Smażone pierogi z wołowiną na ostro /mięso

Smażone pierogi z wołowiną na ostro /mięso

Smażone pierogi z wołowiną na ostro /mięso

Moja wersja pikantnych pierogów, którą uwielbiam. Mielona wołowina z pomidorami, wolno duszona w czerwonym winie oraz suszone pomidory, chilli i ser pleśniowy… Wszystko razem tworzy niepowtarzalny smak i aromat.Składniki:Z podanego przepisu wyjdzie około 48-50 sztuk.Ciasto:4 szklanki mąki1 szklanka ciepłej wody1 jajkoszczypta soliFarsz:400 g mielonej wołowiny (użyłam mocno zmielonej jak na tatara)1 cebula2 ząbki czosnku5 suszonych pomidorów w oleju60g niebieskiego sera pleśniowego1 płaska łyżeczka koncen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, pomidor, mielone, śniadania, ciasto, suszone pomidory, ser pleśniowy, ser, susz, chilli, wołowina, cebula, deser, desery, ciasteczka, zupa pomidorowa, jajko, pomidory z serem, mięso, kluski, sosy, pierogi z mięsem, jajka z farszem, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, mięso mielone, mięso duszone, sos pomidorowy, ciasto z bezami

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.