dodatkowo pięknie prezentują się na stole. Zapraszam na przepis. Polecam Wam także inne szybkie przekąski z mojego bloga: Roladki z tortilli z tuńczykiem Imprezowe przekąski z krakersów Roladki z ciasta francuskiego Imprezowe roladki z tortilli Koperty z ciasta francuskiego PRZEPIS NA IMPREZOWE ROLADKI Z SZYNKI Składniki 150 g serka kremowego Almette 3 ogórki konserwowe 8 pieczarek marynowanych 8 plastrów
Przepiski.pldoczekało się swojego dnia, przypadającego na 24 kwietnia. Szczęśliwie się złożyło, że w tym roku ten dzień wypadł w sobotę, bo danie jest idealne na imprezę. Składniki: - jakieś parówki - ciasto francuskie Wykonanie: Parówki kroimy na pół. Z ciasta francuskiego wykrajamy paski o grubości 2 cm, którymi owijamy parówki. Wkładamy je do nagrzanego do poziomu 180 stopni Celsjusza piekarnika
Kryzysowa Książka Kucharskaczekoladowym, ale możesz tutaj użyć masła orzechowego lub marmolady. Dobrze, jednak żeby było to coś ,,niepłynnego”, aby nie wypłynęło z donutów. Ekspresowe donuty Składniki na ekspresowe donuty : opakowanie ciasta francuskiego krem czekoladowy Sposób przygotowania ekspresowych donutów: Ciasto francuskie rozłóż na blacie. Wytnij z niego okręgi. Jeśli masz formę do donutów to możesz jej użyć, ale jeśli nie to większy
365 dni dookoła kuchniŚlimaczki z kurczakiem i pesto z rukoli 22. Gulasz z indyka z boczkiem i suszonymi śliwkami 23. Sałatka król imprezy 24. Szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego na wytrawnie 25. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego 26. Strogonow drobiowy 27. Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28. Wafle z masą mleczno - kakaową 29. Kruche ciasteczka
kruche babeczkiZostało mi trochę mielonej wołowiny i tak się zamyśliłem nad sposobem jej wykorzystania. Nie myślałem zbyt długo tym bardziej, że miałem w domu ciasto francuskie - gotowe niestety, ale jest. Czego użyłem? -ciasto francuskie jeden płat -wołowina mielona ok 150 gram -kilka plastrów szynki i sera żółtego -oregano, czosnek niedźwiedzi, papryka słodka mielona, sól, pieprz -rozbełtane jajko Wołowinę wyrabiamy z przyprawami
BaRepasSkładniki: 0,5kg wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko po kawałku papryki czerwonej, zielonej i żółtej pół szklanki kukurydzy konserwowej pół pora 1 czerwona cebula pół pęczka szczypiorku opakowanie ciasta francuskiego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, tymianek, gałka muszkatołowa *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem i przyprawami- do smaku *** *** Papryki i cebulę kroimy w małą kosteczkę. Pora(...)szczypiorek siekamy, a kukurydzę odsączamy z zalewy *** *** Warzywa dokładnie mieszamy z mięsem *** *** Z masy mięsnej formujemy kuleczki. Najlepiej ręce posmarować olejem, wówczas łatwiej jest uformować mięso *** *** Z ciasta francuskiego wycinamy około pół centymetrowe paseczki *** *** Paseczkami z ciasta obtaczamy kuleczki mięsne naokoło *** *** Gotowe kulki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia *** *** Przed pieczeniem kulki możemy posmarować roztrzepanym jajkiem (ja tego
Blog z ApetytemKiedy rodzinka ma ochotę na coś słodkiego najczęściej przygotowuje szybkie wypieki z ciasta francuskiego. Francuskie grzebyki chodziły już za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam, że uraczę najbliższych smakiem truskawek i upiekłam je z domową konfiturą truskawkową. Do wypieku posłużyła mi silikonowa mata firmy Tupperware, którą otrzymałyśmy(...)przetestowania. Sprawdziła się idealnie. Grzebyki z truskawkową konfiturą SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g domowej konfitury z truskawek 1 łyżka migdałów mielonych 1 białko PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozwijamy, przekrawamy na pół wzdłuż tworząc dwa podłużne paski. Przez środek pasków nakładamy domową konfiturę z truskawek i posypujemy mielonymi migdałami. Składamy Paski na pół zlepiając końce
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSKŁADNIKI ciasto francuskie ser żółty szynka oliwki ananas Wybrane składniki to tylko propozycja tak naprawdę ślimaczki można wykonać w wielu fantazyjnych smakach i wariacjach a ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia i kubki smakowe. Na płat ciasta francuskiego układamy warstwę sera żółtego i szynki. Na to kładziemy pokrojonego w cząstki ananasa i oliwki. Rolujemy, kroimy w ok. 2-3 centymetrowe kawałki
