Mocno czekoladowe ciasto,nasączone ponczem,okraszone malinową konfiturą,z aksamitnym kremem śmietanowo-malinowym, ze świeżymi owocami i galaretką -poezja smaku,nic dodać nic ująć...:) Gdy zrobimy to ciasto zrobić w okrągłej tortownicy będzie wspaniały torcik. Składniki Blaszka 24/28 cm Ciasto: 200 g margaryny lub masła 1 szklanka cukru 4 jajka 1 szklanka mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki ciemnego kakao 16 g cukru waniliowego Krem malinow... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...