Jest to bardzo prosty przepis na smaczną zupę i z pewnością ugotujesz ją bez kłopotów. Jak ją zrobić? Zapraszam na przepis oraz film. Artykuł Zupa gołąbkowa pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąAksamitna zupa-krem z dodatkiem czosnku niedźwiedziego w pięknym i wiosennym zielonym kolorze :) Można ją dłużej blendować lub krócej i tak jak ja, otrzymać uroczą zupę w cętki :) Składniki (4-5 porcji): 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła 1 duża cebula 450 g obranych ziemniaków 500 ml bulionu warzywnego 150 ml śmietanki 30% duży pęczek czosnku niedźwiedziego sól
Delicious Placerózgą wymieszać bez gródek i wlać do wywaru, mieszać do zagotowania, wsypać koperek, wymieszać, włożyć pulpety i zdjąć z ognia. Makaron jaki się lubi ugotować i podawać z w zupie z pulpetami - zupa z pulpetami jest bardzo smaczna, delikatna z dodatkiem mleka, śmietany i makaronu jest wyjątkowa.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDziś zapraszam Was na chrupiące i rumiane krokiety wypełnione pysznym farszem mięsno-warzywnym, gdzie możemy wykorzystać mięsko, które pozostało nam z poprzedniego obiadu lub na przykład z grilla albo zupy. Kiszona młoda kapusta na już Przepis tutaj (KLIK) Pyszny i zdrowy dodatek do obiadu. Szatkowana kapusta ukiszona z marchewką i koperkiem, to prawdziwy rarytas. Robi się ją bardzo łatwo(...)być gotowane, pieczone lub smażone). Do farszu dodajemy także rewelacyjną potrawkę z młodej kapusty. Przed podaniem pierożki możemy posypać zeszkloną cebulką podsmażoną z wędzonym boczkiem. Palce lizać. Wiosenna zupa z klopsikami, młodą kapustą i kaszą bulgur Przepis tutaj (KLIK) Bardzo prosta i mega smaczna zupka jarzynowa z klopsikami i kaszą, to moja propozycja na wiosenny obiadek dla całej rodziny
Blog z ApetytemZupa taco rozgrzeje w chłodne dni. Pysznym i chrupiącym dodatkiem do niej są chipsy z tortilli, które możesz zrobić w kilku smakach. Artykuł Zupa taco z chipsami z tortilli pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjąoliwy 1 cebula 300 g brązowych pieczarek 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2 garście tartego sera cheddar 1 szkl. mrożonego zielonego groszku 1 szkl. śmietanki 30% 1. op. zupy cebulowej (proszek) sól, pieprz do smaku Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy. Groszek zielony gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka, a pieczarki na plasterki lub w ćwiartki(...)papryki. Do garnka z makaronem dodajemy ugotowany groszek, pieczarki z cebulą, odsączonego z zalewy i rozdrobnionego widelcem tuńczyka oraz garść tartego sera. Mieszamy. Składniki zalewamy śmietanką wymieszaną z proszkiem zupy cebulowej (dodatkowo można doprawić szczyptą soli i pieprzu). Dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do żaroodpornego naczynia. Wierzch posypujemy garścią tartego sera. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około
Smaki Na Talerzuprzeszłości na okres tych sześciu tygodni ze stołów polskich wiernych znikało mięso, tłuszcze zwierzęce, miód, cukier, a czasem nawet nabiał. W dni powszednie podawano wtedy często żur postny, gęstą zupę ze śliwek, chleb, śledzie i inne postne, skromne potrawy. Trzymając się tradycji w najbliższy piątek obowiązywać będzie post ścisły, u mnie w domu zagości więc żur postny. Żur postny - przepis(...)dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i grzyby z wywaru, gotuj do miękkości (ok. 20 minut), po czym wlej zakwas (możesz przygotować go w domu - np. gryczany , dzięki czemu zupa będzie bezglutenowa, lub z mąki żytniej ) i dodaj roztarty w dłoniach majeranek. 5. Całość dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze kilka minut. 6. Podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo
Z notatnika dietetykaduś około 20 minut, często mieszając. Wlej wywar, mleko kokosowe i sos chilli. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj około 40 minut na wolnym ogniu. Zmiksuj blenderem do czasu, aż zupa będzie kompletnie gładka. Ewentualnie lekko rozcieńcz, jeśli jest taka potrzeba i dopraw jeszcze raz do smaku. Przed podaniem pokrop dodatkowym sosem chilli i posyp kolendrą. Zupę można przechowywać
Lejdi of the housePrzepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hannę Szymanderską. Kuchnia polska, to obowiązkowa pozycja w biblioteczce kucharza amatora. Tym razem na "tapetę" wziąłem niesamowitą, aromatyczną i megasmaczną zupę na gęsinie. Idealna dla smakoszy grzybów, a przede wszystkim zup grzybowych. Arek Gie Składniki: 1 kg gęsiny 5-6 suszonych borowików 4 winne jabłka
R'n'G Kitchenminut krojenia i podsmażania, reszta to sama się robi i zupa gotowa. Oczywiście, kiełbasy i boczku było więcej, ale jakieś trzy ryje podczas krojenia stały i sępiły (dwa koty plus mój) kawałki do "degustacji" i wyszło, jak wyszło. W sumie to nie mało, bo na 4 osoby w sam raz. Smakowo i na szybko "wyszedło". Godne polecenia Arek Gie Składniki(...)bulion i gotujemy do miękkości ziemniaków. Wrzucamy fasolę wraz z zalewą, gotujemy przez kwadrans. Na rozgrzany smalec wrzucamy mąkę, lekko podsmażamy. Dolewamy chochlę lub dwie wywaru z zupy. Wlewamy do garnka, dokładnie rozprowadzamy. Wsypujemy majeranek, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem
R'n'G KitchenDelikatna i aromatyczna zupa koperkowa powstała całkiem przypadkowo. Aaaa! włoszczyznę trzeba było zużyć :P Serio, tak właśnie było. Potrzeba nagła była na coś ciepłego i rozgrzewającego, padło na taki lekki "rosołek". Prosta, łatwa i szybka strawa pomoże wam odzyskać siły...no może nie aż tak, ale fajnie rozgrzewa. Przeziębienie poszło precz! A kysz! Więcej się do mnie nie zbliżaj(...)minut. Warzywa wyjmujemy, wsypujemy ryż i startą na dużych oczkach, marchewkę. Gotujemy przez kwadrans. Mięso mielone do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy 2 cm kulki, dodajemy do zupy. Gotujemy przez kolejny kwadrans. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Całość do smaku doprawiamy solą i pierzem
R'n'G KitchenKremowa zupa chrzanowa podana z białą kiełbasą i jajkiem. Pyszna propozycja pikantnej zupy na codzienny obiad, ale i na Wielkanoc. Składniki: 500 g ziemniaków, 2 pietruszki, 3 duże białe kiełbasy, ugotowane jajka, 3 ząbki czosnku, 100 - 120 g tartego chrzanu ze słoiczka, 2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu greckiego, sól, ziele angielskie, liście laurowe Przygotowanie: Do około 1200 ml wody
Lena Gotujemąki żytniej, owsianej lub otrąb, świeżą lub suszoną rzepą, pieczoną lub gotowana na gęsto, także gotowaną brukwią lub pasternakiem (jadano je na ogół bez żadnej omasty) Często jadano zupę kapuściankę z kapusty słodkiej lub kwaszonej albo kwasu kapuścianego (zwanego octem kapuścianym) zaprawianego mąką. Kapuścianka wielkopostna (jadana w poście w wielu regionach Polski) - przepis: Kwas z kapusty zagotować(...)posiekaną drobno, sparzoną cebulą, dodatkiem listka laurowego (bobkowego) i pieprzu. Zaprawić mąką lub śmietaną. Jeść z wyłożonymi na miski, kartoflami, ugotowanymi w całości lub z ugotowanymi w zupie kluskami "skubanymi", "rwanymi" z mąki żytniej czy kluskami kartoflanymi. Dla odmiany smaku do kwasu kapuścianego można dodać ugotowane, pokrojone w plastry czerwone buraki ćwikłowe. Na Kaszubach gotowano kapuściankę na wywarze
Kulinarne przemysleniaWarto wtedy sięgać po rozgrzewające potrawy, napoje i przyprawy, które rozgrzeją nas od środka i poprawią samopoczucie. Poznaj sprawdzone sposoby na walkę z zimowym chłodem! Rozgrzewające dania – termosy obiadowe Zupy, gulasze i potrawy jednogarnkowe Rozgrzej się od środka jedząc rozgrzewające zupy. Warto przygotować gęsty rosół z warzywami korzennymi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!