
Kremowa zupa chrzanowa podana z białą kiełbasą i jajkiem. Pyszna propozycja pikantnej zupy na codzienny obiad, ale i na Wielkanoc. Składniki: 500 g ziemniaków, 2 pietruszki, 3 duże białe kiełbasy, ugotowane jajka, 3 ząbki czosnku, 100 - 120 g tartego chrzanu ze słoiczka, 2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu greckiego, sól, ziele angielskie, liście laurowe Przygotowanie: Do około 1200 ml wody dodajemy łyżeczkę soli, kilka liści laurowych, obrane ząbki czosnku. Zagotowujemy. Dodajemy białą kiełbasę - zmniejszamy o... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...