ciasto - 161836 przepisów (strona:60/10790)

Ciasto góra lodowa 54

Ciasto góra lodowa to efektowne i bardzo smaczne ciasto, które idealnie nadaje się do wywołania efektu wow na każdej imprezie. Ciasto złożone z kilku warstw zachwyci Twoich gości nie tylko smakiem, ale także wyglądem. Wbrew pozorom ciasto nie jest trudne do przygotowania. To jest kolejny przepis na ciasto bez pieczenia, które możemy przygotować w prosty i w miarę szybki sposób(...)ciasto nadaje się nie tylko na świąteczny stół, ale sprawdzi się także na każdą inną okazję. To ciasto nie tylko super smakuje, ale też świetnie wygląda. Jego wyjątkowy smak, piękna prezentacja i przyjemne doznania sprawiają, że jest to jeden z ciekawszych deserów jakie możecie przygotować bez użycia piekarnika. Zanim zabierzecie się do przygotowania ciasta góra lodowa to przeczytajcie przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Seromakowiec 3430

Zapraszam Was po przepis na domowy seromakowiec na kruchym spodzie. To pyszne ciasto przygotujecie szybko i prosto w domu. Polecam przygotowanie tego ciasta na święta. Wiele osób zastanawia się czy na święta upiec makowca czy sernik, zwłaszcza jak nie mamy zbyt wiele czasu do pieczenie. Dobrym pomysłem będzie przygotowanie seromakowca. Seromakowiec to połączenie klasycznego sernika pieczonego na kruchym spodzie(...)masą makową. Ciasto seromak można przygotować zarówno na kruchym spodzie, jak i bez spodu. Ja przygotuję seromak na kruchym spodzie, bowiem w moim cieście właśnie na dole będzie mak, a dopiero później ser. Moim zdaniem to jest najbardziej tradycyjna wersja tego ciasta. Przepisów na to ciasto jest bardzo wiele, moje ciasto jest delikatne w smaku i bardzo wilgotne. Możecie podać

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gwiazda makowa 89

Gwiazda makowa to słodkie ciasto drożdżowe , którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Tak naprawdę Święta Bożego Narodzenia są jedynym okresem, w którym tę gwiazdę makową można podać. Jej przygotowanie nie jest trudne, a efekt końcowy wizualnie oraz smakowo jest wyjątkowo satysfakcjonujący. Ja przygotowanie gwiazdy makowej zaczynam od zrobienia ciasta drożdżowego, które to ciasto jest jej podstawą. Ciasto drożdżowe(...)jego przygotowanie zajmuje mi najwięcej czasu, gdyż masę makową robię na ogół wcześniej w dużych ilościach i rozmrażam ją w momencie robienia drożdżówek bądź ciast. Kiedy ciasto drożdżowe mam już gotowe i ładnie wyrośnięte, przekładam jego blaty masą makową i formuję całość w kształt gwiazdy. Tę gwiazdę makową lubię piec w formie do pieczenia, gdyż dzięki temu zachowuje okrągły kształt

MeCooks
Jabłecznik na cieście krucho-drożdżowym 54

Pyszny jabłecznik, wykonany na cieście, z którym bardzo lubię pracować, krucho-drożdżowe bowiem jest szybkie w przygotowaniu, nie wymaga wyrastania i długo zachowuje świeżość. I mogę chyba nawet śmiało rzec, że zawsze się udaje :). Jabłecznik ten, to bardzo proste ciasto, niewyszukane, ale jakże wyborne! Użyłam tutaj odmiany jabłek szara reneta, która, jak wiadomo, świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju wypieków(...)Przygotowanie ciasta najlepiej zacząć właśnie od jabłkowego nadzienia; nadzienie z powodzeniem można również przygotować wieczór wcześniej ( ja tak zrobiłam ). Z przepisu wychodzi spora blacha jabłecznika, który nie wiadomo kiedy znika... ;). Przepis pochodzi ze strony Idealne ciasta . Składniki na ciasto krucho-drożdżowe: Rozczyn: 30 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru  4 łyżki kwaśnej śmietany Ciasto: 430 g mąki pszennej

Opowieści z piekarnika
Ciasto jogurtowe z gruszkami 61

Ciasto jogurtowe z gruszkami. Ciasto z gruszkami      Bardzo łatwe i szybkie ciasto z gruszkami na jogurcie greckim i oleju. Ciasto gruszkowe z dodatkiem ekstraktu waniliowego i skórki cytrynowej, idealnie puszyste w środku i złocisto brązowe z wierzchu. Doskonałe ciasto, które przygotujesz dosłownie w mgnieniu oka.  Ciasto z gruszkami. Ciasto z gruszkami      To ciasto(...)gruszkami to idealny pomysł na deser albo podwieczorek. Ciasto jest przygotowane na oleju, dzięki temu dłużej zachowuje świeżość i jest idealnie wilgotne. W przepisie go nie ma, ale doskonałym dodatkiem do ciasta z gruszkami jest cynamon. Koniecznie wypróbuj także z tym składnikiem. Gruszki wystarczy posypać cynamonem i wymieszać, następnie ułożyć na przygotowanym cieście, włożyć do piekarnika i upiec.  Gotowe

Moja Książka Kucharska
Szybkie ciasto czekoladowe z malinami 413

Poznaj szybkie ciasto czekoladowe z malinami, które zrobicie bez miksera w kilkanaście minut. Ciasto jest proste i uda się każdemu. Wystarczy wymieszać łyżką w misce. Jest tak dobre, że degustacja na jednym kawałku się nie kończy. Maliny świetnie wyglądają i przełamują słodki smak ciasta. Wypróbuj koniecznie. Ciasto czekoladowe to bez wątpienia mój smak z dzieciństwa. Moja mama i babcia bardzo(...)często piekły murzynka. To było wówczas moje ulubione ciasto. Dziś także lubię murzynka. Świetnie smakuje do filiżanki kawy lub herbaty. Tym razem zapraszam na szybkie ciasto czekoladowe z malinami. Ciasto jest bardzo szybkie i proste w wykonaniu. W sam raz gdy spodziewasz się niezapowiedzianych gości tzw. last minute :-). Zapewniam, że nikt obojętnie nie przejdzie nad widokiem malin zatopionych w czekoladowym

Ania gotuje
Obłędne ciasto o smaku Coca-Coli 76

Dziś proponujemy wam przepis na ekstra nowoczesne ciasto o smaku coca-coli. Chociaż nazwa deseru nazwa brzmi trochę „egzotycznie”, tak naprawdę jest prostszy w wykonaniu niż mnóstwo innych smakołyków. Ciasto z dodatkiem popularnego napoju na pewno trafi w gusta najmłodszych, ale dorośli także będą nim zachwyceni. Składniki do jego przygotowania macie w domu, a jeśli nie, znajdziecie je praktycznie(...)każdym sklepie spożywczym. Niżej prezentujemy szybki przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Obłędne ciasto o smaku Coca-Coli 5 z 1 głos Autor: Przepis czytelnika Danie: Ciasto Kuchnia: Amerykańska Trudność: Łatwe Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu Porcje 4 porcje Przygotowanie 20 min. Pieczenie 40 min. Kalorie 330 kcal Ciekawa odmiana na ciasto, która zaskoczy twoich gości i trafi w podniebienie smakoszy

ProstePesto.pl
Ciasto z truskawkami 66

Wiosna to truskawkowy sezon! Przez cały rok czekamy, by w końcu upiec ciasto truskawkowe, które zabiera nas w sentymentalną podróż w czasy dzieciństwa! Pyszny placek ma niewiele składników, przepis na ciasto z truskawkami jest prosty i każdy, nawet poczatkujący kucharz sobie z nim poradzi. Przepis na ciasto możecie również wykorzystać do ciast z innymi sezonowymi owocami(...)całą pewnością będzie przepyszne, wykorzystajcie do niego świeże śliwki, czereśnie. Możecie także zrobić ciasto z jabłkami. Dlaczego warto jeść ciasto z truskawkami? Truskawki mają niewiele kalorii i są doskonałym dodatkiem do ciast. Dzieci i dorośli uwielbiają ciasto z truskawkami, jest pyszne, wilgotne i słodkie. Na szczęście można się cieszyć jego smakiem przez cały rok stosując truskawki mrożone, choć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto z truskawkami 104

Wiosna to truskawkowy sezon! Przez cały rok czekamy, by w końcu upiec ciasto truskawkowe, które zabiera nas w sentymentalną podróż w czasy dzieciństwa! Pyszny placek ma niewiele składników, przepis na ciasto z truskawkami jest prosty i każdy, nawet poczatkujący kucharz sobie z nim poradzi. Przepis na ciasto możecie również wykorzystać do ciast z innymi sezonowymi owocami. Z całą pewnością będzie(...)przepyszne, wykorzystajcie do niego świeże śliwki, czereśnie. Możecie także zrobić ciasto z jabłkami. Dlaczego warto jeść ciasto z truskawkami? Truskawki mają niewiele kalorii i są doskonałym dodatkiem do ciast. Dzieci i dorośli uwielbiają ciasto z truskawkami, jest pyszne, wilgotne i słodkie. Na szczęście można się cieszyć jego smakiem przez cały rok stosując truskawki mrożone, choć ciasto ucierane z truskawkami najlepiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Foccacia z oliwkami, czosnkiem i szparagami. Czym różni się foccacia od pizzy? 75

foccacie. Foccacia w zależności od tego w jakim regionie Italii się znajdziemy będzie smakować inaczej, a dokładnie rzecz ujmując może się różnić dodatkami. Podstawowy przepis na foccacie to ciasto, sól i oliwa, czasami bazylia lub rozmaryn, czasami oliwki, czasami pomidorki i inne dodatki. Czym różni się foccacia od pizzy? Ciasto na foccacię musi wyrastać powoli i długo, im dłużej(...)lepiej, foccacia powinna być puszysta i posiadać charakterystyczne bąble po upieczeniu. Ciasto na foccacię najlepiej odstawić do wyrastania na noc do lodówki, aby wydłużyć proces fermentacji. Co to da? Smak ! Smak ciasta czyli foccaci, będzie się rozwijał właśnie w procesie fermentacji ciasta drożdżowego, to wtedy powstaje właśnie ten specyficzny smak ciasta włoskiego. Jeśli Twoje ciasto na foccacię wyrasta 30 minut

SMYKWKUCHNI
Ciasto z rabarbarem szybkie i tanie 183

Ciasto z rabarbarem szybkie i tanie. Pyszne ciasto z rabarbarem to:| – HIT sezonu rabarbarowego! – Tanie, pyszne, szybkie i proste! Udaje się każdemu! – Przygotowane na jogurcie z olejem! Zainteresowani przepisem? Wypróbujcie koniecznie! Ciasto z rabarbarem, jest naprawdę błyskawiczne. Najbardziej smakuje wiosną, kiedy pojawia się rabarbar, dlatego najlepiej smakuje o tej porze roku. Bo kiedy je piec(...)teraz, no powiedzcie, kiedy? Zrobicie je szybko, a Wy będziecie się delektować jego pysznym smakiem. Do przygotowania tego ciasta nie potrzebujecie nawet miksera. Składniki wystarczy wymieszać łyżką lub trzepaczką. Łatwe, szybkie i doskonale smakuje. To ciasto idealne na podwieczorek do kawy lub herbaty. Polecamy też ciasto z rabarbarem, truskawkami i maślaną kruszonką ciasto skubaniec z rabarbarem i babeczki z rabarbarem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Proste ciasto na pierogi 179

Ciasto na pierogi jest bardzo łatwe do przygotowania, sprężyste i bardzo elastyczne. Najważniejszą rzeczą w przygotowaniu jest zachowanie odpowiednich proporcji i dobre jego wyrobienie. W smaku powinno być delikatne, w dotyku miękkie. Aby ciasto na pierogi było udane musi być dobrze dobrana mąka taka typu 450, maksymalnie 480 oraz ciepła, letnia woda wymieszana z solą i kilkoma kroplami oleju. Dodawać(...)można jeszcze jajko, ale sprawia to, że ciasto staje się wtedy twardsze. Taki pomysł przyszedł z Włoch, gdzie jajko dodaje się do ciasta na ravioli – lokalnych pierogów – czy makaronów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Proste ciasto na pierogi 5 z 1 głos Autor: przepisy użytkowników Danie: Pierogi Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 15 min. Gotowanie

ProstePesto.pl