Oto przepis zainspirowany książką szefów kuchni mojego regionu- Owernii- Gourmand & léger Toques d’Auvergne. A przy okazji zachęcam Was do zajrzenia do mojego nowegu bloga Magiczna Owernia , poświęconego temu właśnie pięknemu, aczkolwiek mało znanemu regionowi Francji. Danie to przywołuje mi na myśl kuchnię prowansalską, kolorową, słoneczną, pełną letnich warzyw nasyconych słońcem południa i pachnących ziołami. Przepis na to danie, skomponowane z pomidorów, bakłażana, papryki i makreli, nie jest skomplikow... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...