ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:128/509)

Ekspresowe ciasteczka francuskie ze śliwką 144

środowy wieczór polecam przepis na pyszne ciasteczka ze śliwkami. Ich przygotowanie zajmuje kilka minut, a pieczenie kwadrans. Są szybkie i smaczne. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 200g śliwek węgierek, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 łyżeczka cynamonu. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto francuskie rozwijam. Z ciasta wykrawam ciastka z kształcie łódeczek. Kawałki ciasta układam na blaszce włożonej papierem do pieczenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką 217

Idealny przepis w przypadku odwiedzin niespodziewanych gości. Ponieważ paczuszki znikają z talerza, nim zdążą dobrze ostygnąć, piekę dwie blachy (czyli z dwóch opakowań gotowego ciasta francuskiego). Pamiętajcie, że najlepsze ciasto francuskie to te na maśle. The post Koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Kiełbaska w cieście 121

szybką przekąskę możemy podawać na ciepło i zimno np. z sosem czosnkowym. W cieście francuskim można zapiekać wszystko co lubimy: kabanosy, kurczaka, warzywa,... SKŁADNIKI: 2 opakowania Berlinek 1 opakowanie ciasta francuskiego ketchup WYKONANIE: ciasto tniemy na wąskie paski, kiełbaski na 3 części, pasek smarujemy ketchupem i zawijamy nim kiełbaskę, pieczemy w temperaturze 160-180 stopni do zrumienienia około

Kuchnia Beaty
Przekąska z nutellą z ciasta francuskiego 170

się jako deser. Może wydawać się trudny do zrobienia, ale wbrew pozorom jest to niezwykle prosta, smaczna i szybka przekąska :). A żeby nie przedłużać zapraszam po przepis :). Składniki: 1 ciasto francuskie nutella Przygotowanie: Ciasto francuskie wyciągamy i rozwijamy z folii, a następnie rozwałkowujemy jeszcze żeby było ciut dłuższe. Jedna połowę ciasta smarujemy nutellą, a drugą stroną przykrywamy. Następnie na środek

Gotuj z Mąką
Ciasto duńskie 82

pozostawiając około 1-1.5 cm ciasta. Kolejno, ciasto rozłożyć i złapać za jeden z przeciwległych rogów, który założyć na ciasto, do momentu w którym dotyka przecięcia ciasta. To samo zrobić z drugim rogiem, powinien powstać romb. Na moim Instagramie załączyłam zdjęcia krok po kroku. Po nadaniu ciastu kształtu pośrodku każdej formy ułożyć marmoladę. Uformowane ciasto ułożyć na blasze wyłożonej papierem(...)piec przez 20-25 minut. Ciasto Warto wiedzieć robiąc ciasto duńskie. Ciasto warto jest przygotować wieczorem i wstawić na całą noc do lodówki. Masło, które rozsmarowujemy na cieście powinno być w temperaturze pokojowej. Takie masło będzie najłatwiej rozprowadzić równomiernie na cieście. Lubisz domowe ciasto? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Ciasto francuskie . The post Ciasto duńskie appeared first

MeCooks
Orzechowy we francuskim cieście 306

Przepis stary jak świat! A mimo to ciasto zawsze smakuje, bo i nie za słodkie, i nie "masiaste", i lekkie (mimo ciasta francuskiego). Zresztą ciasto francuskie w tym cieście to nie jest typowe ciasto francuskie:) Kto jeszcze tego ciacha nie piekł i nie jadł, to niech upiecze i skosztuje! Polecam! Składniki na ciasto: 200 g mąki; 250 g margaryny

In my kitchen
Francuskie rurki z bitą śmietaną 168

Składniki na około 18 sztuk: gotowe ciasto francuskie 275g 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru 2 małe opakowania Śmietan-Fix cukier puder do posypania Ciasto francuskie rozmrozić. Rozwinąć i pokroić w paski szerokości 2 cm (fot.1) . Nawinąć na posmarowaną masłem rurkę zaczynając od węższej części. Rurki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (fot.2) . Piec 15 minut w temp

Świat Ciasta
Ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia! Jak zrobić krem z kwaśnej śmietany? 74

wiele okazji! Jeśli szukasz przepisu ze świeżymi brzoskwiniami, to polecam przepis na ciasto z Ptasim Mleczkiem , kakaowym biszkoptem, kremem budyniowym i galaretką. Ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia – PRZEPIS Ciasto z brzoskwiniami i kremem z kwaśnej śmietany Via Gusto Przepis na ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia to ciasto, które składa się z kremu na bazie kwaśnej śmietany 18%, brzoskwiń z… Drukuj(...)wiele pysznych ciast i deserów niezależnie od pory roku. Istnieje wiele pomysłów na wykorzystanie brzoskwiń z puszki w kuchni, które z pewnością zachwycą każdego łasucha. Jednym z popularnych sposobów na wykorzystanie brzoskwiń z puszki jest przygotowanie ciasta z brzoskwiniami. Do przygotowania takiego ciasta zwykle wykorzystuje się biszkopt lub kruche ciasto, które następnie wypełnia się kawałkami brzoskwini. Ciasto brzoskwiniowe można udekorować

Via Gusto
Ślimaczki francuskie z chałwą i orzechami wg Aleex 166

błyskawicznie można przygotować. Smakują wyśmienicie i pięknie się prezentują wśród innych, świątecznych wypieków. Każdy je lubi, każdy ma na nie ochotę. A Wy? Przekonajcie się. Składniki: • 1 duży płat ciasta francuskiego • powidła śliwkowe • 150 g orzechów włoskich • 50 g chałwy waniliowej • cukier puder do posypania • 1 jajko • 1 łyżka mleka Sposób przygotowania: 1. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwinąć i poczekać(...)nieco się ogrzeje. 2. Płat ciasta francuskiego posmarować równą warstwą powideł śliwkowych. 3. Ciasto posypać posiekanymi orzechami włoskimi i pokruszoną chałwą. 4. Płat ciasta zwinąć w rulon, aby powstała rolada. 5. Roladę pokroić na plastry o wysokości 4 cm. 6. Ślimaczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 7. Posmarować każde ciastko jajkiem rozkłóconym z mlekiem. 8. Piec około

W mojej kuchni
piersi pieczone w cieście francuskim z czarnuszką... 161

Składniki: pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, jajko 1 sztuka, czarnuszka - ile potrzeba piersi przeciąć wzdłuż na cztery porcje, posmarować olejem rzepakowym i natrzeć wymieszanymi przyprawami bez czarnuszki, ciasto francuskie podzielić na cztery porcje

W Mojej Kuchni Lubię
brzoskwinia w cieście francuskim 115

brzoskwinia na cieście francuskim  To właśnie ta pora roku, kiedy chętniej sięgamy  do treściwszych deserów. Dziś nie skusi nas już owocowy mus, pora na przysmaki całkiem  innego kalibru.   Składniki 150 gr ciasta francuskiego Przepis na ciasto znajduje się   tutaj Konfitura z wiśni (a ja jeśli

Miód i pieprz
PRZEKĄSKI IMPREZOWE NA CIEPŁO + FILMIK 604

paluszki krabowe ; 1 opakowanie mrożonych paluszków krabowych, surimi 1 jajko + bułka tarta olej do smażenia          ślimaczki francuskie ; 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g pieczarek 1 mała cebula 1/2 część czerwonej papryki sól, pieprz, oregano do smaku 150 g sera żółtego tartego          koszyczki z tortilli(...)pieczarki szatkujemy, podsmażamy na patelni, na odrobinie oleju z przyprawami ( sól, pieprz i oregano ), do momentu aż płyny całkowicie odparują. Farsz odkładamy na talerz i studzimy. Ślimaczki z ciasta - Ciasto francuskie rozwijamy, rozkładamy farsz i zwijamy jak roladę. Kroimy na 2-3 cm kawałki i rozkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku, góra dół, temperatura

Kulinarne Fantazje Marioli
Łosoś w cieście francuskim 32

Składniki: – 50 dkg łososia bez skóry – ciasto francuskie gotowe – pęczek koperku – sok z 1 cytryny – sól, pieprz – 1 żółtko – 2 łyżki mleka   Wykonanie: – Łososia natrzeć sokiem z cytryny, solą, pieprzem, posypać koperkiem i marynować godzinę. – Zawinąć szczelnie w ciasto francuskie, z resztek ciasta wyciąć rybki i położyć na wierzchu

To co kocham
Łosoś w cieście francuskim 93

Składniki: • 50 dkg łososia bez skóry • ciasto francuskie gotowe • pęczek koperku • sok z 1 cytryny • sól, pieprz • 1 żółtko • 2 łyżki mleka Wykonanie: • Łososia natrzeć sokiem z cytryny, solą, pieprzem, posypać koperkiem i marynować godzinę. • Zawinąć szczelnie w ciasto francuskie, z resztek ciasta wyciąć rybki i położyć na wierzchu. • Roztrzepać żółtko

To co kocham
Francuskie ciasteczka z truskawkami i serkiem Almette 142

Ekspresowy smakołyk z ciasta francuskiego. Francuskie ciasteczka z truskawkami i serkiem Almette. .easingslider-844 { width: 100%; }.easingslider-844 .easingslider-image { max-height: 1067px; max-width: 1600px; }.easingslider-844 .easingslider-fade-in, .easingslider-fade-out { -webkit-animation-duration: 400ms; -moz-animation-duration: 400ms; animation-duration: 400ms; } window.EasingSlider844 = {"width":1600,"height":1067,"singleItem":true,"items":1,"itemsDesktop":false,"itemsDesktopSmall":false,"itemsTablet":false(...)jajko pół opakowania serka śmietankowego ALMETTE lub tego typu. 3 łyżki cukru garść truskawek Truskawki kroimy w grubsze plasterki. Serek śmietankowy miksujemy z cukrem i żółtkiem. Rozwijamy schłodzone ciasto francuskie. wycinamy kształty, koła, kwadraty lub trójkąty. Ważne, żeby były takie same. Wykładamy na ciasto łyżeczkę serka, następnie truskawki. Przykrywamy drugim takim samym kształtem (z wyciętym krzyżykiem). Dociskamy widelcem brzegi

Rusty Fork

Proponowane wyszukiwania