Mięso ze strusia - zdrowie na talerzu
Mięso ze strusia - zdrowie na talerzu
Mięso ze strusia - zdrowie na talerzu Od setek lat ludzie polowali na strusie ze względu na ich wyjątkowo delikatne i smaczne mięso, pióra i skóry. Nasilenie polowań doprowadziło do tego, że w XVIII wieku strusiom groziło wyginięcie. W Polsce fermy strusie zaczęły powstawać około 30 lat temu. Na dzień dzisiejszy Polska jest największym producentem i eksporterem mięsa strusiego w Europie. Warto żeby częściej gościło także na polskich stołach Jak wygląda i smakuje mięso strusia Mięso strusia ma intensywn... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, wołowina, dieta, zupa, kurczak, ciasto, sałatki, sałatka, shoarma, stir fry, niskokaloryczne, jajecznica, indyk, gulasz, mięsa pieczone, smaczna sałatka, dania z kurczakiem, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kurczak pieczony, sałatka z kurczakiem, potrawy z kurczaka, gulasz po węgiersku, salatka z jajkiem
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz