ciasto - 161133 przepisów (strona:59/10743)

Jabłecznik na cieście krucho-drożdżowym 49

Pyszny jabłecznik, wykonany na cieście, z którym bardzo lubię pracować, krucho-drożdżowe bowiem jest szybkie w przygotowaniu, nie wymaga wyrastania i długo zachowuje świeżość. I mogę chyba nawet śmiało rzec, że zawsze się udaje :). Jabłecznik ten, to bardzo proste ciasto, niewyszukane, ale jakże wyborne! Użyłam tutaj odmiany jabłek szara reneta, która, jak wiadomo, świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju wypieków(...)Przygotowanie ciasta najlepiej zacząć właśnie od jabłkowego nadzienia; nadzienie z powodzeniem można również przygotować wieczór wcześniej ( ja tak zrobiłam ). Z przepisu wychodzi spora blacha jabłecznika, który nie wiadomo kiedy znika... ;). Przepis pochodzi ze strony Idealne ciasta . Składniki na ciasto krucho-drożdżowe: Rozczyn: 30 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru  4 łyżki kwaśnej śmietany Ciasto: 430 g mąki pszennej

Opowieści z piekarnika
Ciasto jogurtowe z gruszkami 57

Ciasto jogurtowe z gruszkami. Ciasto z gruszkami      Bardzo łatwe i szybkie ciasto z gruszkami na jogurcie greckim i oleju. Ciasto gruszkowe z dodatkiem ekstraktu waniliowego i skórki cytrynowej, idealnie puszyste w środku i złocisto brązowe z wierzchu. Doskonałe ciasto, które przygotujesz dosłownie w mgnieniu oka.  Ciasto z gruszkami. Ciasto z gruszkami      To ciasto(...)gruszkami to idealny pomysł na deser albo podwieczorek. Ciasto jest przygotowane na oleju, dzięki temu dłużej zachowuje świeżość i jest idealnie wilgotne. W przepisie go nie ma, ale doskonałym dodatkiem do ciasta z gruszkami jest cynamon. Koniecznie wypróbuj także z tym składnikiem. Gruszki wystarczy posypać cynamonem i wymieszać, następnie ułożyć na przygotowanym cieście, włożyć do piekarnika i upiec.  Gotowe

Moja Książka Kucharska
Szybkie ciasto czekoladowe z malinami 410

Poznaj szybkie ciasto czekoladowe z malinami, które zrobicie bez miksera w kilkanaście minut. Ciasto jest proste i uda się każdemu. Wystarczy wymieszać łyżką w misce. Jest tak dobre, że degustacja na jednym kawałku się nie kończy. Maliny świetnie wyglądają i przełamują słodki smak ciasta. Wypróbuj koniecznie. Ciasto czekoladowe to bez wątpienia mój smak z dzieciństwa. Moja mama i babcia bardzo(...)często piekły murzynka. To było wówczas moje ulubione ciasto. Dziś także lubię murzynka. Świetnie smakuje do filiżanki kawy lub herbaty. Tym razem zapraszam na szybkie ciasto czekoladowe z malinami. Ciasto jest bardzo szybkie i proste w wykonaniu. W sam raz gdy spodziewasz się niezapowiedzianych gości tzw. last minute :-). Zapewniam, że nikt obojętnie nie przejdzie nad widokiem malin zatopionych w czekoladowym

Ania gotuje
Obłędne ciasto o smaku Coca-Coli 72

Dziś proponujemy wam przepis na ekstra nowoczesne ciasto o smaku coca-coli. Chociaż nazwa deseru nazwa brzmi trochę „egzotycznie”, tak naprawdę jest prostszy w wykonaniu niż mnóstwo innych smakołyków. Ciasto z dodatkiem popularnego napoju na pewno trafi w gusta najmłodszych, ale dorośli także będą nim zachwyceni. Składniki do jego przygotowania macie w domu, a jeśli nie, znajdziecie je praktycznie(...)każdym sklepie spożywczym. Niżej prezentujemy szybki przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Obłędne ciasto o smaku Coca-Coli 5 z 1 głos Autor: Przepis czytelnika Danie: Ciasto Kuchnia: Amerykańska Trudność: Łatwe Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu Porcje 4 porcje Przygotowanie 20 min. Pieczenie 40 min. Kalorie 330 kcal Ciekawa odmiana na ciasto, która zaskoczy twoich gości i trafi w podniebienie smakoszy

ProstePesto.pl
Ciasto z truskawkami 64

Wiosna to truskawkowy sezon! Przez cały rok czekamy, by w końcu upiec ciasto truskawkowe, które zabiera nas w sentymentalną podróż w czasy dzieciństwa! Pyszny placek ma niewiele składników, przepis na ciasto z truskawkami jest prosty i każdy, nawet poczatkujący kucharz sobie z nim poradzi. Przepis na ciasto możecie również wykorzystać do ciast z innymi sezonowymi owocami(...)całą pewnością będzie przepyszne, wykorzystajcie do niego świeże śliwki, czereśnie. Możecie także zrobić ciasto z jabłkami. Dlaczego warto jeść ciasto z truskawkami? Truskawki mają niewiele kalorii i są doskonałym dodatkiem do ciast. Dzieci i dorośli uwielbiają ciasto z truskawkami, jest pyszne, wilgotne i słodkie. Na szczęście można się cieszyć jego smakiem przez cały rok stosując truskawki mrożone, choć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto z truskawkami 101

Wiosna to truskawkowy sezon! Przez cały rok czekamy, by w końcu upiec ciasto truskawkowe, które zabiera nas w sentymentalną podróż w czasy dzieciństwa! Pyszny placek ma niewiele składników, przepis na ciasto z truskawkami jest prosty i każdy, nawet poczatkujący kucharz sobie z nim poradzi. Przepis na ciasto możecie również wykorzystać do ciast z innymi sezonowymi owocami. Z całą pewnością będzie(...)przepyszne, wykorzystajcie do niego świeże śliwki, czereśnie. Możecie także zrobić ciasto z jabłkami. Dlaczego warto jeść ciasto z truskawkami? Truskawki mają niewiele kalorii i są doskonałym dodatkiem do ciast. Dzieci i dorośli uwielbiają ciasto z truskawkami, jest pyszne, wilgotne i słodkie. Na szczęście można się cieszyć jego smakiem przez cały rok stosując truskawki mrożone, choć ciasto ucierane z truskawkami najlepiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Foccacia z oliwkami, czosnkiem i szparagami. Czym różni się foccacia od pizzy? 70

foccacie. Foccacia w zależności od tego w jakim regionie Italii się znajdziemy będzie smakować inaczej, a dokładnie rzecz ujmując może się różnić dodatkami. Podstawowy przepis na foccacie to ciasto, sól i oliwa, czasami bazylia lub rozmaryn, czasami oliwki, czasami pomidorki i inne dodatki. Czym różni się foccacia od pizzy? Ciasto na foccacię musi wyrastać powoli i długo, im dłużej(...)lepiej, foccacia powinna być puszysta i posiadać charakterystyczne bąble po upieczeniu. Ciasto na foccacię najlepiej odstawić do wyrastania na noc do lodówki, aby wydłużyć proces fermentacji. Co to da? Smak ! Smak ciasta czyli foccaci, będzie się rozwijał właśnie w procesie fermentacji ciasta drożdżowego, to wtedy powstaje właśnie ten specyficzny smak ciasta włoskiego. Jeśli Twoje ciasto na foccacię wyrasta 30 minut

SMYKWKUCHNI
Ciasto z rabarbarem szybkie i tanie 176

Ciasto z rabarbarem szybkie i tanie. Pyszne ciasto z rabarbarem to:| – HIT sezonu rabarbarowego! – Tanie, pyszne, szybkie i proste! Udaje się każdemu! – Przygotowane na jogurcie z olejem! Zainteresowani przepisem? Wypróbujcie koniecznie! Ciasto z rabarbarem, jest naprawdę błyskawiczne. Najbardziej smakuje wiosną, kiedy pojawia się rabarbar, dlatego najlepiej smakuje o tej porze roku. Bo kiedy je piec(...)teraz, no powiedzcie, kiedy? Zrobicie je szybko, a Wy będziecie się delektować jego pysznym smakiem. Do przygotowania tego ciasta nie potrzebujecie nawet miksera. Składniki wystarczy wymieszać łyżką lub trzepaczką. Łatwe, szybkie i doskonale smakuje. To ciasto idealne na podwieczorek do kawy lub herbaty. Polecamy też ciasto z rabarbarem, truskawkami i maślaną kruszonką ciasto skubaniec z rabarbarem i babeczki z rabarbarem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Proste ciasto na pierogi 175

