zupa powstała zupełnie przypadkowo, bo miały być placki ziemniaczane. Miałam kawałek dyni i cukinii w lodówce oraz inne resztki warzyw, wrzuciłam więc do gara i wyszła super zupa krem. Podałam ją z grzankami ziołowymi i pestkami dyni. Szybko, smacznie i nic się nie marnuje. Na taką kapryśną pogodę jak znalazł. Krem warzywny
Ewa w kuchniPyszna, sycąca i do tego lekka zupa-krem z chrupiącymi płatkami migdałów w towarzystwie orzeźwiającej natki pietruszki. Jeśli należysz do fanów kremu z białych warzyw, to koniecznie wypróbuj ten przepis. Połączenie smaków jest po prostu obłędne *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie W garnku o grubym dnie rozgrzej łyżkę masła lub 2 łyżki oleju. Cebulę posiekaj drobno i wrzuć(...)szczypty soli ( w zależności jak słony masz bulion) Całość zmiksuj na gładki krem i ewentualnie jeszcze dopraw do smaku. Na suchej patelni upraż płatki migdałów i udekoruj nimi zupę tuż przed podaniem. Całość posyp świeżą natką pietruszki. Składniki 600 g korzenia z pietruszki 1 dojrzała gruszka 1 mała cebula 1 łyżka masła lub 2 łyżki oleju 1 litr bulionu warzywnego
Eat me! Fit me!albo je kochamy, albo dziwimy się jak takie "coś" mozna jeść 😂 Ja zdecydowanie należę do ich zwolenników. Żołądki drobiowe kocham miłością wielką praktycznie od dziecka 😎 Uwielbiam dorzucać je do zupy (np. do krupniku) , gotować z nich gulasz albo treściwą, pożywną zupę, której są podstawą. Trochę to zajęcie czasochłonne, ponieważ żołądki muszą być ugotowane na mięciutko, co trochę trwa, szczególnie przy
Walijskie PichcenieZapraszam na tradycyjną fasolkę po bretońsku . Przepis jest bardzo prosty, wykonanie dość szybkie, a zupa cudownie pyszna. Suchą fasolę dzień wcześniej zalewam wodą i zostawiam do namoczenia przez noc, następnego dnia gotuję ją do miękkości. Dodaję podsmażoną kiełbasę oraz boczek. Czosnek, ostra papryka oraz duża ilość papryki słodkiej – to wszystko sprawia, że moja zupa jest rozgrzewająca, sycąca i bardzo
Gotuj z PrezesemLeczo z parówkami to fantastyczny pomysł na obiad dla całej rodziny. To pyszne danie jest proste i tanie w przygotowaniu oraz bardzo sycące! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Przepiski.plzmiksować, wlać do warzyw i wlać 3 szklanki wody. Gotować na średnim ogniu z 10 minut, dodać ostrą paprykę, sól, pieprz ziołowy, podawać z czym się lubi - doskonała zupa gulaszowo-warzywna, jest doskonała na każdy posiłek i obiad i kolacja, zupa jest aromatyczna.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięposiekany koperek około 1 l bulion warzywny masło klarowane 1 łyżka sól i pieprz do smaku 1 średnia cebula sok z cytryny Wykonanie W garnku w którym będzie gotowana zupa, na maśle klarowanym przesmażyc marchewkę ,cebule przez około okolo 10 minut. Często mieszajac. Na sam koniec dodac czosnek. Zalac wszystko bulionem i gotowac az zmiękną około 10 minut. Gdy cebula(...)marchew będą miękkie, dodac do zupy bób, koperek Gotowac jeszcze z 2 minuty na małym ogniu. Wyłączyc ogień ,calosc zmiksowac Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wlać do miseczki, udekorować koperkiem
w mojej kuchniposiekany koperek około 1 l bulion warzywny masło klarowane 1 łyżka sól i pieprz do smaku 1 średnia cebula sok z cytryny Wykonanie W garnku w którym będzie gotowana zupa, na maśle klarowanym przesmażyc marchewkę ,cebule przez około okolo 10 minut. Często mieszajac. Na sam koniec dodac czosnek. Zalac wszystko bulionem i gotowac az zmiękną około 10 minut. Gdy cebula(...)marchew będą miękkie, dodac do zupy bób, koperek Gotowac jeszcze z 2 minuty na małym ogniu. Wyłączyc ogień ,calosc zmiksowac Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wlać do miseczki, udekorować koperkiem
mojej kuchniPana Tadeusza”. Chłodnik, jaki chcemy Wam zaproponować raczej pod wódeczkę nie pójdzie, ale idealnie nadaje się na prosty obiad w upalny dzień. Wystarczy zmiksować ogórki, które do zupy wnoszą przyjemną wilgoć i nadają jej konsystencję, fetę, która stanowi jej treść i zioła o niesamowitym ładunku świeżości i ostrości, łagodzonej przez kremowe nadzienie z avocado na grzankach. Chłodnik, jak sama(...)nazwa wskazuje, najlepiej jest schłodzić, przez godzinę trzymając w lodówce, gdy jednak nie ma na to czasu wystarczy wlać do zupy maślankę prosto z lodówki. Kto nie przepada za maślanką może użyć kefir lub jogurt. Choć wg nas lekko kwaśna maślanka jest najlepsza i znakomicie koresponduje ze słodkimi ogórkami. Oczywiście możecie zrobić chłodnik na zwykłym jogurcie i zakwasić go sokiem
Niedzielny kucharzminimum 15 minut (najlepiej jednak, żeby dobrze się schłodził), ponownie wymieszaj i podawaj z połówkami jajek. Oczywiście znajdziesz u nas także przepis na tradycyjny chłodnik litewski: Jedyna polska zupa, która ma być zimna. Robimy chłodnik Artykuł Biały chłodnik. Nie ma nic lepszego niż talerz tej zupy w upalny dzień. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie
Kulinarna Polskarozdrabniaczu, dodać pieprz ziołowy, paprykę ostrą, sól, pieprz mielony i gotować z 3 minuty. Na koniec wlać mleko i tylko doprowadzić do zagotowania, zdjąć z ognia, garnek z zupą zostawić do przestudzenia na letnią - szybka, łatwa, pyszna zupa z młodych warzyw, jest na maśle i z dodatkiem mleka, bez mięsa, bez mąki, najlepiej smakuje letnia.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię