Kto lubi wilgotne, a zarazem delikatne ciasta czekoladowe, nie będzie zawiedziony tym przepisem. Ciasto z gatunku łatwych, robione metodą muffinkową. Potrzebne są dwie miski i łyżka. Mikser jest absolutnie zbędny, wręcz go odradzam ;) Wprowadzenie zbyt dużej ilości powietrza do masy spowoduje, że po upieczeniu otrzymamy zbity dysk, który nie ma nic wspólnego z delikatną strukturą tego ciasta. Przepis jaki posłużył mi za bazę, to receptura na cukiniowe muffinki z Cake Bible autorstwa Rose Levy Beranbaum... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...