Chorwacja - Zupa-krem ze świeżej i kiszonej kapusty (Krem juha od svježeg i kiselog kupusa s kobasicom)

Chorwacja - Zupa-krem ze świeżej i kiszonej kapusty (Krem juha od svježeg i kiselog kupusa s kobasicom)

Chorwacja - Zupa-krem ze świeżej i kiszonej kapusty (Krem juha od svježeg i kiselog kupusa s kobasicom)

Chorwacja to nie tylko wybrzeże z kuchnią dalmatyńską. Spora część kraju kulinarnie (ale i pod względem klimatu również) ma więcej wspólnego z tym, co je się na Węgrzech czy w innych krajach Europy Środkowej. Taką też propozycją jest ta zupa-krem ze świeżej i kiszonej kapusty.  Składniki (6 porcji): - 3 łyżki oleju lub wegańskiego masła - 1 cebula - 2 średnie ziemniaki - 400 g świeżej białej kapusty - 300 g kiszonej kapusty (raczej bez marchewki) - sól, pieprz - wegańskie kiełbaski (u nas kielbasa firm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.