mielone - 47549 przepisów (strona:47/3170)

Tort orzechowo-migdałowo-czekoladowy 350

cukru 250 g mielonych migdałów 2-3 krople olejku migdałowego Ciasto kakaowe: 3 jajka 120 g drobnego cukru 20-25 g ciemnego, gorzkiego kakao Krem: 500 ml kremówki 20 g cukru pudru 250 g mascarpone likier amaretto Polewa: 50 g masła 100 g czekolady gorzkiej, deserowej lub mlecznej Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki orzechy mielone i grubo(...)krojone do dekoracji Żółtka umieszczamy w misie miksera i razem z cukrem ubijamy do białości (około 7-8 minut). Następnie dodajemy mielone orzechy i delikatnie mieszamy szpatułkę. Przelewamy do tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy około 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Białka umieszczamy w dużej szklanej lub metalowej misie i ubijamy

Smaki Na Talerzu
Kolorowa pieczeń z mięsa mielonego 200

pieczeń może być podana jako danie główne z sosem, albo jako przystawka. Jeśli potrzebujecie ostrych noży do kuchni, powinniście sprawdzić je w tym sklepie. Film Składniki 700 g mięsa mielonego z łopatki 1 cebula 3 ząbki czosnku 8 łyżek bułki tartej połowa papryki czerwonej połowa papryki zielonej 200-300 g żółtego sera w kawałku 2 jajka surowe majeranek, papryka(...)ostra, pieprz ziołowy pieprz i sól Przepis – kolorowa pieczeń z mięsa mielonego Papryki i cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do mielonego mięsa. W większe kawałki kroimy też żółty ser. Następnie wbijamy dwa jajka i dodajemy wyciśnięty czosnek, bułkę tartą, a także majeranek, paprykę i pieprz ziołowy. Całość dokładnie mieszamy dodając pieprz i sól do smaku. Ponadto

Kuchennyviral.pl
Kotlety mielone 203

postacią. O gołąbkach już było, więc dziś będzie przepis na kotlety domowe. Po raz kolejny jest to przepis wykorzystywany przez moją babcię. Moją zmianą jest tylko dodanie mielonej słodkiej papryki. Kotlety mielone Przygotuj nóż i deskę do krojenia, maszynkę do mielenia mięsa, patelnię, miskę, miseczkę, łopatki do obracania kotletów, ewentualnie płaski talerz. Przygotuj składniki(...)zmielonego mięsa wbij jajko i dodaj posiekaną cebulę i namoczoną bułkę. Dosyp także tyle bułki tartej, aby mięso nabrało odpowiedniej konsystencji. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką i dokładnie wyrób dłońmi. Jeśli jednak dodasz zbyt dużo bułki tartej i masa będzie zbyt twarda i zbita, wystarczy, że dolejesz do mielonego trochę przegotowanej wody i ponownie

blog.moje-pasje.info
Kotlety mielone w cieście francuskim 197

formie, tzn. pieczone w cieście francuskim. Chociaż fanką ciasta francuskiego nie jestem, ale kotlety bardzo mi smakowały. A były efektem dość dużych modyfikacji przepisy z gazety Na żywo Kotlety mielone w cieście francuskim Przygotuj nóż(...)deskę do krojenia, maszynkę do mielenia mięsa, płaską blachę, miskę, miseczkę, papier do pieczenia, zaostrzony drewniany patyczek lub wykałaczkę, ewentualnie wałek do ciasta. Przygotuj składniki:  0,5 kg mięsa wieprzowego (np. łopatki),  1 niedużą cebulę,  1 czerstwą bułkę,  1-2 jajka,  bułkę tarą,  sól,  pieprz,  mieloną słodką paprykę, opakowanie ciasta francuskiego

blog.moje-pasje.info
ZAPIEKANKA GOŁĄBKOWA 241

papryka mielona ostra papryka mielona przyprawa do mielonego zioła prowansalskie olej do smażenia Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, studzimy. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju aż cebula lekko zbrązowieje. Kapustę sparzymy wrzątkiem, osuszamy i szatkujemy. Mięso mielone wrzucamy do miski, przyprawiamy pieprzem, solą, przyprawą(...)mielonego, papryką mieloną słodką i ostrą oraz ziołami prowansalskimi. Do mięsa dodajemy 1 jajko, zarodki pszenne lub otręby i mieszamy ręką, aby wszystkie składniki się połączyły. Następnie dodajemy ugotowany, ostudzony ryż oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem i mieszamy wszystko łyżką. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dno układamy warstwę poszatkowanej kapusty, na kapustę wykładamy połowę mięsa z ryżem. Następnie

Kuchnia MagdaLeny
PLACKI PO MEKSYKAŃSKU 208

ostrego (w zależności jakie ostre kto lubi) 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1/3 łyżeczki papryki chili olej do smażenia Wykonanie: Sos: Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Zeszkloną cebulę przekładamy na talerz, a na tym samym oleju smażymy mięso mielone. Gdy mięso będzie podsmażone wrzucamy zeszkloną cebulę i przyprawiamy pieprzem, solą, przyprawą(...)mięsa mielonego, papryką słodką i papryką chili. Smażymy do momentu aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy pomidory krojone z puszki, rozdrabniamy je i chwilę podsmażamy, a następnie wlewamy sok pomidorowy. Przyprawiamy cukrem i ketchupem do smaku. Zagotowujemy. Na końcu dodajemy fasolkę czerwoną i kukurydzę.  Placki: Do miski wrzucamy odsączoną z zalewy kukurydzę, dodajemy jajko i blendujemy na gładką

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety mielone z żółtym serem 222

Kotlety mielone faszerowane żółtym serem to pomysł na szybkie danie obiadowe. Mięso mielone przygotowane w poniższy sposób będzie soczyste i bardzo smaczne. Najlepiej przyprawić je 30 minut przed smażeniem, aby mięso lekko „przeszło” przyprawami. Takie kotlety świetnie smakują na drugi dzień, np. odgrzane w piekarniku.     Składniki na porcję dla 3-4 osób(...)mięsa mielonego, np. z szynki 100 g sera żółtego, np. w jednym kawałku 1 szklanka letniej wody lub mleka kilka gałązek zielonej pietruszki 1 jajko 1 czerstwa bułka sól, pieprz ostra papryka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Ser żółty pokroić w zgrabną kostkę. Czerstwą bułkę namoczyć w letnim mleku lub wodzie. Lekko odcisnąć z nadmiaru płynu

Ugotować
Moussaka 169

pochodzi najprawdopodobniej z terenów obecnej Turcji, ale znana jest także w krajach arabskich i innych krajach basenu Morza Śródziemnego. Wersja grecka składa się z ułożonych warstwowo pieczonych bakłażanów, mięsa mielonego (przesmażonego z cebulą, czosnkiem, pomidorami, ziołami i przyprawami) oraz sosu beszamelowego. Ja postanowilam dodać do niej jeszcze warstwę ziemniaków, które utowrzyły jej bazę, a dzięki temu zapiekanka jest pożywna(...)przekonana, ale efekt przeszedł moje oczekiwania! Potrawa ta jest rewelacyjna! Gorąco polecam! A wraz ze mną moussakę przygotowali:  Maggie ,  Bartoldzik  i  Mirabelka . Składniki: 500g mięsa mielonego wołowego lub baraniny 2 średnie bakłażany 2-3 ugotowane ziemniaki 2 cebule 3 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka mielonego

Codzienne Gotowanie
Kotlety mielone w sosie "3 sery" 274

powstają najzwyklejsze w świecie kotlety mielone :) Bardzo szybciutko się je robi i smakują wybornie! (zwłaszcza z tym sosem serowym... bajka!) Składniki:           KOTLETY MIELONE: 500 g. mięsa mielonego  1 jajko szczypta soli, świeżo(...)mielony pieprz (więcej niż szczypta), czosnek (może być granulowany czy suszony, ale także można użyć w ząbku, świeżego) 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki wody opcjonalnie cebulka zeszklona na patelni (tym razem jej nie dodałam... równie wspaniałe) do smażenia olej (używam mieszanki oleju rzepakowego, słonecznikowego oraz oliwy z oliwek) + 2 łyżki margaryny (ja używam Delmy) Mięso mielone

Jedzeniomania
Kotleciki mielone w chrupiacej panierce 221

restauracjach ............najczęściej z buraczkami lub marchewką  czy z kiszoną kapustą.   Najlepsze były jednak te  domowe , które robiła mama. ..... Również dzisiaj chętnie , choć coraz rzadziej smażę mielone , ale już  w nieco inny sposób.   Kotlety mielone przyrządza się  szybko, są niezwykle proste w przygotowaniu  i to jest ich największą(...)zaletą , a  podane z odpowiednimi dodatkami zadowolą  smaki każdego. Składniki: 500 g mięsa mielonego /wieprzowe lub drobiowe/ 1jajko 1-2  łyżeczki  ziół włoskich /tymianek,cząber,czosnek,cebula,oregano, bazylia,papryka/ 2 łyżki  otrębów owsianych 2 łyżki bułki tartej ok. 1 łyżeczki soli pieprz mielony /do smaku tłuszcz do smażenia panierka: 3 łyżki bułki

Zakamarki mojej kuchni
Wołowe kotleciki ze śliwką, pachnące wędzonką czyli Niedzielne Mielenie doc.7 181

niedzielę mieliśmy mielone. Tym razem była to szybka improwizacja na temat wołowiny i śliwek suszonych. Troszkę, żałowałam, że nie ugrillowałam ich zamiast smażyć ale co tam! następnym razem tak zrobię(...)Wolowe kotleciki ze sliwka 600 g wołowiny 1 ząbek czosnku 15 suszonych śliwek sól, pieprz po 1 łyżeczce wędzonej papryki i musztardy Diyon 2 łyżki bułki tartej jajko Mięso mielimy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Burgery z cukinii i indyka czyli Niedzielne Mielenie odc.24 189

kolejna wariacja na temat mielonego, kotleta, jak i mięsa. małżon stwierdził, że woli tradycyjne, dzieci wołały o dokładkę. Ja myślę, że to miła odmiana po tych(...)mamy. Pełne smaków, z ekscentrycznie zielonymi akcentami. U nas z ziemniakami i surówką z pomidora i papryki. Przepis znalazłam u Anny. Burgery z cukinii i indyka 500 g mielonego mięsa z indyka (u mnie z filetu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Rolady śląskie nadziewane boczkiem i ogórkiem 132

sosie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g wołowiny lub wieprzowiny 2 ogórki kiszone 1 cebula 1 marchewka 40 g boczku parzonego musztarda sarepska, miodowa lub stołowa sól i mielony pieprz, ziarna czarnego pieprzu 50 ml oleju rzepakowego woda do podlewania sosu 1 łyżka mąki pszennej 100 g kwaśnej śmietany 18 % (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Kawałek mięsa przekrój(...)plastry, rozbij cienko tłuczkiem do kotletów. Niekiedy w sklepach można kupić już rozbite płaty mięsa na rolady, polecam skorzystać z takiej opcji. Plastry mięsa oprósz solą i mielonym pieprzem z obu stron. Następnie wewnętrzną stronę (tą na którą będziesz układać farsz do środka) posmaruj warstwą musztardy. Ogórki, marchewkę i boczek pokrój w podłużne słupki, cebulę pokrój w piórka. Przygotowane

ProstePesto.pl
Pasty do pieczywa i zimnej płyty 138

szklanki wody 1 mała czerwona cebula 3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz 3 łyżki oliwy extra virgin do przybrania: mielona wędzona papryka i odrobina oliwy 1 łyżkę oliwy rozgrzewamy w garnku, wrzucamy do niego pokrojoną drobno cebulę, smażymy 5 minut, następnie dodajemy rozdrobnione ząbki czosnku, smażymy na wolnym ogniu kolejne(...)blendera i miksujemy na gładki krem. Dodajemy do tego sok z cytryny, resztę oliwy, doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy do połączenia składników. Przed podaniem skrapiamy oliwą i posypujemy mieloną wędzoną papryką. Uprzedzam, że fava po wystudzeniu jeszcze zgęstnieje. 4. Hummus z masłem orzechowym Składniki: 3/4 szklanki suchej ciecierzycy 2 czubate łyżki masła orzechowego 3 ząbki czosnku pół łyżeczki mielonego

Kardamonovy
soczyste kotlety mielone ... 131

Składniki: mielone wieprzowo-wołowe 60 dag, jajka 1 sztuka "L", bułka pszenna 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, cebula 1 sztuka średnia, pieprz mielony 1 łyżeczka, smalec 1 kostka, tarta bułka - ile potrzeba, pieczarki 50 dag, cebula 1 sztuka duża 1/2 łyżeczki cukier, sól 1/2 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki Mięso mielone dokładnie w misce(...)ręką wyrobić z bułką odciśniętą z wody, kucharkiem, pieprzem mielonym, jajkiem, tartą bułką, pokrojoną drono cebulą. Kotlety formować zwilżonymi dłońmi na ok. 2 cm grubości, obtaczać w tartej bułce i na gorącym smalcu smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu. Pieczarki obrać, pokroić w kawałki, cebulę drobno pokrojoną podsmażyć z cukrem na smalcu na złocisto, dodać pieczarki

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania