Przepis na : kolacja
Długi czas nie mogłem znaleźć inspiracji na zrobienie jakiegoś nowego dania. Nie chciałem po raz kolejny robić wołowiny albo kaczki, a wieprzowiny żona nie lubi. Dlatego trzeba było coś wykombinować z kuraka. Wyszło naprawdę spoko! Bez zbędnego pitolenia, od razu przechodzę do przepisu: Składniki (dla dwóch osób): dwie małe piersi z kurczaka 50g masła 250g pieczarek brunatnych natka pietruszki 100-150 ml wermutu łyżka stołowa musztardy dijon duży ząbek czosnku sól, pieprz Temat zaczynamy od nastawienia piekarnika ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...