Sernik wiedeński z manną i białą czekoladą.

Sernik wiedeński z manną i białą czekoladą.

Sernik wiedeński z manną i białą czekoladą.

Przepis na : deser

Polska klasyka w nowoczesnym wydaniu. Nie ma łatwiejszego wypieku od sernika. Dodajemy do niego zwykły twaróg nie mielony w kostce , białek nie ubijamy, dzięki temu nie napowietrzamy masy i sernik wychodzi równy jak stół, bez pęknięć i wybrzuszeń. Całość miksujemy blenderem- dzięki temu robi się go szybko w mig.   Smakuje znakomicie, czego chcieć więcej? Polecam! Składniki: Blacha: 36/25 cm Ciasto: 1,5 szklanki  mąki tortowej 1,5 szklanki  mąki krupczatki 5 żółtek 25 dag masła 1/2 szklanki c... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Wanilia i KardamonWanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, czekolada, biała czekolada, ciasto, budyń, mielone, szybkie ciasto, kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, spaghetti, ciasto z białek , świąteczne, świąteczne przepisy, deser, desery, boże narodzenie, polewa czekoladowa, sernik pieczony, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta z masa, biała polewa do ciasta, sernik bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, sernik bez pieczenia z twarogu

Inne przepisy z Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.