Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną

Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną

Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną

Tarta (fr. tarte ) – rodzaj wypieku, składającego się z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta i nadzienia, które może być zarówno słodkie (np. z owocami), jak i wytrawne (np. z warzywami, grzybami). Tarta jest jedną z najpopularniejszych potraw kuchni francuskiej. Tarta z pstrągiem wędzonym i pieczoną papryką.   Składniki na 6 sztuk: - 2 opakowania ciasta francuskiego (1 op. 375g) - ok. 400 g wędzonych filetów z pstrąga - 300g tartej mozzarelli - 2 kulki mozzarelli w zalewie - młode części pora ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, francuskie, ciasto, papryka, pstrag, jak zrobic pstrąga, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, por , ryby, kolacja, drożdżowe, grzyby, ciasto z białek , ryba w ciescie, przekąska, przekąski, przystawki, ryba, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, tarta na słodko, proste i szybkie ciasto, szybka kolacja, proste ciasto

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.