Jesień to czas na ciepłe rozgrzewające zupy. Bo kto nie lubi po powrocie do domu w zimne, ciemne wieczory sięgnąć po miskę ciepłej zupy? Tą spokojnie można przygotować dzień wcześniej właśnie na takie okazje. Smak jest delikatny ale wystarczająco wyraźny. Można podawać z grzankami, pieczonymi orzechami lub tak jak ja ze szpinakiem i smażoną cebulką dla podkręcenia smaku. Składniki: Około 10 ziemniaków 3 ząbki czosnku 50 g masła 2 szklanki mleka 2 korzenie pasternaku 1/2 białej części pora 3 łodygi... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...