czekoladowe - 14735 przepisów (strona:255/983)

Kawowy murzynek z kremem cappuccino. 394

obroty, żeby się nam nie zwarzyła) Powoli dolewamy żelatynę w temperaturze pokojowej i mieszamy dokładnie. Powstały krem wykładamy na ciasto i przykrywamy jego drugą częścią. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową.  Polewa czekoladowa. Składniki: 150 - 200 g czekolady mlecznej; 2 łyżki mleka; 1 łyżka miodu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej miód i mleko. Mieszamy i wylewamy

Miksturownik
Brownie z masłem orzechowym 233

cukru,  1/4 łyżeczki soli,  4 łyżki stopionego masła,  1/2 laski wanilii. Masło orzechowe połączyć ze stopionym masłem, cukrem, solą i nasiona wanilii. Zmiksować przy pomocy blendera.Masa czekoladowa:50g gorzkiej czekolady,150g mlecznej czekolady,2/3 szklanki mąki pszennej,8 łyżek masła,1/4 łyżeczki soli,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,3 jajka,3/4 szklanki cukru pudru,1/2 laski wanilii(...)wbić jajka, dodać nasiona wanilii. Wsypać cukier puder, dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać, zmieszać ze solą i proszkiem, dodać do masy, wymieszać. Na blaszkę o wym. 23x24cm wyłożyć masę czekoladową, następnie łyżką kłaść kleksy masy orzechowej. Wymieszać końcówką noża tworząc esy-floresy. Piec ok. 40 min w temp. 165st

Z miłości do słodkości
Tradycyjny murzynek 197

się kojarzy z moją mamą:):) Piekła je przynajmniej raz w miesiącu i zawsze ciasto cieszyło się ogromnym "wzięciem":) Zresztą tak jest do dzisiaj, bo któż nie lubi wilgotnego, czekoladowego ciasta?? Składniki:2 szklanki mąki pszennej,250g masła lub margaryny,1 i 1/2 szklanki cukru,1/2 szklanki mleka,3 jajka,4 łyżki kakao,łyżeczka proszku do pieczenia,3 łyżki wiórków kokosowych(...)koniec dodać biała ubite na sztywną pianę, dokładnie wymieszać.  Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę o wym. 23x33cm. P iec około 40minut w temp. 170st. Ostudzić.  Polać masą czekoladową. Można posypać wiórkami kokosowymi.  A jeśli nie macie czasu na pieczenie to równie pysznego murzynka znajdziecie w Twojej Cukierni

Z miłości do słodkości
SKWORCU - kawa rozpuszczalna czekoladowa - RECENZJA 140

Przepis na ciekawą w smaku kawę. Jest słodka od pianek. Dlatego nie dodaję za dużo cukru. Można użyć swojej ulubionej kawy oraz ciekawych aromatów. Tutaj wykorzystałam wreszcie kawę rozpuszczalną czekoladową którą dostałam od firmy SKWORCU . Bardzo ciekawy smak kawy. Aromat czekoladowy to jeden z moich ulubionych a do tego pianki. Polecam wypróbować ten smak. Składniki : * kawa rozpuszczalna czekoladowa SKWORCU * łyżeczka

Magiczne Życie Marty
Snikers vel Gosiak 1947

Gosiak :) Na to pyszne ciasto składają się następujące warstwy: biszkopt kakaowy, krem krówkowy, warstwa biszkoptów, krem o smaku cappucino, warstwa krakersów, orzeszki ziemne, kajmak i pyszna polewa czekoladowa. :) Z takiego połączenia musi powstać dobre ciasto. Snikers vel Gosiak PRZEPIS /na dużą blachę tzw. "sernikową"/ Temperatura pieczenia biszkoptu kakaowego: 180oC Czas pieczenia: 30-35 min. Ciasto kakaowe(...)cappucino śmietana kremówka łaciata czerwona 400ml 2 śmietan- fix 4 łyżki cappuccino cukier puder 2 łyżki / do smaku/ Kremówkę ubić, dodać śmietan-fixy, cappucino i cukier puder. Polewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki kakao 2 łyżki masła W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Chwilę podgrzać, cały czas mieszać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Miodowo-kakaowe ciasto z kremem 361

mąką i cały czas mieszać do zgęstnienia). Budyń ostudzić. Masło lub margarynę utrzeć na puszystą masę. Dodać ostudzony budyń (może być lekko ciepły), zmiksować na gładką masę. Polewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki kakao 2 łyżki masła Przygotowanie W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Chwilę podgrzać, cały czas mieszać(...)Dodać masło. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto.Złożenie ciasto kakaowe (I placek) krem budyniowy jasne ciasto biszkoptowe krem budyniowy ciasto kakaowe (II placek) polewa czekoladowa Ciasto przechowywać w lodówce. Podawać następnego dnia (na drugi i trzeci dzień ciasto też jest bardzo dobre). Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Dlaczego niektóre kawy mają mniej kwasowości? 80

łagodniejszy profil smakowy otrzymujemy w filiżance. Podczas gdy kawy z Kenii czy Etiopii słyną z wyrazistej kwasowości, ziarna kolumbijskie oferują znacznie bardziej umiarkowany poziom kwasów, często wzbogacony o nuty czekoladowe. Czynniki botaniczne wpływające na kwasowość kawy Przede wszystkim, na poziom kwasowości w Twojej filiżance kawy wpływają czynniki botaniczne, które kształtują charakter ziaren jeszcze przed ich zbiorem. Robusta naturalnie charakteryzuje się(...)smaku. Poza Brazylią łagodne kawy pochodzą również z Kolumbii – szczególnie z regionów Santander i Norte Santander, gdzie kawa uprawiana jest głównie w cieniu i charakteryzuje się niską kwasowością oraz czekoladowym aromatem oraz Indonezji, która jest głównym producentem robusty (około 20% światowego zapotrzebowania). Przy wyborze kawy o niskiej kwasowości, zwróć uwagę na następujące oznaczenia wysokości upraw: SHG/SHB: powyżej 1500 m n.p.m

Kuchnia MagdaLeny
Dlaczego niektóre kawy mają mniej kwasowości? 80

łagodniejszy profil smakowy otrzymujemy w filiżance. Podczas gdy kawy z Kenii czy Etiopii słyną z wyrazistej kwasowości, ziarna kolumbijskie oferują znacznie bardziej umiarkowany poziom kwasów, często wzbogacony o nuty czekoladowe. Czynniki botaniczne wpływające na kwasowość kawy Przede wszystkim, na poziom kwasowości w Twojej filiżance kawy wpływają czynniki botaniczne, które kształtują charakter ziaren jeszcze przed ich zbiorem. Robusta naturalnie charakteryzuje się(...)smaku. Poza Brazylią łagodne kawy pochodzą również z Kolumbii – szczególnie z regionów Santander i Norte Santander, gdzie kawa uprawiana jest głównie w cieniu i charakteryzuje się niską kwasowością oraz czekoladowym aromatem oraz Indonezji, która jest głównym producentem robusty (około 20% światowego zapotrzebowania). Przy wyborze kawy o niskiej kwasowości, zwróć uwagę na następujące oznaczenia wysokości upraw: SHG/SHB: powyżej 1500 m n.p.m

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Eklerek bez pieczenia 105

podłużne ciastka wypełnione dużą ilością kremu budyniowego lub bitą śmietaną. Ja tym razem zrobiłam ciasto Eklerek bez pieczenia na blaszce. Jest to połączenie słonych krakersów, kremu budyniowego oraz polewy czekoladowej. Ciasto Eklerek bez pieczenia jest szybkie i łatwe do przygotowania. Jedyną trudność stanowi tu ugotowanie budyniu i zrobienie kremu budyniowego. Robiąc krem budyniowy należy zwrócić uwagę na to, aby wszystkie(...)opakowania cukru wanilinowego (2×16 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 kostka (250 g) masła Polewa czekoladowa: 1 tabliczka (80 g) gorzkiej czekolady 3 łyżki mleka lub śmietanki 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta Eklerek: Trzy szklanki mleka wlać do garnka. Dodać cukier wanilinowy i cukier zwykły. Garnek wstawić na gaz, zagotować

Danka Pichci
Kruche babeczki z kajmakiem – prosty przepis! 114

kwaśnym dżemem to połączenie, które zachwyci każdego! Czym można wypełnić kruche babeczki? Oprócz kajmaku, kruche babeczki można wypełnić różnorodnymi nadzieniami. Najpopularniejsze to kremy, jak budyń, krem z mascarpone, kremy czekoladowe czy waniliowe. Można również użyć świeżych owoców, dżemów, konfitur oraz bitej śmietany. Dla bardziej wyszukanego smaku, babeczki można napełnić kremem cytrynowym (lemon curd) lub musem z białej czekolady. Niektóre wersje(...)type": "Question", "name": "Czym można wypełnić kruche babeczki?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": " Oprócz kajmaku, kruche babeczki można wypełnić różnorodnymi nadzieniami. Najpopularniejsze to kremy, jak budyń, krem z mascarpone, kremy czekoladowe czy waniliowe. Można również użyć świeżych owoców, dżemów, konfitur oraz bitej śmietany. Dla bardziej wyszukanego smaku, babeczki można napełnić kremem cytrynowym (lemon curd) lub musem z białej czekolady. Niektóre wersje

Via Gusto
Rolada biszkoptowa nadziewana kremem cytrynowym i truskawkami 101

chłodny, posmarowałam go dżemem truskawkowym i kremem cytrynowym. Bardzo lubię roladę na deser. To taki prosty deser na lato. Do moich ulubionych przepisów należy rolada marchewkowa . Lubię też rolady czekoladowe. Bardzo polecam przepis na roladę czekoladową z dulce de leche lub roladę kakaową . Perfekcja rolada biszkoptowa na talerzu – smak, który zachwyca Przyszedł czas na najtrudniejszy moment – zwijanie rolady. Najpierw odrywam

codojedzenia
Szybkie ciasta bez pieczenia dla leniwych (20 przepisów) 166

ciasta to biszkopty.… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto Balladyna BEZ PIECZENIA – przepis z kajmakiem i galaretką Przepis na ciasto Balladyna bez pieczenia, czyli ciasto na podłużnych biszkoptach z kremem czekoladowym, kajmakiem, herbatnikami i malinową galaretką. Ciasto… ZOBACZ PRZEPIS Lekki sernik z galaretką z jogurtów Skyr – sernik z winogronami Sernik z galaretką z jogurtów Skyr i winogronami to lekkie(...)szybkie ciasta bez pieczenia warto przygotować? Ekspresowe Tiramisu z biszkoptów nasączonych kawą, przełożonych serkiem mascarpone z cukrem pudrem Szybki sernik na zimno z serków homogenizowanych wymieszanych z galaretką Proste czekoladowe ciasto ze śmietanki kremówki i rozpuszczonej mlecznej czekolady Ekspresowe ciasto truskawkowe – spód z biszkoptów, warstwa bitej śmietany z galaretką truskawkową, świeże truskawki i galaretka na wierzchu Budyniowe ciasto

Via Gusto
Rogaliki z budyniem 100

taką aurę najlepsze byłyby aromatyczne cynamonki, ale córka szybko sprowadziła mnie na ziemię, że ona chce rogaliki i to z budyniem, a jeszcze lepiej gdy ten budyń był czekoladowy. Moje matczyne serce musiało spełnić tą zachciankę. Wróciłam do mojego sprawdzonego przepisu na rogaliki ale postanowiłam tym razem ubić żółtka z cukrem, dzięki temu ciasto wyszło jeszcze bardziej puszyste i mięciutkie(...)łyżki cukru  szczypta soli  słoik gęstego dżemu lub marmolady 1 jajko do posmarowania rogalików   Nadzienie: 2opakowania budyniu  po 40 g każde (u mnie czekoladowy) 900 ml mleka  4 łyżki cukru Zaczynamy od przygotowania rozczynu. Mleko podgrzewamy tak aby było letnie. Drożdże kruszymy do miseczki, posypujemy 1 łyżką cukru i czekamy chwilę, zaczną się rozpuszczać wtedy

Cynamonowe szczęście
Keks z bakaliami – przepis i sekrety wielkanocnego częstowania 89

Możecie dostosować składniki do swoich preferencji. Możliwości jest wiele, na przykład dodanie suszonych śliwek, orzechów włoskich czy czekolady. To zależy od Waszego gustu! Czy keks można podawać z polewą czekoladową? Tak, keks z bakaliami świetnie komponuje się z polewą czekoladową. Możecie roztopić czekoladę i polać nią wierzch keksu lub pokroić go na porcje i polać każdą osobno. To pyszna opcja

Ania i Marcin gotują
Ciasto drożdżowe z czekoladą: przepyszna rozkosz dla podniebienia 87

przyciągając wszystkich miłośników wypieków. Dziś pragniemy podzielić się z Wami sekretem jednego z najwyższych szczytów sztuki cukierniczej – ciasta drożdżowego z czekoladą. To połączenie miękkiego, puszystego wnętrza z chrupiącą czekoladową polewą sprawia, że każdy kęs jest prawdziwą przyjemnością dla podniebienia. Sztuka wypieku: tajemnice ciasta drożdżowego z czekoladą Ciasto drożdżowe z czekoladą to wyjątkowy wypiek, który zachwyca zarówno dzieci(...)piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20-25 minut lub do momentu, gdy bułeczki staną się złociste. Gotowe ciasto drożdżowe z czekoladą możesz dodatkowo polać lukrem czekoladowym lub posypać cukrem pudrem przed podaniem. Bułeczki drożdżowe z czekoladą: doskonały wybór dla każdej okazji Te apetyczne bułeczki drożdżowe z czekoladą nie tylko świetnie smakują, ale również pięknie prezentują się

Ania i Marcin gotują