składniki: 160 g mąki orkiszowej 280- 300 g cukinii, startej na grubych oczkach 170 g cukru 20 g kakao 1 jajko 80 g masła 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego wykonanie: W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy do niego kawę i dokładnie mieszamy. Mąkę mieszamy z kakao, cynamonem i sodą. Jajko miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy rozpuszczone masło z kawą, ekstrakt waniliowy i miksujemy. Z cukinii odciskamy nadmiar soku, dodaje... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...