Przepis na : obiad
Składniki: około 800 g marchewki 100 g czerwonej soczewicy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu warzywnego 200 g odsączonej ciecierzycy z puszki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki 2 łyżeczki kminu rzymskiego sól, pieprz 5 łyżek oliwy z oliwek Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Ciecierzycę łączymy w misce z 2 łyżkami oliwy, 1 łyżeczką kuminu, oraz szczyptą soli i pieprzu. Wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy przez 30 minut (w połowie pieczenia ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...