Zupa czosnkowa to niezwykle aromatyczna zupa. Do tego robi się ją dosyć szybko i jest z podstawowych składników, które znajdziemy w każdej kuchni. Grzanki można zamienić na groszek ptysiowy, który świetnie się tu również sprawdzi. Idealna propozycja na chłodne dni. Składniki: 2 główki czosnku 5 ziemniaków 1,2 L bulionu 1 cebula 1 cm imbiru 100 ml śmietanki 30% masło klarowane tymianek gałka muszkatołowa sól, pieprz Wykonanie: Cebulę, ziemniaki, imbir obieram i kroję w kostkę... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.