wołowina - 6514 przepisów (strona:59/435)

Faszerowane bataty z mięsem w stylu Tex-Mex 70

Najczęściej można spotkać fasolę czarną lub czerwoną. Mięso . Potrawy takie jak chili con carne, fajitas czy enchiladas kojarzą się przede wszystkim z mięsnym nadzieniem. W przepisach najczęściej pojawia się wołowina, ale popularne są też dania z kurczakiem czy wieprzowiną. DOŁĄCZ DO MNIE NA INSTAGRAMIE @PRZEPISYNATALERZU Pieczone faszerowane bataty z mięsem w stylu Tex-Mex W moim przepisie na pieczone faszerowane(...)łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki 600 g mięsa mielonego z indyka można zastąpić wołowiną 2 papryki czerwone pokrojone w kostkę 400 g krojonych pomidorów sól Do podania gęsty jogurt naturalny lub kwaśna śmietana ser cheddar starty świeża kolendra posiekana

Na-talerzu.pl
Zupa meksykańska 70

Zupa meksykańska to pyszna, sycąca i rozgrzewająca zupa z mięsem mielonym, idealna na chłodniejsze dni... Zupa meksykańska - przepis Do przygotowania zupy meksykańskiej będą Ci potrzebne: 500g mielonej wołowiny, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, puszka białej fasoli, puszka pomidorów pelati, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 3 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżki domowej przyprawy do zup , łyżeczka słodkiej papryki(...)natki pietruszki, 2 litry wody. 1. Do garnka wlej 2 litry wody, dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz domową przyprawę do zup , zagotuj i gotuj wywar 20 minut. 2. Wołowinę zmiel, dopraw słodką papryką, chili i pieprzem. 3. Posiekaj cebulę i czosnek. Warto zrobić to chwilę wcześniej, aby móc w pełni wykorzystać ich właściwości . 4. Na patelni rozgrzej olej, przesmaż

Z notatnika dietetyka
Zupa Kharcho (Charczo) gruziński przysmak 66

jest parę wersji tej samej zupy jak to bywa z tradycyjnymi potrawami Niesamowita kompozycja smaków i tekstur. Jest to obecnie nasz numer jeden wśród zup skład: 0,4 kg wołowiny gulaszowej 1 cebula średniej wielkości 2 gałązki selera naciowego 1 puszka krojonych pomidorów 8 szklanek bulionu wołowego 1/2 szklanki surowego ryżu 2-3 listki laurowe 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry(...)łyżki soku z cytryny pół pęczka natki pietruszki pół pęczka koperku 2-3 ząbki czosnku pieprz do smaku dodatkowo: smalec lub tłuszcz wołowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wołowinę gulaszową pokrój w drobne kawałeczki. Usmaż na mocno złoty kolor i przełóż do garnka. Cebulę posiekaj i również usmaż na złoto na patelni. Dodaj do garnka z mięsem. Wlej bulion. Dopraw

Ogrodnik w podróży
Koreańska sałatka z makaronu ze słodkich ziemniaków Japchae 79

smakoszy na całym świecie. Rodzaje Japchae: Od Klasycznego do WspółczesnegoIstnieje wiele wariantów tej potrawy, zależnie od regionu i osobistych preferencji kucharzy. Tradycyjnie Japchae zawiera warzywa, grzyby, jajka, mięso (często wołowinę lub kurczaka) i oczywiście makaron z batatów. Jednak współczesne interpretacje potrawy mogą obejmować także składniki takie jak krewetki czy tofu, dostosowując się do zróżnicowanych upodobań smakowych. Mój pomysł na Koreańską(...)słodkich ziemniaków Japchae Składniki: – Cienki makaron z batatów – Marchew — pokrojona w cienkie paski – Cebula — pokrojona w piórka – Pieczarki — pokrojone w plastry – Mięso mielone — wołowina, kurczak lub dowolne według preferencji — ja użyłem – Soje teksturowaną , która przypomina mięso mielone 🙂 – Jajka — usmażone na omlet, zwinięte i pokrojone na paski – Olej sezamowy – Sos sojowy

RafalCook
Rosół 83

podać z makaronem lub kluseczkami. Czas przygotowania:  2 godziny Ilość porcji:  4-6 osób Trudność przygotowania:  średnie SKŁADNIKI : 1 kurczak o wadze 1.5-2kg 200g wołowiny 3litry wody 2 marchewki 1 pietruszka 1 por kawałek selera 1 cebula 1 ząbek czosnku kilka gałązek natki pietruszki 1,5 łyżki soli 4 ziarenka ziela angielskiego 2 lście laurowe(...)6ziaren pieprzu 1. Kurczaka kroimy na części. Myjemy, oczyszczamy i odcinamy nadmiar tłuszczu oraz kuper. Przekładamy do garnka razem z wołowiną. Dodajemy pokrojone warzywa i przyprawy. Cebulę opalamy, natkę związujemy nitką i dodajemy do garnka. Gotujemy na małym ogniu przez 1.5-2h. 2. Podczas gotowania wyławiammy szumowiny tzw pianę która zbiera się u góry. Rosół jest gotowy. Podajemy gorący

karolgotuje
Przepis na burrito 71

Burrito to danie kuchni meksykańskiej i jest to wypełniona nadzieniem tortilla , która po zwinięciu przybiera kształt cylindra. Tortillę wypełnia się wytrawnym nadzieniem, który zawiera mięso takie jak wołowina, kurczak bądź wieprzowina i często również inne dodatki takie jak chociażby ryż, fasola z puszki, świeże warzywa, ser, guacamole bądź salsa. Danie to konsumuje się na ciepło po podgrzaniu, na przykład(...)ciężko zwinąć całość. Proporcje składników podane w liście powyżej należy podzielić na sześć części, po to aby każdy placek tortilli zawierał taką samą ilość nadzienia. Lubisz dania z wołowiną ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina. Burrito The post Przepis na burrito appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Burgery wołowe przepisy 72

rostbefu lub karkówki doskonale nadaje się do tego celu. Pamiętaj również o odpowiednim doprawieniu mięsa – sól, pieprz i ulubione przyprawy sprawią, że hamburgery będą wyjątkowo smaczne. Burger z wołowiny Burger z wołowiny to danie, które zachwyca nie tylko miłośników mięsa, ale także wszystkich, którzy cenią sobie wyjątkowy smak i aromatyczność potrawy. Kluczem do sukcesu jest jakość użytych składników oraz pasja

Ania i Marcin gotują
Minitacos z wołowiną 70

Minitacos z tortilli z wołowiną, ananasem, czerwoną cebulą i fetą to idealna przekąska dla miłośników egzotycznych smaków. Połączenie mięsa wołowego, słodkiego ananasa, pikantnej czerwonej cebuli i kremowej fety tworzy niezwykłe połączenie smaków, które zaskoczy Twoje podniebienie. Składniki: Domowa tortilla 200 g mąki pszennej 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli 200 ml ciepłej wody Farsz 1 czerwona cebula 200 g rostbefu(...)odparuj, aż powstanie gęsty sos. Na podgrzane placki tortilli wyłóż farsz, posyp pokrojoną w kostkę fetą i posyp ananasem. Podawaj posypane zieleniną i pokrojoną limonką. Smacznego:) Artykuł Minitacos z wołowiną pochodzi z serwisu gotuj

gotuj ze mną
Bigos nietypowy, dlaczego? 67

pomidorowym i winem Tradycyjny bigos staropolski Bigos ze młodej kapusty 20 porcji Składniki: 2 kg młodej kapusty 1 l kiszonej kapusty 600 g wieprzowiny, łopatka i karkówka 300 g wołowiny rosołowej 250 g kiełbasy podwawelskiej 200 g wędzonego boczku 3 liście laurowe 150 g suszonej żurawiny 5 ziaren ziela angielskiego 4 ziarna jałowca 2 łyżeczki suszonej szałwii 50 ml brandy(...)odlać wodę od gotowania, nalać świeżej i jeszcze raz zagotować kapustę. Wymieszać kiszoną kapustę ze słodką. Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 20 minut. Nie wylewać wody. wieprzowinę i wołowinę włożyć do jednego garnka, wlać zalać gorącą wodą i gotować przez godzinę na małym ogniu. Boczek wędzony pokroić w kostkę i zrumienić na małym ogniu. Dodać do kapusty. Na tłuszczu

codojedzenia
Gulasz wołowy z warzywami 59

plastry marchewek do gulaszu w trakcie gotowania. Gotuj je razem z mięsem i warzywami, aż stanie się miękka i aromatyczna. Gulasz wieprzowy z ziemniakami Jeśli preferujesz wieprzowinę zamiast wołowiny, możesz przygotować gulasz wieprzowy z ziemniakami. Wymień mięso wołowe na kawałki wieprzowe i postępuj zgodnie z przepisem. Zamiast ziemniaków jako dodatek, polecam ugotować ziemniaki osobno i podać je razem z gulaszem(...)żołądek. Gotowanie gulaszu może wymagać trochę czasu, ale efekt na pewno Cię wynagrodzi. Przygotuj ten wyjątkowy gulasz i zaskocz swoich gości smakiem! Faqs Czy mogę użyć innych mięs niż wołowina? Tak, możesz zastąpić mięso wołowe mięsem wieprzowym, drobiowym lub nawet jagnięciną, w zależności od swoich preferencji smakowych. Jakie warzywa mogę dodać do gulaszu wołowego z warzywami? Oprócz podanych warzyw, możesz

Ania i Marcin gotują
Kotlet de volaille pieczony w panierce z komosy ryżowej 70

oczywista. Najpopularniejsza teoria mówi, że szefowie kuchni gotujący dla wyższych sfer w carskiej Rosji , byli wysyłani na nauki do Francji. Tam podpatrzyli przygotowanie podobnego dania, które było robione z wołowiną. Po powrocie do Moskwy powtórzyli te mięsne roladki, ale z użyciem kurczaka, który był wówczas znacznie droższy od wołowiny i uznawano go za rarytas. Tak powstał kotlet de volaille , znany

Na-talerzu.pl
BOGRACZ WOŁOWY + FILMIK 63

Bogracz to sycąca zupa z mnustwem warzyw i wołowiny, zagęszczona kluseczkami. Smakuje rewelacyjne, polecam przepis.  SKŁADNIKI :  1 kg wołowiny u mnie pręga wołowa 150 g tłustego, wędzonego boczku  4 czerwone papryki 4 pomidory  1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka wędzonej papryki  1/2 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka kminku 2 łyżeczki suszonego czosnku 1 łyżka naturalnej jarzynki

Kulinarne Fantazje Marioli
Kultowe przekąski z USA – inspiracje i przepisy 63

popularne? Bez wątpienia hamburgery i wszelkie ich odmiany oraz hot dogi należą do kultowych przekąsek z USA, tzw. fast foodów czy street foodów. Na bułkach z wołowiną, a teraz też z kurczakami czy innymi mięsami, oraz różnymi dodatkami nie kończą się amerykańskie pomysły. Nie kończą się też na parówce w bułce. Dlaczego w ogóle tego typu jedzenie stało się popularne(...)jako hot wings, czyli skrzydełka z kurczaka przyrządzane w panierce z masła i chilli. W kuchni amerykańskiej dużą popularnością cieszy się też kanapka Reuben. Jej główne składniki to peklowana wołowina oraz ser szwajcarski. Zwykle dodaje się do niej surówkę z kiszonej kapusty oraz sos. Ta kanapka, tak jak hamburgery, doczekała się swoich różnych odmian. Zamiast mięsa można znaleźć w niej

e-PrzepisyKulinarne

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję