Kremowa, aromatyczna o niebagatelnym smaku, mimo prostoty w składnikach i przygotowaniu. Taka jest właśnie zupa cebulowa. Artykuł Zupa cebulowa (krem) pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjądodajmy jeszcze chrupiący akcent w postaci chojnej ilości złocistych grzanek i kilka kawałków podsmażonej cukini, która lekko skarmelizowana staje się soczysta i słodka sama z siebie, dopełniając smak zupy i wzbogacając teksturę :) Pozostaje już teraz tylko rozsmakowaćsię w tej sierpniowej dobroci! Krem z cukini i brokuła Potrzebujesz: 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka oleju 500g cukini 250g ziemniaków 100g(...)chrupiące. 2. Cukinię pokrój w drobną kosteczkę i smaż na niewielkiej ilości oleju do momentu, aż zacznie się lekko przypiekać, dopraw odrobiną soli i układaj wraz z grzankami na zupie. Smacznego! Courgette and broccoli creamy soup Ingredients: 3 cloves of garlic 1 onion 1 tablespoon of oil 500g of zucchini 250g of potatoes 100g of broccoli approx
Kuchnia w Słońcu SkąpanaDzisiaj prezentuję marchwiankę, ale nie jest to zwykła zupa krem jak wielu pewnie pomyśli, ale zdrowotna zupa na biegunkę i ból brzucha. Przepis jest banalnie prosty, bo właściwie potrzebujesz tylko marchwi, a odpowiedni zarówno dla niemowląt, małych dzieci i dorosłych. Ma dobroczynne działanie na przewód pokarmowy i pomaga uzupełnić elektrolity, które organizm traci w trakcie biegunki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!doskonale podkręcił smak chłodnika, Ser Kozi Bielec z chili i oregano wytwarzany jest metodą rzemieślniczą z ekologicznego mleka koziego, bez ulepszaczy i konserwantów. Jego smak jest rewelacyjny. Zupa nie wymaga wiele pracy a jej zrobienie zajmie Wam troszkę więcej niż pół godziny. Jest zdrowa i na letnie dni idealna. Składniki na 4 porcje : 150 g serka koziego(...)godziny do lodówki. Ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej , tak samo rzodkiewkę , listki z buraczków drobno posiekać. Maślankę zmiksować z serkiem ogórkami i rzodkiewką i dodać do zupy, doprawić do smaku. Rozlać na talerze, udekorować resztą gotowanych buraczków i posypać pokrojonym kozim serkiem. Smacznego
Wanilia i KardamonZapraszam do przygotowania pysznej i super zdrowej zupy ze szpinakiem. Poszłam nieco na łatwiznę i wykorzystałam mrożony szpinak. Wartości odżywcze te same, a pracy dużo, dużo mniej. Wystarczy 30 minut i parująca zupka wjeżdża na stół. Szczególnie polecam tym, którzy za smakiem szpinaku specjalnie nie przepadają.W tym wydaniu jest ledwie wyczuwalny, w porównaniu ze szpinakową zupą krem gdzie mocno
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ostatnio chyba nam się to przejadło, bo trochę mięsa zostało następnego dnia i nikt nie miał już na nie ochoty. Wtedy mąż powiedział “może zrobisz z tego jakąś zupę?”. Czemu nie? I tak powstała zupa z szarpaną wieprzowiną, gęsta, paprykowa, lekko wpadająca w meksykańskie klimaty. Fajna alternatywa na wykorzystanie tego typu resztek mięsa. Polecam tak eksperymentować. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkostką rosołową. Gotować do miękkości ziemniaków, pod koniec wsypać sól czosnkową, paprykę wędzoną, pieprz mielony czarny, gdy ziemniaki miękkie zdjąć garnek z ognia i dodać natkę pietruszki - bardzo smaczna zupa na rosole warzywna, zupa jest idealna na letnie dni, gdyż smakuje w temperaturze pokojowej lub letniej.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięfalse false false MicrosoftInternetExplorer4 O tej porze roku bywa częstym gościem na moim stole, botwinka. Podawana w różnych wersjach, z różnymi dodatkami. To chyba jedna z najpopularniejszych zup sezonowych. Nie wymaga ona mistrzowskich umiejętności kulinarnych, wyjdzie w każdych warunkach. Wg mnie, najpyszniejszą wersją jest ta, na żeberkach z okraszonymi ziemniakami. Po prostu poezja smaku(...)Mięso, cebulę i przyprawy wyjmujemy, usuwamy szumowiny. Włoszczyznę oczyszczamy, marchewki, pietruszkę i seler obieramy. Dodajemy do wywaru mięsnego, gotujemy do miękkości. Warzywa usuwamy, marchewki kroimy w talarki. Do zupy wrzucamy obrane i pokrojone w ćwiartki buraczki, gotujemy do miękkości. Pod koniec wrzucamy grubo siekane liście botwinki. Gotujemy do jej miękkości. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem
R'n'G KitchenLubię lato, bo oferuje nam mnóstwo sezonowych owoców i warzyw. Np. kalafiory🙂 Ostatnio zrobiłam zupę, a zamiast zabielić ją śmietaną, użyłam do tego serka topionego. Wyszło naprawdę pysznie. Składniki: 1 kalafior 2 litry bulionu drobiowego lub warzywnego (u mnie na skrzydełkach) 4-5 ziemniaków 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej(...)dusić przez około 5 minut często mieszając. Całość zalać gorącym bulionem, dorzucić listek laurowy i ziele angielskie. Gotować przez kwadrans. 2. W międzyczasie podzielić kalafior na różyczki. Dorzucić do zupy. Gotować, aż kalafior zmięknie, ale nie rozgotuje się. Dodać serek topiony podzielony na mniejsze kawałki, mieszać, aż się rozpuści. Dodać szczyptę gałki muszkatołowej, trochę soli i pieprzu oraz siekaną natkę
Kuchnia domowa AniTaka letnia zupa ugotowana na cielęcinie z dodatkiem młodych pędów czosnku i kapustą młodą. Bardzo aromatyczna, lekka i syta zupa. 50 dkg cielęciny z kością 1 mała główka kapusty młodej 1 marchewka 1 kawałek selera korzeń 1 por biała część 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 2 łyżki koncentratu pomidorowego 10 pomidorków koktajlowych 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
wesoła kuchniarazem. Nie ma lepszego przepisu niż gotowanie z miłością i dla miłości. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Żurek gotowany na żeberkach 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Zupa Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie 30 min. Gotowanie 2 godz. Kalorie 370 kcal Żurek gotowany na surowych i wędzonych żeberkach wieprzowych. Najlepszy żurek z ziemniakami, jajkiem, białą(...)u0142\u0105 kie\u0142bas\u0105"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2021-07-24T08:50:32+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT2H","totalTime":"PT2H30M","recipeCategory":["Zupa"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield":["4","4 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"370 cal"},"recipeIngredient":["1 p\u0142at surowych \u017ceberek wieprzowych","1 p\u0142at \u017ceberek w\u0119dzonych","2 marchewki","1 pietruszka korze\u0144
ProstePesto.plCzym prędzej kupujcie pęczek botwinki i ugotujcie ten przysmak. Zupa bardzo pożywna i pyszna, trochę jak barszcz ukraiński ale z botwiną. Polecam gorąco. Zupa z fasolą. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiedyś zmora dzieciństwa, wręcz trauma. Przez lata znienawidzona, zupa owocowa. Dziś jest troszkę inaczej. Z niecierpliwością oczekuję sezonowych owoców, by móc przyrządzić to cudo. Najlepiej smakuje na ciepło, jednak schłodzona też daje radę. W upalne dni przynosi ukojenie. Amatorom owocowych smaków i obiadów na słodko, gorąco polecam ten przepis(...)łyżki cukru. Gotujemy około 30 minut. Całość przecieramy przez drobne sito, przekładamy do garnka, ponownie podgrzewamy, doprawiając do smaku cukrem (wg upodobań). Mąkę mieszamy z wodą, dodajemy do zupy, ciągle mieszając zagotowujemy. Podajemy z makaronem lub ryżem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
R'n'G KitchenMłode ziemniaki z kefirem to bardzo prosta i szybka do zrobienia zupa idealna na upalne, letnie dni. Jest kwaskowa, lekko słona i pożywna. Czas : 15 minut Poziom trudności : Mega łatwe Liczba porcji: 2 Liczba kalorii w porcji: Około 200 Jest taki mocno sucharowy kawał, który pamiętam z dzieciństwa. Turysta pyta gazdę jaka jest tajemnica jego długowieczności, co je, że żyje(...)ekspresowe, do zrobienia w 15 minut. Wystarczy po prostu ugotować ziemniaki, przesmażyć z szynką i zalać kefirem. Danie będzie jeszcze lepsze, jeśli młode ziemniaki upieczesz. Jeśli szukasz pomysłów na zupy na upalne dni polecamy nasz zestaw przepisów na chłodniki . Składniki: 0,5 kg młodych ziemniaków 1 litr kwaśnego mleka lub kefiru 4 plastry suszonej szynki Siekana natka pietruszki, rukola, szczypior
Niedzielny kucharz