Nasza ulubiona babka maślana , była już w wersji waniliowo-czekoladowej zebry , a tym razem powstała jej wersja czekoladowo-migdałowa, to tak dla odmiany. Ta babka od lat, niezmiennie wzbudza nasz zachwyt . Jest bardzo delikatna, puszysta, wilgotna, baaardzo maślana i meeega wciągająca, co oznacza, tylko i aż tyle, że znika w niewyjaśnionych okolicznościach, najchętniej jeszcze letnia... Piekłam w tortownicy o śr.23 cm, z kominem. Składniki: - 330g mąki orkiszowej typ750 lub 300g orkiszowej typ70... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...