Domowy czekoladowy makaron* smażony w soku pomarańczowym i miodzie podany z ricottą *żytniinspiracja Dzisiaj bez szkoły, za to był lekarz. Teraz teoretycznie mam wole, a w praktyce czeka na mnie sterta książek i lekcji, alee to za chwilę :P A ten makaron w tym "sosie" obłęd *.*Tak swoją drogą ten dzisiejszy makaron z mąki żytniej smakował mi bardziej niż ten który robiłam ostaatnim razem z mąki pełnoziarnistej, był o wiele bardziej delikatniejszy i generalnie lepszy :DPrzepis:Czekoladowy Makaron 35g mąki żytn... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...