nie do końca. Na środek dać pierś, na nią pieczarki usmażone z cebulką, na to pomidor i ser feta. Zawijać przekładając, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 40 min w 180′. Autor przepisu: Ewa Kondratowicz Artykuł Kurczak w cieście francuskim pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyZapraszam na świetną przekąskę na bazie ciasta francuskiego. Wystarczy tylko kilka składników aby stworzyć coś pysznego, Polecam Składniki: op. ciasta francuskiego 100 g żółtego sera 1 łyżka sezamu 3 łyżki ketchupu 1 płaska łyżeczka soli Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Smarujemy 2 łyżkami ketchupu, posypujemy solą i sezamem. Układamy z jednej strony ser i zwijamy w roladę
słodkie i nie tylko historie kulinarnewcześniej wspominałam ciasto francuskie znakomicie smakuje zarówno na słodko jak i przygotowane w wersji wytrawnej. Proponowane przeze mnie ciastka znakomicie sprawdzają się jako przekąska np. do piwa. Zwykłe krakersy, orzeszki, czy paluszki chyba każdemu z nas już się znudziły, dlatego warto przygotować coś innego samodzielnie;). Taki smakołyk jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego(...)obieramy, kroimy w piórka. 3. Do cebuli wlewamy marynatę, odstawiamy na kilka godzin do lodówki. 4. Jajko wbijamy do miseczki, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie delikatnie pędzelkiem smarujemy ciasto francuskie. 5. Ciasto kroimy w niewielkie kwadraciki (np. 4cmX4cm) i wykładamy cebulę. 6. Tak przygotowane ciastka wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok 15 min. w 180*C-200*C. Smacznego
Kuchnia Pełna PasjiDzisiaj mam dla Was przepis na kolejną imprezową szybką w wykonaniu przekąskę. Do tego jest strasznie smaczna i znika szybciutko, więc najlepiej zrobić kilka porcji na raz. Koszyczki z ciasta francuskiego a w nich sałatka. U mnie gotowa sałatka jarzynowa a'la domowa Dega :-) Polecam i miłego poniedziałku życzę :-) Składniki: 1 płat ciasta francuskiego sałatka jarzynowa u mnie gotowa(...)sałatka jarzynowa a'la domowa Dega 1. Ciasto francuskie kroimy na cztery równe prostokąty (pionowo), te prostokąty na trzy kwadraty. 2. Takimi kwadratami wykładamy formę do wypieku muffinek. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C i wkładamy naszą formę. 3. Koszyczki pieczemy do momentu aż ładnie nam się zarumienią najlepiej na termoobiegu. 4. Wyjmujemy, delikatnie nożem oddzielamy ciasto od foremki
kruche babeczkiktóry się wytworzył' Ser pleśniowy kroimy w paski, oliwki w krążki Gdy szpinak i ryba ostygną, zabieramy się za rzeźbienie z ciasta :) Na papierze do pieczenia układamy dobrze schłodzone ciasto francuskie. Wykładamy na środku szpinak (rozmiar filetu z łososia), na szpinak układamy filet bez skórki, okładamy serem, posypujemy oliwkami i fantazyjnie zamykamy ciastem, tworząc bochenek. Smarujemy roztrzepanym zółtkiem, posypujemy ziarnami(...)nasz łosoś się piecze, przygotowujemy dip czosnkowy. Czosnek, serek mascarpone i majonez przekładamy do dużego słoika i blendujemy do uzyskania jednolitej, kremowej masy. W razie konieczności doprawiamy przyprawą warzywną. Ciasto francuskie bezglutenowe: FRANCA i to "rasowa". Ciężko jest Jej przemówić do rozsądku i dojść z nią do konsensusu, ale jest to wykonalne i... (jak to w życiu bywa - "droga
Wypisz Wymalujfont-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Wiecie jak to jest, nagle zjazd znajomych w jedną chwilę. Zapasu ciasta francuskiego nigdy za wiele, nie wspominając już o Marmoladzie. Wiecie, takiej krojonej, sprzedawanej na KG, tak fajnie gilgotała w podniebienie <3 Dzieciństwo, WRÓĆ! No i wróciło, pod marką JAMAR(...)pyszna , gilgutasieńki Marmelad <3 W połączeniu z ciastem francuskim i śnieżkiem w postaci cukru pudru <3 22 min i macie CIACHA <3 Składniki 2 płaty ciasta francuskiego 260 g marmolady wieloowocowej np. od Jamar cukier puder Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ciasto wykrawamy, przy pomocy szklanki do drinków, tniemy
R'n'G Kitchenciasteczka makowe to idealny pomysł na ekspresowe wypieki z makiem. Można je przygotować w kilka minut z dwóch prostych składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasteczka makowe przygotowane zostały z ciasta francuskiego i gotowej masy makowej. Są bardzo delikatne i kruche i co najważniejsze pyszne. Jeśli macie ochotę na szybkie wypieki z makiem, ciasteczka makowe będą idealnym wyborem. Zapraszam na przepis(...)Składniki 300 g masy makowej 1 płat ciasta francuskiego Dodatkowo cukier puder żółtko (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Dzielimy na kwadraty, u mnie wyszło ich 12. Na każdy kwadracik wykładamy porcję masy makowej i rozsmarowujemy na całej powierzchni, zostawiając 1 cm wolnego brzegu. Dwa przeciwległe boki zlepiamy ze sobą, tworząc kopertę. Gotowe koperty wykładamy na blaszce
Przepiski.plCiasto francuskie - chociaż dość tłuste - jest świetnym sposobem na szybką i sycącą przekąskę. Neutralne w smaku pozwala na przygotowanie potraw zarówno na słono, jak i na słodko. Dzisiaj proponuję pieczone kiełbaski, które nadają się zaróno do podania na ciepło, jak i do zapakowania "na wynos" w wersji ostudzonej. Składniki (4 porcje) -opakowanie ciasta francuskiego -8 paprykowych kiełbasek (np. frankfurterki(...)półsurowe wieprzowe) -2-3 łyżki musztardy -żółty tarty ser Przygotowanie Ciasto francuskie posmarować musztardą i pociąc w paski o szerokości ok. 1,5cm. Każdą kiełbaskę owinąć dokładnie paskami ciasta. Całość posypać tartym żółtym serem. Zapiec ok. 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego
Zielona Kuchnia