Gulasz po węgiersku ala Bogracz
Gulasz po węgiersku ala Bogracz
Węgier, Polak dwa bratanki....Węgierska kuchnia wywodzi się z pasterskich zwyczajów dawnych Madziarów. To kuchnia prosta, przygotowywana głównie na wieprzowym smalcu, cebuli, papryki i pomidorów. Jeśli się odchudzasz pomiń ten przepis bo smalec jest tu konieczny! :)Przepis pochodzi z książki Grzegorza Ostrowskiego "Kulinarne Wspomnienia z wakacji" . Ja recepturę trochę zmodyfikowałam. Zrobiłam bogracz w wersji gulaszu a nie zupy. Pominęłam ziemniaki oraz makaron. Podałam go z plackami ziemniaczanymi. Składniki:75 dag wołowiny6 szklan... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gulasz, gulasz po węgiersku, papryka, pomidor, placki, mięso, wołowina, placki ziemniaczane, mielone, ziemniak, ziemniaki, makaron, makarony, zupa, dania mięsne, mięso duszone, gulasz mięsny, makaron na słodko, prosta zupa, placek po węgiersku, mięso mielone, dania z makaronem, makaron smażony, zupa z mięsem mielonym, placki z gotowanych ziemniaków
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz