zupa - 38908 przepisów (strona:860/2594)

Zupa krem z cukinią, mieszanką włoską, ziemniakiem i mięsem mielonym z indyka 45

Nastała jesień na dobre. Każdy ratuje się ciepłymi posiłkami, które rozgrzeją organizm. Moją propozycją jest przygotowanie zupy krem z wykorzystaniem cukinii, mieszanki włoskiej, ziemniaka i mięsa mielonego z indyka.  Składniki: 100 g mięsa mielonego z indyka 150 g ziemniaka 500 g cukinii 225 g mieszanki wiosennej 1,5 l wody przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, suszony koperek(...)pokroić na mniejsze porcję. Wrzucić do garnka wraz z mieszanką wiosenną i mięsem mielonym z indyka. Gotować ok. 15-20 minut. Następnie dodać przyprawy i gotować kolejne 5 minut. Zupę wyłączyć i lekko ostudzić. Następnie zblendować na gęsty i gładki krem. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Krem warzywny 36

zupa powstała zupełnie przypadkowo, bo miały być placki ziemniaczane. Miałam kawałek dyni i cukinii w lodówce oraz inne resztki warzyw, wrzuciłam więc do gara i wyszła super zupa krem. Podałam ją z grzankami ziołowymi i pestkami dyni. Szybko, smacznie i nic się nie marnuje. Na taką kapryśną pogodę jak znalazł. Krem warzywny

Ewa w kuchni
Przepis na zupę krem z gruszki i pietruszki 38

Pyszna, sycąca i do tego lekka zupa-krem z chrupiącymi płatkami migdałów w towarzystwie orzeźwiającej natki pietruszki. Jeśli należysz do fanów kremu z białych warzyw, to koniecznie wypróbuj ten przepis. Połączenie smaków jest po prostu obłędne *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie W garnku o grubym dnie rozgrzej łyżkę masła lub 2 łyżki oleju. Cebulę posiekaj drobno i wrzuć(...)szczypty soli ( w zależności jak słony masz bulion) Całość zmiksuj na gładki krem i ewentualnie jeszcze dopraw do smaku. Na suchej patelni upraż płatki migdałów i udekoruj nimi zupę tuż przed podaniem. Całość posyp świeżą natką pietruszki. Składniki 600 g korzenia z pietruszki 1 dojrzała gruszka 1 mała cebula 1 łyżka masła lub 2 łyżki oleju 1 litr bulionu warzywnego

Eat me! Fit me!
ZUPA Z ŻOŁĄDKÓW INDYCZYCH 51

albo je kochamy, albo dziwimy się jak takie "coś" mozna jeść 😂 Ja zdecydowanie należę do ich zwolenników. Żołądki drobiowe kocham miłością wielką praktycznie od dziecka 😎 Uwielbiam dorzucać je do zupy (np. do krupniku) , gotować z nich gulasz albo treściwą, pożywną zupę, której są podstawą. Trochę to zajęcie czasochłonne, ponieważ żołądki muszą być ugotowane na mięciutko, co trochę trwa, szczególnie przy

Walijskie Pichcenie
Fasolka po bretońsku 37

Zapraszam na tradycyjną fasolkę po bretońsku . Przepis jest bardzo prosty, wykonanie dość szybkie, a zupa cudownie pyszna. Suchą fasolę dzień wcześniej zalewam wodą i zostawiam do namoczenia przez noc, następnego dnia gotuję ją do miękkości. Dodaję podsmażoną kiełbasę oraz boczek. Czosnek, ostra papryka oraz duża ilość papryki słodkiej – to wszystko sprawia, że moja zupa jest rozgrzewająca, sycąca i bardzo

Gotuj z Prezesem
Leczo z parówkami 101

Leczo z parówkami to fantastyczny pomysł na obiad dla całej rodziny. To pyszne danie jest proste i tanie w przygotowaniu oraz bardzo sycące! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl
pyszna zupa gulaszowo-warzywna... 45

zmiksować, wlać do warzyw i wlać 3 szklanki wody. Gotować na średnim ogniu z 10 minut, dodać ostrą paprykę, sól, pieprz ziołowy, podawać z czym się lubi - doskonała zupa gulaszowo-warzywna, jest doskonała na każdy posiłek i obiad i kolacja, zupa jest aromatyczna.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
zupa krem z bobu swiezego 53

posiekany koperek około 1 l bulion warzywny masło klarowane 1 łyżka sól i pieprz do smaku 1 średnia cebula sok z cytryny Wykonanie W garnku w którym będzie gotowana zupa, na maśle klarowanym przesmażyc marchewkę ,cebule przez około okolo 10 minut. Często mieszajac. Na sam koniec dodac czosnek. Zalac wszystko bulionem i gotowac az zmiękną około 10 minut. Gdy cebula(...)marchew będą miękkie, dodac do zupy bób, koperek Gotowac jeszcze z 2 minuty na małym ogniu. Wyłączyc ogień ,calosc zmiksowac Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wlać do miseczki, udekorować  koperkiem

w mojej kuchni
zupa krem z bobu swiezego 42

posiekany koperek około 1 l bulion warzywny masło klarowane 1 łyżka sól i pieprz do smaku 1 średnia cebula sok z cytryny Wykonanie W garnku w którym będzie gotowana zupa, na maśle klarowanym przesmażyc marchewkę ,cebule przez około okolo 10 minut. Często mieszajac. Na sam koniec dodac czosnek. Zalac wszystko bulionem i gotowac az zmiękną około 10 minut. Gdy cebula(...)marchew będą miękkie, dodac do zupy bób, koperek Gotowac jeszcze z 2 minuty na małym ogniu. Wyłączyc ogień ,calosc zmiksowac Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wlać do miseczki, udekorować  koperkiem

mojej kuchni
Chłodnik z ogórka i fety 91

Pana Tadeusza”. Chłodnik, jaki chcemy Wam zaproponować raczej pod wódeczkę nie pójdzie, ale idealnie nadaje się na prosty obiad w upalny dzień. Wystarczy zmiksować ogórki, które do zupy wnoszą przyjemną wilgoć i nadają jej konsystencję, fetę, która stanowi jej treść i zioła o niesamowitym ładunku świeżości i ostrości, łagodzonej przez kremowe nadzienie z avocado na grzankach. Chłodnik, jak sama(...)nazwa wskazuje, najlepiej jest schłodzić, przez godzinę trzymając w lodówce, gdy jednak nie ma na to czasu wystarczy wlać do zupy maślankę prosto z lodówki. Kto nie przepada za maślanką może użyć kefir lub jogurt. Choć wg nas lekko kwaśna maślanka jest najlepsza i znakomicie koresponduje ze słodkimi ogórkami. Oczywiście możecie zrobić chłodnik na zwykłym jogurcie i zakwasić go sokiem

Niedzielny kucharz
Biały chłodnik. Nie ma nic lepszego niż talerz tej zupy w upalny dzień. PRZEPIS 58

minimum 15 minut (najlepiej jednak, żeby dobrze się schłodził), ponownie wymieszaj i podawaj z połówkami jajek. Oczywiście znajdziesz u nas także przepis na tradycyjny chłodnik litewski: Jedyna polska zupa, która ma być zimna. Robimy chłodnik Artykuł Biały chłodnik. Nie ma nic lepszego niż talerz tej zupy w upalny dzień. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska