Zupa z białej rzodkwi i kapusty

Zupa z białej rzodkwi i kapusty

Zupa z białej rzodkwi i kapusty

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } Biała rzodkiew charakteryzuje się ostrym, wyrazistym smakiem i aromatem. Ma ona w sobie więcej olejków eterycznych niż jej mniejsza kuzynka, rzodkiewka. Jest silnym antyoksydantem, obniża poziom cukru we krwi. W 100 g znajduje się zaledwie 16 kcal! Dzisiaj postanowiłem zrobić tzw. kapuśniak z młodej kapusty. Do tej pory zawsze wkrajałem ziemniaki do zupy, jednak nadszedł czas na zmiany. Troszkę kapuśniaczek „odchudziłem”,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.