Krem z marchewki i czerwonej soczewicy z pieczoną ciecierzycą

Krem z marchewki i czerwonej soczewicy z pieczoną ciecierzycą

Krem z marchewki i czerwonej soczewicy z pieczoną ciecierzycą

Przepis na : obiad

  Składniki: około 800 g marchewki 100 g czerwonej soczewicy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu warzywnego 200 g odsączonej ciecierzycy z puszki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki 2 łyżeczki kminu rzymskiego sól, pieprz 5 łyżek oliwy z oliwek Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Ciecierzycę łączymy w misce z 2 łyżkami oliwy, 1 łyżeczką kuminu, oraz szczyptą soli i pieprzu. Wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy przez 30 minut (w połowie pieczenia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.