ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:129/509)

Ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia! Jak zrobić krem z kwaśnej śmietany? 59

wiele okazji! Jeśli szukasz przepisu ze świeżymi brzoskwiniami, to polecam przepis na ciasto z Ptasim Mleczkiem , kakaowym biszkoptem, kremem budyniowym i galaretką. Ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia – PRZEPIS Ciasto z brzoskwiniami i kremem z kwaśnej śmietany Via Gusto Przepis na ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia to ciasto, które składa się z kremu na bazie kwaśnej śmietany 18%, brzoskwiń z… Drukuj(...)wiele pysznych ciast i deserów niezależnie od pory roku. Istnieje wiele pomysłów na wykorzystanie brzoskwiń z puszki w kuchni, które z pewnością zachwycą każdego łasucha. Jednym z popularnych sposobów na wykorzystanie brzoskwiń z puszki jest przygotowanie ciasta z brzoskwiniami. Do przygotowania takiego ciasta zwykle wykorzystuje się biszkopt lub kruche ciasto, które następnie wypełnia się kawałkami brzoskwini. Ciasto brzoskwiniowe można udekorować

Via Gusto
Ślimaczki francuskie z chałwą i orzechami wg Aleex 157

błyskawicznie można przygotować. Smakują wyśmienicie i pięknie się prezentują wśród innych, świątecznych wypieków. Każdy je lubi, każdy ma na nie ochotę. A Wy? Przekonajcie się. Składniki: • 1 duży płat ciasta francuskiego • powidła śliwkowe • 150 g orzechów włoskich • 50 g chałwy waniliowej • cukier puder do posypania • 1 jajko • 1 łyżka mleka Sposób przygotowania: 1. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwinąć i poczekać(...)nieco się ogrzeje. 2. Płat ciasta francuskiego posmarować równą warstwą powideł śliwkowych. 3. Ciasto posypać posiekanymi orzechami włoskimi i pokruszoną chałwą. 4. Płat ciasta zwinąć w rulon, aby powstała rolada. 5. Roladę pokroić na plastry o wysokości 4 cm. 6. Ślimaczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 7. Posmarować każde ciastko jajkiem rozkłóconym z mlekiem. 8. Piec około

W mojej kuchni
piersi pieczone w cieście francuskim z czarnuszką... 150

Składniki: pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, jajko 1 sztuka, czarnuszka - ile potrzeba piersi przeciąć wzdłuż na cztery porcje, posmarować olejem rzepakowym i natrzeć wymieszanymi przyprawami bez czarnuszki, ciasto francuskie podzielić na cztery porcje

W Mojej Kuchni Lubię
brzoskwinia w cieście francuskim 107

brzoskwinia na cieście francuskim  To właśnie ta pora roku, kiedy chętniej sięgamy  do treściwszych deserów. Dziś nie skusi nas już owocowy mus, pora na przysmaki całkiem  innego kalibru.   Składniki 150 gr ciasta francuskiego Przepis na ciasto znajduje się   tutaj Konfitura z wiśni (a ja jeśli

Miód i pieprz
PRZEKĄSKI IMPREZOWE NA CIEPŁO + FILMIK 589

paluszki krabowe ; 1 opakowanie mrożonych paluszków krabowych, surimi 1 jajko + bułka tarta olej do smażenia          ślimaczki francuskie ; 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g pieczarek 1 mała cebula 1/2 część czerwonej papryki sól, pieprz, oregano do smaku 150 g sera żółtego tartego          koszyczki z tortilli(...)pieczarki szatkujemy, podsmażamy na patelni, na odrobinie oleju z przyprawami ( sól, pieprz i oregano ), do momentu aż płyny całkowicie odparują. Farsz odkładamy na talerz i studzimy. Ślimaczki z ciasta - Ciasto francuskie rozwijamy, rozkładamy farsz i zwijamy jak roladę. Kroimy na 2-3 cm kawałki i rozkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku, góra dół, temperatura

Kulinarne Fantazje Marioli
Łosoś w cieście francuskim 18

Składniki: – 50 dkg łososia bez skóry – ciasto francuskie gotowe – pęczek koperku – sok z 1 cytryny – sól, pieprz – 1 żółtko – 2 łyżki mleka   Wykonanie: – Łososia natrzeć sokiem z cytryny, solą, pieprzem, posypać koperkiem i marynować godzinę. – Zawinąć szczelnie w ciasto francuskie, z resztek ciasta wyciąć rybki i położyć na wierzchu

To co kocham
Łosoś w cieście francuskim 78

Składniki: • 50 dkg łososia bez skóry • ciasto francuskie gotowe • pęczek koperku • sok z 1 cytryny • sól, pieprz • 1 żółtko • 2 łyżki mleka Wykonanie: • Łososia natrzeć sokiem z cytryny, solą, pieprzem, posypać koperkiem i marynować godzinę. • Zawinąć szczelnie w ciasto francuskie, z resztek ciasta wyciąć rybki i położyć na wierzchu. • Roztrzepać żółtko

To co kocham
Francuskie ciasteczka z truskawkami i serkiem Almette 130

Ekspresowy smakołyk z ciasta francuskiego. Francuskie ciasteczka z truskawkami i serkiem Almette. .easingslider-844 { width: 100%; }.easingslider-844 .easingslider-image { max-height: 1067px; max-width: 1600px; }.easingslider-844 .easingslider-fade-in, .easingslider-fade-out { -webkit-animation-duration: 400ms; -moz-animation-duration: 400ms; animation-duration: 400ms; } window.EasingSlider844 = {"width":1600,"height":1067,"singleItem":true,"items":1,"itemsDesktop":false,"itemsDesktopSmall":false,"itemsTablet":false(...)jajko pół opakowania serka śmietankowego ALMETTE lub tego typu. 3 łyżki cukru garść truskawek Truskawki kroimy w grubsze plasterki. Serek śmietankowy miksujemy z cukrem i żółtkiem. Rozwijamy schłodzone ciasto francuskie. wycinamy kształty, koła, kwadraty lub trójkąty. Ważne, żeby były takie same. Wykładamy na ciasto łyżeczkę serka, następnie truskawki. Przykrywamy drugim takim samym kształtem (z wyciętym krzyżykiem). Dociskamy widelcem brzegi

Rusty Fork
Francuskie rożki z pieczarkami 148

posiekaną pietruszkę i orzechy, doprawić do smaku solą i pieprzem, zamieszać kilka razy aż śmietana zgęstnieje i zdjąć z ognia. Odstawić do przestudzenia. W tym czasie wyjąć z lodówki ciasto francuskie (jeżeli mamy ciasto mrożone to wyjmujemy je przed smażeniem pieczarek, by się rozmroziło). W miseczce rozrobić widelcem jajko. Piekarnik nagrzać do 200 st.C. Gdy farsz wystygnie, rozwinąć ciasto francuskie

In my kitchen
Przepisy z parówkami. 8 pomysłów na dania z parówkami 136

stacji benzynowej ORLEN, czy w sklepie IKEA cienkie parówki w bułce z prażoną cebulką i konserwowymi ogórkami? Co zrobić z parówek? Proponuję przygotować parówki na kilka sposobów: w cieście francuskim lub kukurydzianym, w pysznej sałatce z ziemniakami, która jest idealna na grilla, jako składnik wytrawnych naleśników, czy jako rogalik z farszem, który doskonale zastąpi bułki na śniadanie, oraz jako dodatek(...)potrawach. Dania z parówkami są proste, szybkie i smakują każdemu, szczególnie dzieciom! Przepisy z parówkami. 8 pomysłów na dania z parówkami: Parówki w cieście francuskim Parówki w cieście kukurydzianym Rogaliki z parówką i serem Naleśniki z parówką i serem Sałatka ziemniaczana z parówką Fasolka szparagowa a’la gulasz Cukinia grillowana Naleśnik z parówką i warzywami The post Przepisy z parówkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Serowe przekąski 124

zawitają do nas niespodziewanie goście lub mamy ochotę na małą przekąskę polecam szybkie serowe na cieście francuskim. Składniki: - 1 op ciasta francuskiego - 100 g żółtego sera ja użyłam mozzarelli - oregano Przygotowanie: Ciasto przecinamy na pół wzdłuż dłuższego boku. Każdą połówkę tniemy na prostokątny o 5 cm szerokości. Na wierzch każdego nakładamy żółty ser i posypujemy oregano. Pieczemy w 180 stopniach

Kulinarne życie
Roladki z suszonymi pomidorami i pieczarkami 161

Jeszcze jeden pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego. Składniki : płat ciasta francuskiego jajko, żółty ser suszone pomidory 10 sztuk średniej wielkości pieczarek cebula, majeranek, pieprz i sól do smaku 5 łyżek  mielonego mięsa z rosołu (ugotowanego), ale nie koniecznie Przygotowanie : Cebule usmażyłam na szklisto na oleju, dodałam pokrojone drobno pieczarki oraz przemielone mięso Składniki przemieszałam, dodałam szczyptę majeranku, sól(...)pieprz do smaku, smażyłam chwilę, do połączenia składników Lekko rozmrożony płat ciasta posmarowałam roztrzepanym jajkiem i ułożyłam na nim przestudzony farsz oraz pokrojone, osączone z oleju suszone pomidory Przykryłam żółtym serem, zwinęłam w rulon, pokroiłam i piekłam w temp. 220 stopni C do zarumienienia Uwagi :  wyszły mi 4 duże roladki. Lepiej gdybym przekroiła ciasto na 5 kawałków. Byłyby zgrabniejsze

Proste Potrawy
Tarta z kurczakiem 95

tartę z kurczakiem, jest szybka a ja uwielbiam tarty to zawsze przygotowuję z innym głównym składnikiem.   Składniki: - jedna pierś z kurczaka - przyprawa do złocistego kurczaka  Vegeta Natur - ciasto francuskie - 4 jajka - 4 łyżki śmietany 18% - 1/2 pęczka szczypiorku z cebulką - 200 g sera mozzarella  - masło - sól - pieprz - olej Przygotowanie:  Kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy przyprawą(...)oleju. Odkładamy do lekkiego przestygnięcia. Jajka dokładnie roztrzepujemy ze śmietaną, dodajemy pokrojony szczypiorek z serem. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy całość ciastem francuskim. Na spód ciasta przekładamy podsmażonego kurczaka i zalewamy całość przygotowaną masą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy 15-20 minut.  #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

Kulinarne życie
Tarta na cieście francuskim ze szparagami,pomidorami i wędzonym łososiem 135

Szparagowych eksperymentów ciąg dalszy.  Dziś tarta na cieście francuskim. 1 op ciasta francuskiego 8 szt zielonych szparagów 10 szt pomidorków koktajlowych 50 g wędzonego łososia 3 łyżki śmietany 18% 1 jajko 50 g tartego sera mozzarella sól pieprz Szparagi umyć,odłamać twarde końcówki i pociąć na krótkie kawałki. Śmietanę wymieszać z jajkiem i serem,przyprawić solą i pieprzem(...)Przygotować formę do tarty ( u mnie 2 małe o śred. 18 cm) którą należy wysmarować masłem. Ciastem wylepić formę,ponakłuwać i wylać mieszankę śmietany i sera. Ułożyć szparagi i pokrojone na połówki pomidorki. Wędzonego łososia podzielić na małe kawałki i posypać na tartę, całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Tartę piec przez 20 -25 minut w temp. 190*C. Podawać jeszcze

Kolorowa kuchnia Elki
Lane chrusty 78

musi być nieco gęstsze niż ciasto na naleśniki. Pamiętajcie, że chrusty musicie smażyć na bardzo mocno rozgrzanym oleju, aby ładnie wyrosły. Zapraszam Was na przepis Zobacz też: Faworki z ciasta francuskiego Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem Przepis na lane chrusty Drukuj przepis Porcji: 40 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 2 jajka 150 ml mleka 2 łyżeczki cukru waniliowego łyżeczka(...)mocnego alkoholu olej do smażenia ręcznik papierowy do odsączania cukier puder do posypania Przepis 1 Jajka łączymy z mlekiem, cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto ma mieć konsystencję gęściejszą niż ciasto na naleśniki. Dodajemy alkohol i dokładnie mieszamy. 2 Rozgrzewamy olej, musi być bardzo mocno rozgrzany. Masę do chrustów przekładamy w rękaw cukierniczny lub sztywną

Kuchnia Bazylii