Między kuchnią a pokojemSkładniki gotowe ciasto francuskie, 1 opak białko jaja, 1 szt cukier, 2-3 łyżki serek mascarpone, 300g dżem wiśniowy, 1 słoiczek cukier puder, 2-3 łyżki Przygotowanie Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy, przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Brzegi ciasta zawijamy na szerokość 1 cm do środka, smarujemy białkiem i posypujemy obficie cukrem. Środek ciasta gęsto nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez
Gotowanie moimi oczamibulionu mięsnego ( może być z kostki ) 2 łyżki masła pieprz paszteciki gotowy arkusz ciasta francuskiego białko opakowanie sera camembert przepis Cebulę obieramy w pół plasterki i rumienimy na maśle .Wrzucamy do gorącego rosołu i gotujemy około 15 minut.Zupę doprawiamy pieprzem , mieszamy. Ser camembert kroimy(...)większą kostkę . Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty i układamy na nich kawałki sera .Ciasto składamy w trójkąty, zlepiamy brzegi .Surowe paszteciki smarujemy roztrzepanym białkiem i układamy na blasze. Pieczemy w temp. 200 st.C przez około 20 minut . Zupę podajemy z gorącymi pasztecikami
Smakowite DaniaSzybka i bardzo smaczna przystawka. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 plasterków szynki 5 dużych plasterków sera żółtego przecier pomidorowy do posmarowania ciasta Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy przecierem pomidorowym i układamy na nim plasterki szynki. Na szynce układamy ser żółty. Ciasto zwijamy. Kroimy na cienkie kromeczki i układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-30 minut
Kuchnia u BietkiSkładniki na 4 porcje: ? 4 okrągłe pleśniowe serki typu Camembert ? 1 płat ciasta francuskiego ? żółtko ? 1 łyżka mleka Sos żurawinowy: ? 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina ? 1 słoiczek żurawiny do mięs Wykonanie: ? Ciasto francuskie podzielić na 4 części i zawinąć w każdy krążek sera. ? Układać łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. ? Posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. ? Wyciąć
To co kochamczym drobno posiekać i dodać do pieczarek. Kapustę z pieczarkami przyprawić solą, pieprzem i ewentualnie odrobiną cukru, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez kilka minutek. Odstawić do wystudzenia. Ciasto francuskie odwinąć z papieru. Farsz z kapusty i pieczarek rozprowadzić po cieście zostawiając z każdej strony wolny margines (jedną dłuższą krawędź wysmarować odrobiną roztrzepanego z mlekiem jajka). Ciasto zwinąć w roladę(...)posypać odrobiną kminku. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 20-25 minut do zezłocenia. Upieczone wyjąć i lekko przestudzić. Podawać jeszcze ciepłe. Smacznego! * Polecam również samemu przygotować ciasto francuskie. Pisałam o tym w tej notc
Nastoletnie Wypiekaniepiorko i z bialym paseczkiem przez srodek,nawet nie kazdy cukiernik sprosta temu zadaniu.Jesli nie masz czasu na klasyczne przysmaki karnawalowe,mam alternatywne rozwiazanie,mysle warte rozwazenia. Faworki z ciasta francuskiego,faworki oszukane,ale za to ekspresowe i doslownie dla kazdego.Sa zlociste,chrupiace i bardzo ,bardzo smaczne.Polecam tym bardziej,ze dzisiaj mamy w handlu juz spory wybor ciast francuskich.Uzylam swiezego(...)szkoda mi bylo wyrzucac tyle okrawkow.Dlatego moje sa ciete prosto.Ten "podrabiany"przepis,sprawi ,ze karnawalowa tradycja nie zaginie , a faworki mam nadzieje zagoszcza w kazdym domu. Skladniki: 1 rolka ciasta francuskiego cukier puder Wykonanie: Piekarnik nastawic na 220°C. Wyjetego ciasta z lodowki nie ogrzewac ,od razu przystapic do wycinania faworkow. Ciasto przeciac radelkiem w poprzek na pol.Pociac w pionowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szybka, słodka przekąska z ciasta francuskiego, do wykonania której potrzebujemy naprawdę niewiele składników. SKŁADNIKI: - 1 płat ciasta francuskiego - sok z 1/2 cytryny - 2 łyżki miodu (użyłam miodu z mniszka lekarskiego ) - dowolna posypka (u mnie o smaku mango) Wykładamy płat ciasta. Dokładnie łączymy sok z cytryny z miodem i powstałą mieszanką smarujemy ciasto. Kroimy je następnie na paski szerokości
Wielopokoleniowo