Przepis na : obiad
Składniki: 450 -500 g ciecierzycy z puszki (odsączonej) 3 ząbki czosnku 1/3 pora (biała część) 2 pietruszki 1/2 małego selera 1 cebula 600 ml bulionu warzywnego 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz 4 łyżki śmietany 18% 6 kawałków suszonych pomidorów z oliwy 2 łyżki oliwy z pomidorów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę, czosnek oraz pora kroimy w drobną kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej rozdrobnione warzywa. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pietruszkę oraz sel... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...