Kulebiak z ciasta francuskiego z kapustą, grzybami i śliwkami

Kulebiak z ciasta francuskiego z kapustą, grzybami i śliwkami

Kulebiak z ciasta francuskiego z kapustą, grzybami i śliwkami

Przepis na : obiad

Przedstawiam przepis na świąteczny kulebiak, który z powodzeniem możemy podać do barszczu zamiast pasztecików. Jest łatwy do wykonania, bo musimy przygotować jedynie kapustę - ciasto francuskie kupimy w sklepie. 1 arkusz ciasta francuskiego  1/2 kg kapusty kiszonej  30g suszonych podgrzybków 1 cebula 100g suszonych śliwek olej sól, pieprz  1 jajko 1. Grzyby zalewamy 1 szklanką wrzątku, zostawiamy pod przykryciem na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Odcedzamy na sitku, zachowując wodę z moczenia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, ciasto, kapustą, ciasto francuskie, ciasto francuskie, śliwka, kapusta kiszona, paszteciki, chleb, barszcz, przekąski, dania obiadowe, ciasto ze śliwką, paszteciki z kapustą, chleb mieszany, paszteciki z kapusta i grzybami

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.