Beef Wellington – wołowina w cieście

Beef Wellington – wołowina w cieście

Beef Wellington – wołowina w cieście

Przepis na : obiad

Beef Wellington to klasyk kuchni anglosaskiej podawana przy okazałych okazjach. Wcale nie jest taka trudna w wykonaniu, a najważniejsza przy przygotowaniu jest cierpliwość i oczywiście dobrej jakości składniki.  Składniki : kawałek polędwicy wołowej około 1 kg ,oczyszczonej z błon (najlepiej jej środkowa część ) 6 plastrów szynki parmeńskiej dobrej jakości płat ciasta francuskiego 300 g świeżych prawdziwków (jeśli nie mamy możemy użyć pieczarek ) gałązka świeżego rozmarynu 3 łyżki musztardy Dijon 1 żółtk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niezły Młynek

Autor

Niezły MłynekNiezły Młynek

Odświeżone Rodzinne przepisy od śniadania, obiadu, kolacji po deser.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, francuskie, śniadania, śniadanie, grzyby, wołowina, szynka, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, obiad, deser, desery, ciasto francuskie, pasta, pasty, pieczarki, pieczarki w cieście, ciasta z masa, pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Niezły Młynek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję