BAJADERKA POD PIERZYNKĄSkładniki:- 60 sztuk herbatników- 200ml mleka- 3/4 szklanki cukru- 6 łyżek nutelli (może być zamiennik z Biedronki "Kremuś")- 280g powideł śliwkowych- 280g dżemu wiśniowego- 1/2 kostki masła- 3 łyżki kakao- 50ml wódki czystej 40%- 20g żelatyny- 600ml śmietany 36%- 3 fixy do ubijania śmietany- 1 galaretka o smaku wiśniowym- posypka czekoladowaSposób przygotowania:Przygotowujemy tortownicę o średnicy 26cm, na jej spód wykładamy warstwę herbatników. Odkładamy na bok herbatniki na drugą ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...