Beef Wellington – wołowina w cieście
Beef Wellington – wołowina w cieście
Przepis na : obiad
Beef Wellington to klasyk kuchni anglosaskiej podawana przy okazałych okazjach. Wcale nie jest taka trudna w wykonaniu, a najważniejsza przy przygotowaniu jest cierpliwość i oczywiście dobrej jakości składniki. Składniki : kawałek polędwicy wołowej około 1 kg ,oczyszczonej z błon (najlepiej jej środkowa część ) 6 plastrów szynki parmeńskiej dobrej jakości płat ciasta francuskiego 300 g świeżych prawdziwków (jeśli nie mamy możemy użyć pieczarek ) gałązka świeżego rozmarynu 3 łyżki musztardy Dijon 1 żółtk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Niezły Młynek
Autor
Niezły Młynek
Odświeżone Rodzinne przepisy od śniadania, obiadu, kolacji po deser.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, francuskie, śniadania, śniadanie, grzyby, wołowina, szynka, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, obiad, deser, desery, ciasto francuskie, pasta, pasty, pieczarki, pieczarki w cieście, ciasta z masa, pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczarki do obiadu
Inne przepisy z Niezły Młynek
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję