ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:128/509)

paszteciki z kaszanką 143

dodatkami. co się dało zjeść od razu, to zjedliśmy, ale resztę trzeba to było jakoś zagospodarować, zwłaszcza, że na kiełbasę, czy kaszankę z grilla nie było amatorów... kaszanka w cieście francuskim 1 płat ciasta francuskiego (300g), 0,5 kg kaszanki, 1 jajko Płat ciasta przetnij na tyle części, ile masz kaszanek. Owiń min kaszanki. Każdy pakiecik ponacinaj

Eksperyment sobotni
Paszteciki z ciasta półfrancuskiego 186

Kolejna wersja pasztecików tym razem farsz zawijamy w ciasto półfrancuskie- serowe. Moim zdaniem jest to smaczniejszy wariant niż kupne ciasto francuskie, a nie każdy ma czas aby własnoręcznie zrobić ciasto francuskie. Składniki na ciasto: 125g mąki pszennej ( lub zdrowszej mąki orkiszowej), 125g masła, 125g sera twarogowego, 1/2 jajka, szczypta soli,  Przesiewamy mąkę na stolnicę, ser mielimy w maszynce

Pudełko rozmaitości
Ciasto z jabłkami francuskie 89

francuskie. Ciasto wygląda bardzo zwyczajnie , ale w smaku jest wyborne ! Jednak najważniejszą sprawą jest to, że ciasto jest błyskawiczne w przygotowaniu. Jest to ciasto, które można zakwalifikować do ciast ucieranych i wszystkie składniki do jego przygotowanie powinny być w temperaturze pokojowej! Drugą ważną sprawą jest to, aby nie napowietrzać ciasta podczas mieszania i to wszystko z ważnych wskazówek. Ciasto(...)wymieszać ciasto, aby jabłka równomiernie rozłożyły się w cieście. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać wierzch, wstawić formę do nagrzanego piekarnika. Ciasto pieczemy przez około 45 minut do tz. suchego patyczka. Ciasto po upieczeniu wyjąć z piekarnika, po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.  Smacznego! [one-half-first] [/one-half-first] [one-half] [/one-half] Przepis podejrzany tutaj . Artykuł Ciasto z jabłkami francuskie pochodzi

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciastka francuskie z bananem i czekoladą + film 143

podwieczorek przy kawie lub herbacie. Pyszny deser dla wszystkich łasuchów słodkości. Przepis można dowolnie modyfikować dodając ulubione owoce.     składniki na 8-10 sztuk 1 opakowanie ciasta francuskiego ( 300 g ) 2 banany 30 g gorzkiej czekolady startej na tarce o małych oczkach 1 roztrzepane jajko cukier kryształ do posypania ciastek przepis Banany kroimy w plastry. Ciasto francuskie rozkładamy(...)jednakowych kwadratów. Na każdym kawałku ciasta umieszczamy kilka plastrów banana, owoce posypujemy startą na tarce czekoladą. Ciastka składamy w trójkąty a brzegi lekko dociskamy widelcem. Koperty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy cukrem i pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st.C.   Artykuł Ciastka francuskie z bananem i czekoladą + film pochodzi

Smakowite Dania
francuskie z parówką "przegryzki"... 165

francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, cebula 1 sztuka, ser lazur plastry 150 gram, parówki cienkie 4 sztuki, pomidor 1 sztuka, oregano 4 szczypty, kmin rzymskiziarenka Royal Brand - ile potrzeba ciasto francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia, pokroić na 8 porcji, na środku ułożyć po pół parówki, wg uznania cebuli, pomidora, sera lazur, posypać oregano brzegi ciasta założyć na wierzch

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekane pomidory w cieście francuskim z łososiem 161

przyrządzeniu. Spróbujcie, a na pewno będą gościć na Waszym stole często :)   Składniki na formę o średnicy 20 cm: -5 pomidorów malinowych -płat ciasta francuskiego -opakowanie (200 g ) serka Apetina o smaku bazylii i oregano -200 g łososia wędzonego -50 g masła - 2 łyżki octu balsamicznego -2 łyżki miodu -2 ząbki czosnku -musztarda francuska(...)Dusimy bez przykrycia ok.5 minut. Nie mogą być rozgotowane. Przekładamy pomidory płaską częścią na tortownicę. Układamy na pomidory  łososia rozdrobnionego na kawałki. Polewamy pozostałym sosem z patelni. Płat ciasta francuskiego wykrawamy na wymiar formy tak, żeby przykleić ciasto do brzegów. Smarujemy w całości musztardą francuską. Stroną posmarowaną kładziemy na pomidory. Nakłuwamy ciasto widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do piekarnika

Kulinarne przemyslenia
ze śliwkami, budyniem francuskie ciasto na deser... 122

Składniki: budyń waniliowy 1 opakowanie, mleko 450 ml, cukier 2 łyżki, masło 1 łyżeczka, ciasto francuskie 1 rolka/nie mrożone, śliwki 10 sztuk, przyprawa korzenna - ile potrzeba, jajka 1 sztuka "M", cukier brązowy - ile potrzeba 300 ml mleka zagotować z cukrem, masłem, wlać budyń wymieszany w 150 ml mleka i mieszać do zagęstnienia budyniu, zostawić do wystudzenia ciasto francuskie rozwinąć, włożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Ekspresowe ciasteczka francuskie ze śliwką 131

środowy wieczór polecam przepis na pyszne ciasteczka ze śliwkami. Ich przygotowanie zajmuje kilka minut, a pieczenie kwadrans. Są szybkie i smaczne. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 200g śliwek węgierek, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 łyżeczka cynamonu. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto francuskie rozwijam. Z ciasta wykrawam ciastka z kształcie łódeczek. Kawałki ciasta układam na blaszce włożonej papierem do pieczenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką 201

Idealny przepis w przypadku odwiedzin niespodziewanych gości. Ponieważ paczuszki znikają z talerza, nim zdążą dobrze ostygnąć, piekę dwie blachy (czyli z dwóch opakowań gotowego ciasta francuskiego). Pamiętajcie, że najlepsze ciasto francuskie to te na maśle. The post Koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Kiełbaska w cieście 110

szybką przekąskę możemy podawać na ciepło i zimno np. z sosem czosnkowym. W cieście francuskim można zapiekać wszystko co lubimy: kabanosy, kurczaka, warzywa,... SKŁADNIKI: 2 opakowania Berlinek 1 opakowanie ciasta francuskiego ketchup WYKONANIE: ciasto tniemy na wąskie paski, kiełbaski na 3 części, pasek smarujemy ketchupem i zawijamy nim kiełbaskę, pieczemy w temperaturze 160-180 stopni do zrumienienia około

Kuchnia Beaty
Przekąska z nutellą z ciasta francuskiego 151

się jako deser. Może wydawać się trudny do zrobienia, ale wbrew pozorom jest to niezwykle prosta, smaczna i szybka przekąska :). A żeby nie przedłużać zapraszam po przepis :). Składniki: 1 ciasto francuskie nutella Przygotowanie: Ciasto francuskie wyciągamy i rozwijamy z folii, a następnie rozwałkowujemy jeszcze żeby było ciut dłuższe. Jedna połowę ciasta smarujemy nutellą, a drugą stroną przykrywamy. Następnie na środek

Gotuj z Mąką
Ciasto duńskie 63

pozostawiając około 1-1.5 cm ciasta. Kolejno, ciasto rozłożyć i złapać za jeden z przeciwległych rogów, który założyć na ciasto, do momentu w którym dotyka przecięcia ciasta. To samo zrobić z drugim rogiem, powinien powstać romb. Na moim Instagramie załączyłam zdjęcia krok po kroku. Po nadaniu ciastu kształtu pośrodku każdej formy ułożyć marmoladę. Uformowane ciasto ułożyć na blasze wyłożonej papierem(...)piec przez 20-25 minut. Ciasto Warto wiedzieć robiąc ciasto duńskie. Ciasto warto jest przygotować wieczorem i wstawić na całą noc do lodówki. Masło, które rozsmarowujemy na cieście powinno być w temperaturze pokojowej. Takie masło będzie najłatwiej rozprowadzić równomiernie na cieście. Lubisz domowe ciasto? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Ciasto francuskie . The post Ciasto duńskie appeared first

MeCooks
Orzechowy we francuskim cieście 292

Przepis stary jak świat! A mimo to ciasto zawsze smakuje, bo i nie za słodkie, i nie "masiaste", i lekkie (mimo ciasta francuskiego). Zresztą ciasto francuskie w tym cieście to nie jest typowe ciasto francuskie:) Kto jeszcze tego ciacha nie piekł i nie jadł, to niech upiecze i skosztuje! Polecam! Składniki na ciasto: 200 g mąki; 250 g margaryny

In my kitchen
Francuskie rurki z bitą śmietaną 156

Składniki na około 18 sztuk: gotowe ciasto francuskie 275g 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru 2 małe opakowania Śmietan-Fix cukier puder do posypania Ciasto francuskie rozmrozić. Rozwinąć i pokroić w paski szerokości 2 cm (fot.1) . Nawinąć na posmarowaną masłem rurkę zaczynając od węższej części. Rurki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (fot.2) . Piec 15 minut w temp

Świat Ciasta