Po porcji takiej grochówki można iść w każdy bój – gęsta, z boczkiem, kiełbasą i warzywami, sycąca i niezwykle aromatyczna. Dziś mamy dla was przepis na grochówkę niczym z kuchni polowej. Przepis na grochówkę wojskową Składniki: 500 gramów grochu łuskanego, 2 cebule, 300 gramów boczku wędzonego, około pół kilograma dobrej kiełbasy śląskiej, 3-4 ziemniaki, 2 marchewki, 1 pietruszka, 3 ząbki czosnku, majeranek, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, sól. Jak zrobić grochówkę wojskową? Groch wsyp do średniej... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...