Zawijany makowiec krucho – drożdżowy

Zawijany makowiec krucho – drożdżowy

Zawijany makowiec krucho – drożdżowy

Zawijanka z makiem, rodzynkami, migdałami, orzechami włoskimi i kandyzowaną skórką pomarańczową. Świąteczny makowiec w bogatej wersji, spora ilość masy makowej zawinięta w cienkie krucho – drożdżowe ciasto. Całość polukrowana lub oprószona miałkim cukrem pudrem. Zawijanka z makiem to tradycyjny wigilijny wypiek królujący w polskich domach w trakcie Bożego Narodzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zawijana rolada makowa z bakaliami 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Ciasto Kuc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję