Taka zupa to świetny pomysł na obiad, gdy mamy niewiele czasu. Bardzo mi smakowała i z pewnością jeszcze do niej powrócę. Będzie również świetna na ciepłą kolację. Składniki: 1 mały kalafior lub połowa dużego 2 nieduże ziemniaki por - tylko biała część 2 ząbki czosnku 1/2 niedużej pietruszki sól, pieprz cukier gałka muszkatołowa bulion (np. warzywny(...)ziemniaki, pietruszkę oraz kalafior, zalać bulionem tyle, by ilość płynu była równa warzywom w garnku. Gotować całość przez 15-20 minut, aż warzywa będą miękkie. 4. Dodać do zupy śmietanę (wcześniej ją zahartować). Następnie dodać ok 1/2 łyżeczki cukru, trochę soli, pieprzu i szczyptę gałki muszkatołowej. Całość zmiksować, ewentualnie doprawić do smaku. 5. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie
Kuchnia domowa AniDziś przepis na pyszną zupę dyniową z ciecierzycą, która jest idealną propozycją na chłodne jesienne dni. Do tego zupa jest bardzo sycąca, smaczna i aromatyczna. Składniki: 1,5 L bulionu 1 mała dynia hokkaido 1 puszka ciecierzycy 3 ziemniaki 2 średnie marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka szczypioru 1/2 szklanki śmietanki 30% masło/oliwa
magiczna kuchnia Kasipodziału na kategorie. Warto wspomnieć o dodatkowym oznaczeniu literą „V” przepisów wegetariańskich lub takich, które łatwo zamienić na wegetariańskie. Dania z ryżu i podawane z ryżem Buliony, zupy i potrawki Przystawki, przekąski, dodatki Dania główne do podziału Kociołki Makarony Kanapki i bajgle Dodatki Pociąga cię japońska kuchnia, ale wydaje się zbyt skomplikowana i nie wiesz od czego zacząć(...)jednego z odcinków jest Ivan Orkin, jeden z najlepszych kucharzy na świecie przygotowujących ramen. Film przedstawia jego historię i drogę do tego, jak został mistrzem w przyrządzaniu zupy ramen i jak do perfekcji opanował tajniki smaku umami. Kuchnia Japońska – Ivan Orkin, Chris Ying – Gaijin gotuje Dziękuję Wydawnictwu Słowne za udostępnienie egzemplarza recenzenckiego. Jeżeli lubicie kuchnię
Tajemnice Smakupodziału na kategorie. Warto wspomnieć o dodatkowym oznaczeniu literą „V” przepisów wegetariańskich lub takich, które łatwo zamienić na wegetariańskie. Dania z ryżu i podawane z ryżem Buliony, zupy i potrawki Przystawki, przekąski, dodatki Dania główne do podziału Kociołki Makarony Kanapki i bajgle Dodatki Pociąga cię japońska kuchnia, ale wydaje się zbyt skomplikowana i nie wiesz od czego zacząć(...)świata. Bohaterem jednego z odcinków jest Ivan Orkin, jeden z najlepszych kucharzy na świecie przygotowujących ramen. Film przedstawia jego historię i drogę do tego, jak został mistrzem w przyrządzaniu zupy ramen i jak do perfekcji opanował tajniki smaku umami. Kuchnia Japońska – Ivan Orkin, Chris Ying – Gaijin gotuje Dziękuję Wydawnictwu Słowne za udostępnienie egzemplarza recenzenckiego. Jeżeli lubicie kuchnię
Tajemnice SmakuBłyskawiczna zupa- podsmażamy pory z warzywami, gotujemy kilka minut w rosole, doprawiamy i gotowe! Mimo niewielkiego nakładu pracy i małej ilości składników zupa jest naprawdę przepyszna i aromatyczna, do tego gęsta i sycąca. A jako dodatek polecam chrupiącą, prażoną cebulkę. około 6 porcji: 1 kg ziemniaków 2 duże pory 1,4 litra rosołu/bulionu włoszczyzna (1 mała marchewka
Kraina Miodem Płynącaposzatkowany drobno czosnek, pokrojonego w paski pora oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Smażymy do miękkości, następnie podlewamy szklanką gotującego się bulionu. Mieszamy i przelewamy z powrotem do gotującej się zupy. Garnek zestawiamy z ognia, dodajemy śmietanę oraz gałkę muszkatołową i miksujemy ręcznym blenderem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem zupę posypujemy startym serem grana padano
Qchnia po prostutych mało popularnych. Wodnicha późna to bardzo smaczny grzyb, który pojawia się pod koniec października, na początku listopada i dlatego w niektórych rejonach grzyb nazywają "listopadówką". Zupa z udziałem wodnichy jest smakowita i aromatyczna, popróbujcie koniecznie. Jeśli nie znacie tego grzyba to lepiej go nie zrywać, ktoś inny skorzysta, albo zwierzęta zjedzą ze smakiem. Zupa a "listopadówek
Moje Małe CzarowanieJesień to czas na ciepłe rozgrzewające zupy. Bo kto nie lubi po powrocie do domu w zimne, ciemne wieczory sięgnąć po miskę ciepłej zupy? Tą spokojnie można przygotować dzień wcześniej właśnie na takie okazje. Smak jest delikatny ale wystarczająco wyraźny. Można podawać z grzankami, pieczonymi orzechami lub tak jak ja ze szpinakiem i smażoną cebulką dla podkręcenia smaku. Składniki
Mohielladodajemy pokrojoną w kostkę pietruszkę oraz selera, ciecierzycę oraz bulion warzywny. Gotujemy do momentu aż pietruszka i seler będą miękkie (około 15 minut). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę. Całość miksujemy blenderem na gładki krem. Przed podaniem zupę posypujemy pokrojonymi w paski pomidorami suszonymi i posiekaną natką pietruszki oraz skrapiamy oliwą z pomidorów
Qchnia po prostugarnku rozgrzewamy masło klarowane i krótko przesmażamy warzywa. Następnie zalewamy całość gorącą wodą do poziomu pokrycia warzyw. Doprawiamy np. solą, pieprzem i kurkumą. Ja dodałam łyżkę suszonych warzyw. Zupę gotujemy przez około 15-20 minut. 7. Na koniec blendujemy zupkę na gładki krem. Podajemy np. z jogurtem greckim i ulubionymi kiełkami. Smacznego! JEDNA PORCJA ZUPY BEZ DODATKÓW, TO: około 127kcal
Natka Pietruszkirosół po jakimś czasie robił się gorzki. Cebulę przed dodaniem do rosołu zawsze opalam na ogniu. Obraną cebulę należy nabić na widelec, który następnie trzeba umieścić nad palnikiem. Lubisz zupy z kurczaka? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Węgierską zupę z kurczaka. The post Rosół drobiowy appeared first on MeCooks Blog
MeCooksZakwas z buraków i jabłek. Przepis na kwas buraczany na barszcz czerwony. Zakwas z buraków i jabłek pewnie kojarzy Ci się z Bożym Narodzeniem, ale
Cztery Fajerygarnku rozgrzewamy masło klarowane i krótko przesmażamy warzywa. Następnie zalewamy całość gorącą wodą do poziomu pokrycia warzyw. Doprawiamy np. solą, pieprzem i kurkumą. Ja dodałam łyżkę suszonych warzyw. Zupę gotujemy przez około 15-20 minut. 7. Na koniec blendujemy zupkę na gładki krem. Podajemy np. z jogurtem greckim i ulubionymi kiełkami. Smacznego! JEDNA PORCJA ZUPY BEZ DODATKÓW, TO: około 127kcal
Natka Pietruszki