Ciasto na pierogi jest bardzo łatwe do przygotowania, sprężyste i bardzo elastyczne. Najważniejszą rzeczą w przygotowaniu jest zachowanie odpowiednich proporcji i dobre jego wyrobienie. W smaku powinno być delikatne, w dotyku miękkie. Aby ciasto na pierogi było udane musi być dobrze dobrana mąka taka typu 450, maksymalnie 480 oraz ciepła, letnia woda wymieszana z solą i kilkoma kroplami oleju. Dodawać(...)można jeszcze jajko, ale sprawia to, że ciasto staje się wtedy twardsze. Taki pomysł przyszedł z Włoch, gdzie jajko dodaje się do ciasta na ravioli – lokalnych pierogów – czy makaronów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Proste ciasto na pierogi 5 z 1 głos Autor: przepisy użytkowników Danie: Pierogi Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 15 min. Gotowanie

ProstePesto.pl
Ciasto marchewkowe przepis 122

Przepis na pyszne, wilgotne ciasto marchewkowe z cynamonem, orzechami i kremem mascarpone. Ciasto jest miękkie, soczyste i wypełnione orzechami oraz skórką pomarańczową. Jednak najwięcej smaku pochodzi z brązowego cukru, gałki muszkatułowej oraz cynamonu i imbiru. Żaden ze smaków nie jest w nim dominujący. Są idealnie zrównoważone. To proste ciasto marchewkowe na oleju i maślance, które zawsze wychodzi i z pewnością(...)nigdy nie skończysz na jednej porcji! Nasze ciasto marchewkowe jest z pianką z całych jajek, które należy ubić z cukrem na gładką i puszystą masę. Następnie bardzo wolno dodajemy olej, cały czas miksując, dzięki czemu ciasto będzie wilgotne od oleju, puszyste od jajek, ale nie tłuste. Do ciasta polecamy dodać koniecznie brązowy cukier, który nada mu pyszny lekko karmelowy smak

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 60

Prosty przepis na szybkie ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką bez wyrabiania. To sprawdzona propozycja na mięciutki placek drożdżowy ze śliwkami dla leniwych. Przepis idealnie sprawdzi się w sezonie, ale również poza nim, gdy do ciasta można wykorzystać śliwki mrożone lub z kompotu. Jeśli tak jak my uwielbiasz zapach pieczonych śliwek, sprawdź koniecznie nasz przepis i przygotuj to pyszne domowe(...)ciasto. Drożdżówka ze śliwkami i kruszonką, to pełne aromatu leniwe ciasto na oleju. Pieczenie koncentruje smak soczystych śliwek, które nadają drożdżówce kuszącego zapachu. Natomiast słodka, maślana kruszonka dodaje pysznej chrupkości i doskonale podkreśla smak cierpkich śliwek. Nie bez przyczyny więc, ciasto drożdżowe ze śliwką należy do naszych ulubionych ciast z owocami. Przepisy na ciasta drożdżowe ze śliwkami bardzo często wykorzystują

Kuchnia Na Wypasie
Szarlotka z budyniem i rabarbarem 60

Sezon na rabarbar w pełni, więc korzystając z dobrodziejstw natury, przygotowałam kolejne ciasto z rabarbarem w roli głównej. Właściwie ten przepis to trochę takie 2w1, ponieważ najpierw z rabarbaru ugotowałam kompot, a to co zostało po odcedzeniu, czyli ugotowany rabarbar wykorzystałam do ciasta. Nazwałam to ciasto szarlotka, ponieważ jest to ciasto kruche z masą z jabłek i rabarbaru(...)ugotowanym budyniem. Ciasto wyszło bardzo fajne, lekko kwaskowe, niezbyt słodkie, w sam raz do kawy czy herbaty, zarówno na co dzień jak i na różne okazje. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: ok. 2,5szkl. mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 małe jajka 140g serka homogenizowanego waniliowego 250g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru (adsbygoogle

Waniliowe Improwizacje