zupa - 39132 przepisów (strona:863/2609)

Kimchi jjigae 68

Kimchi jjigae ( 김치찌개) to tradycyjny koreański gulasz (w zasadzie gęsta zupa) z kimchi , czyli kiszonej kapusty pekińskiej. Wersji tego dania jest wiele, moja jest jedną z najbardziej popularnych z wieprzowiną i tofu. To pożywny, rozgrzewający i pyszny posiłek, który ma głęboki smak. Tak jak w przypadku gochujang jjigae podaje się go z miseczką ugotowanego ryżu. Bardzo polecam! Składniki(...)solą. Podawać z ugotowanym ryżem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kimchi → Gochujang jjigae → Orientalny gulasz wołowy z batatem → Miso – shiru z tofu i wakame → Zupa gulaszowa z pieczoną papryką Artykuł Kimchi jjigae pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Pyszne obiady dla całej rodziny – moje ulubione 73

czasu na nic… Kasza gryczana z łososiem i warzywami – czyli takie trochę czyszczenie lodówki Rybka w sosie kokosowo-cytrynowym – prosta, pyszna i delikatna Afrykańska zupa orzechowa – wspaniała bezmięsna i rozgrzewająca propozycja Soczysty łosoś z piekarnika z warzywami – rybka, która piecze się praktycznie sama Zupa z soczewicy i pieczarek – zupka to zawsze fajne rozwiązanie

Natka Pietruszki
Zupa krem z cukinii i orzeszkami piniowymi 56

Obecnie cukinia jest dostępna przez cały rok! Mam doskonałą propozycję na jej wykorzystanie! Zupa krem z dodatkiem prażonych orzechów piniowych. Mniam!!! Składniki: 500g cukinii 200g ziemniaków 100g piersi kurczaka przyprawy: jarzynka bez soli, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, zioła prowansalskie 20g orzeszków piniowych 1,5l wody  Sposób przygotowania: Pokrojoną cukinię i ziemniaki zalać wodą. Gotować ok. 10 minut(...)następnie dodać pierś kurczaka i przyprawy. Całość jeszcze gotować ok. 10 minut. Po upływie czasu zupę wyłączyć. Wyjąć pierś kurczaka, ziele angielskie i liść laurowy. Międzyczasie uprażyć orzeszki piniowe. Całość dokładnie zblendować. Na powierzchnię posypać prażonymi orzeszkami piniowymi. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Zupa dyniowa z lanymi kluskami i chorizo 50

Zupa dyniowa czyli temat rzeka. Jedni lubią, inni nienawidzą, jeszcze inni podchodzą do zupy jak "pies do jeża". Tak czy siak warto popróbować różnych wersji i wyrobić sobie zdanie. W dzisiejszej dyniowej zakochacie się na pewno, jak tylko spróbujecie. Polecam gorąco. Dyniowa z kluskami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ZAKWAS NA CZERWONY BARSZCZ 65

ŚLEDZIE W OLEJU Z KOLOROWYM PIEPRZEM     KREWETKI Z MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU     https://globuskulinarny.com/kotlety-siekane-z-lososia-z-sezamem/     TATAR Z WĘDZONEJ MAKRELI     ZUPA RYBNA Z DORSZA Z KREWETKAMI   Zakwas na czerwony barszcz: – to przepis na sukces przy gotowaniu barszczu – pyszny i aromatyczny – pełen zdrowia – domowej roboty – idealny również jako prozdrowotny napój ILOŚĆ PORCJI(...)odstaw do lodówki. Szczelnie zamknięty możesz przechowywać do kilku tygodni. Print ZAKWAS NA CZERWONY BARSZCZ Zakwas na czerwony barszcz to przepis na sukces podczas przygotowania barszczu. Course Dodatki,, Zupa Cuisine Polska Keyword Zakwas, Buraki, Czosnek Prep Time 5 days Cook Time 10 minutes Servings 1 Author Globus Kulinarny Ingredients Buraki – 4 średnie sztuki Czosnek – 6 ząbków Ziele angielskie – kilka kulek

globuskulinarny
Zupa grzybowa ze smażonym dorszem 56

może tym razem na wigilię taką zupę ugotuje ktoś? Jest mega pyszna, aromatyczna, pachnie leśnymi grzybami, pachnie latem. Tym bardziej teraz zimą smakuje wybornie, polecam. Na wigilijnym stole w ubiegłym roku zrobiła u mnie robotę, polecam i Wam. Zupa grzybowa z dorszem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Boże Narodzenie zero waste – zobacz, jak nie zmarnować świątecznych pyszności 79

możesz wykorzystać jako bazę do innych potraw. Postaw na wekowanie Wiele wigilijnych potraw możesz zawekować i przechować w spiżarni nawet do kilku miesięcy. W ten sposób dłużej zachowasz świeżość zup, bigosu, bulionów, a nawet niektórych mięs. Z kolei panierowane ryby smażone możesz przełożyć do słoików, zalać gorącą marynatą octową i zapasteryzować, a w takiej formie przetrwają nawet do pół roku(...)Nowe potrawy z resztek Wielu pozostałościom po świątecznej uczcie możesz nadać drugie życie, przygotowując z nich zupełnie nowe potrawy. Wszelkie buliony są znakomitą bazą do innych zup, a np. ze zmiksowanej pomidorówki czy grzybowej zrobisz gęsty sos do pulpetów, dodając śmietanę i odrobinę przypraw. Dobrze się sprawdzi Przyprawa w płynie MAGGI. Wykorzystaj pozostałe po Wigilii grzyby i ciasto Zostało

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa krem z dyni z karmelizowanymi czipsami z buraka 72

Mega zupa dziś na moim talerzu. Piękny kolor, mnóstwo witamin, makro i mikroelementów, mega zdrowa i pożywna. Zasmakuje każdemu, zapewniam. Zupa z dyni z burakami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Krem czosnkowy 78

Zupa czosnkowa to niezwykle aromatyczna zupa. Do tego robi się ją  dosyć szybko i jest z podstawowych składników, które znajdziemy w  każdej kuchni. Grzanki można zamienić na groszek ptysiowy, który  świetnie  się tu również sprawdzi. Idealna propozycja na  chłodne dni. Składniki: 2 główki czosnku 5 ziemniaków 1,2 L bulionu 1 cebula 1 cm imbiru

magiczna kuchnia Kasi
Kwaśnica góralska + film 52

Kwaśnica to tradycyjne danie polskiej kuchni góralskiej, w mojej wersji przygotowywana z kiszonej kapusty i żeberek. Jest to zupa, która wyśmienicie smakuje podana z ziemniakami lub pieczywem, doskonale syci i rozgrzewa.     składniki na 4-5 porcji 500 g żeberek wieprzowych surowych 500 g żeberek wieprzowych wędzonych 2,5 litra wody 500 g kapusty kiszonej z sokiem 1 duża(...)zalewamy wodą, Po tym czasie do wywaru dodajemy wędzone żeberka, liście laurowe, ziele angielskie, suszone grzyby, kminek, czarny pieprz oraz suszony majeranek, całość gotujemy około 30 minut. Następnie do zupy dodajemy marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, opieczoną cebulę, czosnek oraz kapustę kiszoną razem z sokiem i gotujemy około 20-30 minut do momentu aż kapusta i mięso będą miękkie. Tak przygotowaną

Smakowite Dania
Krem z marchewki i czerwonej soczewicy z pieczoną ciecierzycą 92

około 2-3 minut. Następnie dodajemy ciepły bulion warzywny, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy całość pod przykryciem 20 minut (do momentu aż marchew i soczewica będą miękkie).  Zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy ręcznym blenderem na krem. Zupę przed podaniem posypujemy pieczoną ciecierzycą

Qchnia po prostu