Francuskie serduszka z nutellą i malinami

Francuskie serduszka z nutellą i malinami

Francuskie serduszka z nutellą i malinami

Francuskie serduszka z nutellą i malinami to idealna przekąska na słodko dla dwojga. Pyszne ciasto francuskie, krem czekoladowy i kwaśne owoce - perfekcyjne połączenie :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g malin nutella (1/2 małego opakowania) cukier puder do posypania 1 żółtko 1. Z ciasta francuskiego wyciąć serduszka. 2. Każdy kawałek ciasto rozsmarować roztrzepanym żółtkiem. Następnie rozsmarować krem czekoladowy i dodać maliny. 3. Piec około 20 minut w 200°C. 4. P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

francuskie, ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, maliny, krem czekoladowy, krem, ciasto francuskie, nutella, ciasto z malinami, pyszne ciasto, przekąska, walentynki, przekąski, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.