Napoleonka

Napoleonka

Napoleonka

A dzisiaj zapraszam na szybkie i pyszne ciacho, na napoleonkę:) Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego (kupiłam w Biedronce); Składniki na krem: 1,5 l mleka; 300 g cukru kryształu; 3 cukry waniliowe;  90 g mąki pszennej; 180 g mąki ziemniaczanej; 6 żółtek; Ponadto: cukier puder do posypania ciasta; Wykonanie: Ciasto francuskie delikatnie rozwinąć i razem z papierem pergaminowym przełożyć do blaszki, która wielkością odpowiada rozmiarom ciasta. Ciasto nakłuć widelcem na całej powierzchni i włożyć do nagrzane... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu In my kitchen

Autor

AlinaW

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, budyń, krem, ciasta z kremami, ciasto z kremem, pyszne ciasto, szybkie ciasto

Inne przepisy z In my kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.