Dzisiaj zapraszam na gulasz. Każdy ma z nas przepis na swój gulasz, swój sposób ma wołowinę. Jak oddamy serce tej potrawie , dostaniemy w zamian wszystko co najlepsze w zamian :) Zaczynamy : Składniki: ok 1 kg wołowiny 4-5 marchewek 1 pietruszka 150 gr pieczarek oliwa 300 ml rosołu wołowego 100 ml śmietany * sól, pieprz, paprika natka pietruszki *opcjonalnie Wykonanie: Wołowinę(...)kroimy na dużą kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej . Smażymy , aż wołowina przestanie być różowa. Dolewamy rosół wołowy. I dusimy ok 1,5 h -2 h na małym gazie, lub momentu gdy mięso będzie miękkie. Dodajemy pokrojoną marchewkę I pieczarki , gotujemy ok 20 min. Doprawiamy do smaku. Teraz tez możemy dodac śmietanę do smaku. I obiad gotowy , prawda że bylo
Smaki Edytytylko przyjdzie Wam ochota połechtać kubki smakowe wspaniałą wołowiną, koniecznie musicie sięgnąć po to klasyczne danie. Staraliśmy się trzymać oryginalnego przepisu, a jedyną fanaberią są brunatne pieczarki o bardziej intensywnym smaku i wyrazistym zapachu niż białe. Składniki: 1 kg wołowiny miękkiej, 0,5 kg cebuli, 0,5 kg pieczarek brunatnych, 1,5 l bulionu, 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 4 łyżki(...)kwaśnej śmietany, sól, pieprz, mąka do obtoczenia mięsa, olej do obsmażenia, Wołowinę kroimy w paski i oprószamy mąką. Mięso partiami smażymy na rumiano. Na ten sam tłuszcz wrzucamy cebulę i chwilę smażymy. Pieczarki kroimy w talarki i przesmażamy. Mięso i cebulę wraz z pieczarki przekładamy do głębszego garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy aż mięso będzie miękkie, po czym dodajemy
Delicious Titbitschilli con carne Quesadilla z rwanym kurczakiem Tacos z kurczakiem mole FRYTKI PO MEKSYKAŃSKU Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 4000-500 g mielonej wołowiny – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 1 cebula – 2-3 ząbki czosnku – 1 łyżeczka pieprzu cayenne – 1 łyżeczka wędzonej papryki -1 łyżeczka kminu rzymskiego – 1 puszka(...)guacamole Przygotowanie : Czosnek oraz cebulę drobno pokrój. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i podsmażaj, aż się zeszkli, wtedy dodaj czosnek i jeszcze chwile smaż. Dodaj na patelnię zmieloną wołowinę i podsmażaj do czasu, aż mięso przestanie być surowe, mieszając od czau do czasu. w trakcie smażenia dopraw solą i pieprzem, a jak już się usmaży, dodaj pozostałe przyprawy: wędzoną
nietylkopasta.plSmażona cukinia z mięsem mielonym . Pikantna wołowina z cukinią i marchewką. Jestem ogromną fanką cukinii ze względu na jej smak i niewielką ilość kalorii. Tak usmażona cukinia będzie świetną propozycja obiadową dla tych co lubią smacznie zjeść, a jednocześnie liczą kalorie. Gorąco polecam ten przepis na Smażoną cukinię z mięsem mielonym w azjatyckim stylu, jest bardzo smaczne , z serii danie(...)średnia cukinia, – sól, – 1 łyżeczka oleju, – 2 ząbki czosnku, – chili w płatkach, – 1/2 czerwonej cebuli, – 1 marchewka – 100 g mielonej wołowiny, – 2 łyżki pasty sojowo paprykowej SSAMJANG, – kolendra wietnamska lub inna zielenina Przepis krok po kroku: Smażona cukinia z mięsem mielonym. Z cukinii odciąć końcówki, pokroić wzdłuż na ćwiartki, usunąć gniazdka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsubscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Wam też inne przepisy z mięsem mielonym: Pieczone bataty z mięsem mielonym Szwedzkie klopsiki jak z Ikei Pierożki empanadas z wołowiną Kotlety mielone w sosie musztardowym Kotlety mielone w sosie z suszonymi pomidorami Kotlety mielone z mozzarellą Spaghetti bolognese – przepis podstawowy Meksykańska lasagne Naleśniki meksykańskie Burrito z chilli con carne Gnocchi bolognese Chilli(...)Zupa gołąbkowa Mousaka (musaka) bułgarska Lasagne (lasagne bolognese) Zupa taco Gołąbki bez zawijania CEVAPCICI – BAŁKAŃSKIE KOTLECIKI PRZYGOTOWANIE: 50 minut ILOŚĆ PORCJI: 2-3 SKŁADNIKI CEVAPCICI: – 250 g mielonej wołowiny – 250 g mielonego mięsa wieprzowego (możesz użyć dobrej jakości mieszanego mięsa wołowo-wieprzowego) – 1 jajko – 1 łyżeczka gorczycy w ziarenkach – 1 łyżeczka ziarenek fenkuła (jeśli
nietylkopasta.plBATATY Z MIĘSEM MIELONYM PO MEKSYKAŃSKU Czas przygotowania: 70-80 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 2-4 bataty, w zależności od ich wielkości – 400 g mielonej wołowiny – 250 ml passaty pomidorowej – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 1 łyżka pasty chilli – sól i pieprz – 1 łyżeczka sproszkowanej kolendry – 1 łyżeczka kuminu(...)bardziej wyrazisty smak. Po upieczeniu bataty przekrój na pół i za pomocą łyżki wydrąż środek, uważając, aby zostawić krawędzie szerokie na około 1 cm lub nieco więcej. Środki napełnij wołowiną i dodaj po 1 łyżce gęstej śmietany lub nieco mniej, jeśli bataty są mniejsze. Do batatów dodaj marynowane papryczki jalapeno, pokrojone czarne oliwki, świeże listki kolendry. Podawaj. SMACZNEGO! Artykuł Pieczone
nietylkopasta.plDzisiaj zdradzę mój ulubiony przepis na mięciutkie klopsiki w sosie cebulowym. Klopsiki smakują najlepiej jeśli do ich przygotowania użyjesz zarówno mięsa mielonego wieprzowego jak i mielonej wołowiny. Do przygotowania klopsików potrzebujesz kilku niezbędnych składników, jednym z nich jest kawałek pszennej bułki namoczonej w ciepłym mleku. To właśnie dodatek bułki nadaje klopsom puszystości i miękkości. Przygotowanie klopsików nie wymaga kupowania nadzwyczajnych(...)Prosty przepis na moje ulubione klopsiki w przepysznym sosie. Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: KLOPSIKI WIEPRZOWO – WOŁOWE 300 g mielonej wieprzowiny 300 g mielonej wołowiny 1 mała czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko ćwiartka bułki pszennej namoczonej w ciepłym mleku 3 łyżki bułki tartej sól i pieprz SOS 1 duża żółta cebula 1 łyżka
ProstePesto.plmieszam i gotuję, aż sos zgęstnieje. To jest kluczowy element lasagne i ważne jest, aby sos smakował i miał właściwą konsystencję. Następnie przystępuję do przygotowania mięsnego sosu z mielonej wołowiny. Może to być też typowy sos bolognese lub sos z kurczakiem. Koniecznie musi zawierać cebulę i mnóstwo czosnku, pokrojone pomidory i przecier pomidorowy. Na koniec dekoruję danie szynką parmeńską. Jest(...)mogę przygotowywać dla swojej rodziny takie pyszne dania jak lasagne. To jest dla mnie satysfakcjonujące i sprawia mi dużą radość. Na obiad domowe lasagne 6 porcji Składniki: 500 g wołowiny, zmielonej 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła 2 łyżki pomidorowego przecieru 500 g pokrojonych pomidorów 1 marchewka 2 łodygi selera naciowego 1 łyżeczka czarnego pieprzu 2 łyżeczki
codojedzeniamasz pomysłu na obiad? Wołowina jest niesamowita w smaku, dlatego klasyczne polskie zrazy wołowe są tak lubiane jak Polska długa i szeroka. Na Śląsku nie wyobrażają sobie domowego obiadu bez zrazów i klusek śląskich, ale w innych częściach Polski równie często podaje się je z ugotowanymi ziemniakami, ziemniaczanym purée czy ziemniakami pieczonymi. Bo to przecież od Was zależy, jak chcecie(...)kotlety. Najlepiej, aby kształt był zbliżony do kwadratu. Połówkę cebuli pokrój w piórka. Ogórki pokrój wzdłuż w ćwiartki lub w ósemki, w zależności od ich wielkości. Każdy z plastrów wołowiny dopraw solą i pieprzem, posmaruj 1 łyżeczką musztardy. Na środku połóż ogórka oraz trochę cebuli, a następnie zawiń. Najpierw załóż boki do środka i roluj mięso do końca. Mięso zwiąż
nietylkopasta.plmeksykańsku NALEŚNIKI MEKSYKAŃSKIE Czas przygotowania: 45 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 4-5 naleśników z tego przepisu na naleśniki – 500-600 g mielonej wołowiny – 250 ml passaty pomidorowej lub puszka krojonych pomidorów – 2-3 ząbki czosnku – 1 łyżeczka pieprzu cayenne -1 łyżeczka kminu rzymskiego – 1 puszka czerwonej fasoli – 1 łyżka płatków chilli (lub więcej) – oliwa(...)carne. Czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i podsmażaj, aż się zeszkli. Wtedy dodaj pieprz cayenne, kmin rzymski i podsmażaj jeszcze minutę. Dodaj na patelnię zmieloną wołowinę i podsmażaj do czasu, aż mięso przestanie być surowe, mieszając od czau do czasu. Dopraw mięso solą, pieprzem, wlej pasattę pomidorową lub pomidory krojone z puszki i dalej podgrzewaj
nietylkopasta.plWedług mnie najlepiej smakują podane z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą oraz surówką z kiszonej kapusty. A skąd wzięła się ich nazwa? Wymyśliłam je przygotowując tatar na przyjęcie – mielona wołowina, ogórki kiszone i cebulka… pomyślałam, że te składniki świetnie sprawdzą się także w formie roladek. I tak powstały roladki tatarskie Ale spokojnie można je także zrobić z mielonej wieprzowiny(...)Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny (zamiennie można użyć wieprzowiny) 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 cebula 2 ogórki kiszone Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, cukier liść laurowy, ziele angielskie, kilka suszonych grzybów 0,5 szklanki czerwonego wina 1 szklanki bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy olej do smażenia 1 szklanka mąki
Blog z ApetytemMiały być burgery, ale okazało się że w domu niema drożdży i nie będzie bułeczek. Tak więc powstało szybie, sycące danie z makaronem, wołowiną oraz papryką. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 250 g makaronu kawałek twardego sera 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka szczypiorku 2 ząbki
magiczna kuchnia Kasidressing na bazie pieczonej papryki, na który przepis musicie poczekać do jutra, bo z jego przyrządzaniem wiąże się całkiem inna kulinarna historia. Do hamburgerów możecie wybrać ulubiony Hamburgery z wołowiny, według mnie są najlepsze. Uwielbiam smak grillowanej wołowiny. Nie muszę jej aż niewiadomo jak przyprawiać, ale staram się by dodatki podkreśliły dodatkowo smak mięsa. Pewnie myślicie, że spędziłam cały dzień
codojedzenia