mielone - 47549 przepisów (strona:55/3170)

TRADYCYJNE KOTLETY MIELONE 111

łyżeczka soli * 1/3 łyżeczki pieprzu (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego (użyłam  Skworcu ) * 2/3 szklanki rosołu (w ostateczności wody) * bułka tarta do obtoczenia * olej do smażenia Wykonanie: Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę.  Do miski przełożyć mięso mielone, dodać cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy i wlać rosół(...)przyprawami i wchłonąć cały rosół.  Łyżką nabierać porcje masy, formować kulki, które na końcu trzeba spłaszczyć. Obtoczyć je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety mielone na złoty kolor z obu stron na niedużym ogniu (aby były dobrze wysmażone w środku

Zrób to smacznie
ZUPA A'LA STROGONOW 167

mrożonka warzyw ( groch, brokuł, kalafior, marchew ) ziemniaki 3 szt.  cebula 1 szt.  olej do smażenia pieprz do smaku ziele angielskie 3 szt. liście laurowe 3 szt. mięso mielone z karkówki ( sama zmieliłam ) ok. 300 g. przyprawa do mięs 1 łyżka papryka słodka mielona(...)łyżki kminek mielony 1/4 łyżeczki papryka konserwowa  połówki  Do gara wlać wodę. Dodać sól, ziele angielskie, liście laurowe, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, kostkę rosołową. Gotować na średnim ogniu. Dodać odmrożone warzywa oraz obraną ze skórki paprykę konserwową.  Cebulę obrać i posiekać. Umieścić na patelni z rozgrzanym olejem. Zarumienić. Mięso mielone doprawić przyprawą

Kuchnia Paulettes
nadziane wątróbką z kurczaka mielone kotlety... 201

łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, cebula biała 1 sztuka, cebula czerwona 1 sztuka, papryka chili w proszku 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy Wielkopolski czosnek - ile potrzeba KOTLETY MIELONE: mielone z łopatki wieprzowej 1 kg, jajka 2 sztuki "L", kucharek 1 łyżeczka, cebula biała 1 sztuka, papryka czerwona 1 sztuka, bułka tarta 2 szklanki, woda 1 szklanka, olej(...)porcję mielonego na dłoni rozpłaszczyć, nałożyć łyżkę masy wątróbkowej, uformować owalne kotlety tak, aby wątróbka była w środku, obtaczać w tartej bułce smażyć na gorącym oleju na rumiano z każdej strony, następnie wlać wodę i pod przykryciem dusić na średnim ogniu z 10 minut, potem bez przykrycia z 5 minut na dużym ogniu, można raz obrócić kotlety - mielone

W Mojej Kuchni Lubię
Drobiowe burgery z suszonymi pomidorami OLE! 175

ulubioną! Składniki na 4 średnie burgery: mięso mielone z indyka, 500g ⩽ odsączone suszone pomidory z ziołami OLE  - 1 słoiczek 305ml pęczek świeżej natki pietruszki 2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki sól i świeżo mielony pieprz do smaku Pasta pietruszkowo-pomidorowa z chilli: 1 słoik suszonych pomidorów OLE z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami 1 mała(...)świeża papryczka chilli duży pęczek świeżej natki pietruszki 2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki sól i świeżo mielony pieprz do smaku Sos cytrusowy na białym winie  - idealny do wekowania i długiego lodówkowania! uwaga!  czas przygotowania ok. 1h 2-3 duże dojrzałe pomarańcze 1 dojrzały grejpfrut 3 laski cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru

Spektrum Smaku
Gołąbki z ryżem, indykiem i paloną papryką 191

połączyło. Delikatność farszu trzeba jeszcze przełamać oryginalnością i fajną ostrością. Papryka czerwona ❤ pierwsze przypalona, obrana, drobno pokrojona, do ryżu dodana, będzie się nie tylko kontrastowała i smaku dodawała. Papryka mielona słodka i ta wędzona całość przyprawiła i dodatkowo z suszonym lubczykiem się złączyła, a pieprz dodał swojej ostrości 😈 i dzięki temu farsz nabrał końcowej wyrazistości.   Farsz w delikatne(...)wyszły smaczne czyli - UDANE 😉. Składniki:        farsz: 250 g ryżu długoziarnistego  z dzikim Uncle Bens ( 2 torebki), 1 duże biała cebula, 500 g mielonego mięsa z indyka, 3 łyżki suszonego lubczyku, 1 duża czerwona papryka, masło klarowane do smażenia, 1 mini suszona papryczka chili lub 3 plasterki świeżej, 1 płaska mielona słodka

Moniki Smakołyki
Najsmaczniejsze burgery – mięsne, soczyste i pełne smaku. 192

jajko do mięsa, reszta jako dodatek) papryka ostra, kmin mielony, czosnek granulowany, grubo mielony pieprz, sól 8 plasterków boczku 4 bułki 2 cebule łyżka masła 40ml whiskey 4 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy dijon ketchup parę liści sałaty Sposób przygotowania: Mięso: mięso mielone wymieszać z jednym jajkiem, posiekaną cebulką oraz przyprawami: papryką ostrą, mielonym kminkiem(...)czosnkiem granulowanym, grubo mielonym pieprzem oraz solą. Uformować 4 kulki, następnie spłaszczyć je oraz środek wgnieść do środka. Grillować przez 4 minuty z jednej a następnie z drugiej strony. Odłożyć na bok na około 3 minuty by mięso w środku jeszcze doszło. Przygotować dodatki: Bułkę podpiec w piekarniku. Boczek również upiec w piekarniku by był fajnie chrupiący. Jajka sadzone

wysmienity
Tabbouleh – sałatka z bulgurem 330

łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 1/2 ząbka czosnku (lub 1 mały) po szczypcie mielonej: kolendry, słodkiej papryki, kminu rzymskiego, cynamonu sól morska i świeżo mielony pieprz opcjonalnie: 1 cebula dymka'; document.write(" "); Kaszę bulgur gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, po czym płuczemy pod zimną wodą. Wrzucamy do miski. Pomidory pozbawiamy szypułek i gniazd(...)drobno siekamy – najlepiej użyć ostrego noża. Pokrojone pomidory, ogórki, dymkę oraz posiekane zioła dodajemy do kaszy. Przygotowujemy dressing. Do oliwy dodajemy sok z cytryny, wyciśnięte pół ząbka czosnku, mielone ziele angielskie oraz po dużej szczypcie przypraw: kolendry, papryki, kuminu i cynamonu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy do sałatki i dokładnie mieszamy. Wkładamy na co najmniej godzinę

Poezja smaku
Kotlety z łososia 206

Kotlety z łososia to nasza propozycja na obiad. Polecam te pyszne kotlety mielone z łososia, gdyż według nas przypadną do smaku każdemu. Kotletciki mielone z łososia można podać z podsmażonymi warzywami, warzywną sałatką lub zrobić z nich burgery. Świetnym dodatkiem do kotletów rybnych jest surówka z kiszonej kapusty lub sałatą rzymską z ugotowanymi al dente różyczkami(...)brokuła, posypanymi prażonym słonecznikiem i pomidorkami koktajlowymi. Można je podawać również z ziemniakami i surówką colesław . Przepis na kotlety mielone z łososia. Składniki: świeży łosoś ok. 500 g 1 jajko posiekana natka pietruszki lub szczypiorek: 1 pęczek ok. 2/3 szkl. panierki panko lub bułka pszenna namoczona w mleku sól do smaku pieprz do smaku olej rzepakowego do smażenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczeń rzymska wg Aleex 189

Przygotowałam za to pyszne mięso mielone na kotlety. Kiedy chłopcy wstali rano, pokręcili się po kuchni i zapytali, co będzie na obiad. Gdy powiedziałam, że zrobię kotlety mielone, zobaczyłam „byle jakie” miny. Znaczy się – kotlety nie zostały zaakceptowane. Nie to nie, zrobiłam co innego, ale mięso mielone zostało. No to przyprawiłam je troszkę mocniej(...)owinęłam plastrami boczku i upiekłam. W takiej wersji mięso zostało zjedzone błyskawicznie. Smakowało. I to jak! Wprawdzie w tradycyjnej pieczeni w środek mięsa mielonego włożone jest jajko na twardo, które podczas krojenia, daje efekt „oczka”, ale ja zrobiłam wersję bez dodatków. Pieczeń możecie także wzbogacić podsmażonymi, pokrojonymi na kawałki grzybkami lub kawałeczkami papryki. Wszystko zależy od Waszej inwencji. Polecam

W mojej kuchni
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 2680

rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – Wykonanie: Pieczarki pozbawić trzonków. Następnie trzonki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a kapelusze odstawić na bok. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklij cebulę. Następnie dodać starte trzonki pieczarek i podsmażyć. Kolejno dodać mięso mielone, pieprz, sól, paprykę słodką i przeciśnięty przez(...)rozbełtane jajka i szybko przemieszać całość na patelni. Zestawić z palnika. Ser potrzeć na tarce o dużych oczkach. Do wnętrza każdej pieczarki nałożyć wcześniej przygotowany farsz z mięsa mielonego. Zapiekać w temp. 180C przez ok. 20-30 minut (w zależności jak grube są kapelusze pieczarek). Następnie posypać serem i piec jeszcze ok. 5 minut. Podawać np. z sosem czosnkowym

Kulinarne Przeboje
pulpetowa jarzynowa zupa... 160

szklanki, warzywa mrożone 1 opakowanie, fasolka szparagowa 30 dag, woda 3 litry, ziemniaki 8 sztuk, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, śmietana 12% 1 kubek mielone z indyka dobrze wyrobić z przyprawą do mielonego, koncentratem pomidorowym, kucharkiem, kaszką manną i tartą bułką, uformować średniej wielkości(...)kulki i obsypać je mąką do gotującej się wody wkładać kulki mielone, po wypłynięciu gotować 15 minut, wyjąć cedzakiem na talerz - do wywaru dać mrożoną zupę jarzynową z groszkiem, dodać pkrojoną fasolkę szparagową, ziemniaki pokrojone i gotować z 15 minut na koniec gotowania włożyć pulpety do zupy, doprawić kucharkiem, pieprzem, przyprawą w płynie, wlać śmietanę słodką 12% wymieszaną

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczeń rzymska 173

dzień jak i od święta. Pieczeń rzymska 2015-03-31 10:49:20 Popularna zimna przystawka z mielonego mięsa, w naszej wersji obowiązkowo z jajkami na twardo w środku. Można jednak podawać również na ciepło analogicznie jak kotlety mielone. Zapisz przepis Drukuj Składniki 750g mielonej szynki lub biodrówki wieprzowej 1/2 czerstwej pszennej bułki 3 średnie(...)jedno duże (L) jajko 1 średnia cebula (150g) 3 gałązki natki pietruszki 2 płaskie łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka czarnego pieprzu świeżo mielonego 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej 1 czubata łyżeczka majeranku Dodatkowo odrobina masła i 1-2 łyżki bułki tartej do przygotowania foremki Instrukcje Bułkę namaczamy w letniej wodzie przez 20-30 minut, po czym odciskamy i mocno

Kulinarna Pokusa
Kotlety mielone drobiowe z kukurydzą + film 215

przygotowaniu obiad.  składniki na 12 mielonych 50 dag mięsa mielonego z kurczaka puszka kukurydzy 1 jajko płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki duża szczypta czarnego pieprzu 3-4 łyżki bułki tartej + 3/4 szklanki do panierowania olej do smażenia przepis Do miski przekładamy mielone mięso, dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz jajko, wsypujemy sól,ostrą(...)czarny pieprz. Całość wyrabiamy dłonią na jednolitą masę, do masy wsypujemy bułkę tartą i jeszcze raz mieszamy. Z mięsnej masy formujemy niewielkie kotleciki i panierujemy je w bułce tartej. Mielone smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron, po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku

Smakowite Dania
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i brokułami. 288

się, że kiedyś właśnie z takich składników przygotowałam pyszną zapiekankę. Więc postanowiłam powtórzyć ją dziś i wcale nie żałuję, wyszła naprawdę znakomita. Polecam :) Składniki - ziemniaki 1 kg - mięso mielone ( u mnie z indyka ) 0.5 kg. - brokuł średniej wielkości - jajka 2 szt. - ser żółty(...)śmietana 200 ml - cebulka dymka z zieleniną - czosnek 2 ząbki - sól, czerwona, mielona papryka, majeranek Wykonanie Ziemniaki i brokuła gotuję, każde osobno w lekko osolonej wodzie, al dente, ziemniaki ok. 10 minut, brokuła ok. 3-5 minut. Odcedzam i studzę. Mięso mielone przekładam do miseczki. Do mięsa dodaję surowe jajko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, posiekana cebulkę

Kuchnia z widokiem na ogród
Pulpety w sosie pieczarkowym + jak wybierać mięso mielone? 167

Polacy zdecydowanie należą do narodu mięsożernego, praktycznie nie wyobrażamy sobie obiadu bez schabowego czy mielonego. No właśnie – mielone. Jakie kupować, żeby było najzdrowiej? Właściwie mięso mielone najlepiej jest przygotowywać samemu w domu. Wybierajmy do tego nietłuste gatunki, jak np. drób, jagnięcina, wołowina. Raczej unikajmy wieprzowiny, ze względu na dużą zawartość cholesterolu. Jeśli nie mamy maszynki(...)mielenia lub zwyczajnie brakuje nam czasu, starajmy się kupować mięso dobrej jakości. Uważajmy na paczkowane mięso mielone, ponieważ często zawiera szkodliwe konserwanty. Czytajmy więc etykiety i sprawdzajmy, czy w składzie nie ma E202 lub E250. Dodatkowo mięso na tackach nie powinno pływać w wodzie, ponieważ jest to oznaka nieświeżości. Jeśli mamy możliwość, wybierajmy mięso z hodowli ekologicznej – stawiamy

Powiedz dietom nie