Przepis na : obiad
Składniki: 2 cukinie (około 600 g) 1/2 pora (jasna część) 2 ząbki czosnku 2 pietruszki 1/2 selera 1 litr bulionu warzywnego 4 łyżki śmietany 18% 40 g sera grana padano 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób wykonania: Pietruszkę i selera kroimy w dużą kostkę i gotujemy do miękkości w bulionie warzywnym. Na patelni rozgrzewamy masło z dodatkiem oliwy z oliwek. Dodajemy poszatkowany drobno czosnek, pokrojonego w paski pora oraz pokrojoną w kostkę cukinię... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...